ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.6.2018 | 12:58

Είναι κάποια χρόνια

που ζω με την αδερφή μου και την οικογένεια της σπίτι τους γιατί ο μισθός μου είναι πολύ μικρός. Εκείνη θεωρεί πως καλό θα ήτανε να πάω στην πλατεία Βικτωρίας που έχει πολύ φθηνά σπίτια γιατί είμαι δυστυχής και δεν αντέχει να της χαλάω την ευτυχία με τη δυστυχία μου. Θεωρεί πως καλύτερα ένας άνθρωπος δυστυχής παρά 5 άνθρωποι δυστυχείς. Τι νομίζετε εσείς; Όταν η οικογένεια σου θέλει να σε πετάξει στο δρόμο εσύ πρέπει να τους σκέφτεσαι;
6
 
 
 
 
σχόλια
Και κάπως έτσι είναι οι περιπτώσεις οικογενειακών μελών που φυτοζωούν σε βάρος συγγενών με την πρόφαση "οικογένεια είμαστε".Eξ., αδερφή σου σε στήριξε όσο μπορούσε. Τώρα δεν μπορεί άλλο. Ο λόγος δεν έχει σημασία. Έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να είναι με την οικογένειά της. Εσύ από την άλλη πρέπει να βρεις μια λύση. Καταλαβαίνω ότι έχεις χαμηλό μισθό, όμως λύσεις υπάρχουν. Υπάρχουν μικρά σπίτια και υπάρχει και η λύση της συγκατοίκησης όπως αναφέρουν παραπάνω.Είναι εύκολο να χρησιμοποιείς συγκινητικές φράσεις όπως "η οικογένειά σου θέλει να σε πετάξει στο δρόμο", όμως πίστεψέ με δεν έχεις δει τί σημαίνει να σε πετάνε στο δρόμο. Η αδερφή σου ίσα-ίσα σε στήριξε για να ορθοποδήσεις. Αντίθετα εσύ βολεύτηκες και το παίζεις θύμα.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα υγείας που σε εμποδίζει να εργαστείς, ώρα να ξεβολευτείς και να αφήσεις την αδερφή σου και την οικογένειά της στην ησυχία τους. Η αναγκαστική συμβίωση προκαλεί μεγάλη φθορά στις σχέσεις των ανθρώπων, επομένως αν θέλεις να έχεις μια καλή σχέση με την αδερφή σου στο μέλλον και αν σέβεσαι τον εαυτό σου, ναι, καλά σου λέει, βρες ένα μικρό σπίτι και μείνε μόνη σου. Ή βρες συγκάτοικο.
Την περίπτωση να θέλει να μείνει μόνη με τον άντρα της και την οικογένειά της δεν τη σκέφτεσαι; Οτι μπορεί ο άντρας της να θέλει να γυρνάει με το σώβρακο σπίτι του, αλλά δεν μπορεί γιατί είσαι κι εσύ εκεί; Οτι μπορεί να του κακοφαίνεται οτι τους μπαστακώθηκες εκεί τόσα χρόνια;Πως την κατηγορείς οτι σε "πετάει στον δρόμο" από τη στιγμή που σου έδωσε στέγη όχι μερικούς μήνες, αλλά χρόνια; Δεν έπρεπε να εκμεταλλευτείς αυτό το διαστημα να βελτιώσεις τα οικονομικά σου, ωστε να μπορείς να νοικιάσεις κάτι;Είσαι λάθος, παραδέξου το και άλλαξε το.
Συν ότι τους προκαλεί μια μιζέρια που οι ίδιοι δεν την έχουν. Είναι εξουθενωτικό εσύ να θες να είσαι χαρούμενος κι ο άλλος να σε νταουνιάζει μονίμως. Κι όπως επεσήμανε η Alice, είναι χρόνια, όχι μήνες. ΧΡΟΝΙΑ.
Scroll to top icon