Η δικαιοσύνη παρεμβαίνει στις περιπτώσεις εταιριών σε προϊόντα των οποίων το ποσοστό αλόγου που εντοπίστηκε ξεπερνά το 40%. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο και θα πρέπει να είχαν γνώση οι εταιρίες για το κρέας που χρησιμοποιούν. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων έχει διαβιβάσει στους εισαγγελείς και τους 34 φακέλους εταιριών σε προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε κρέας αλόγου.
Παράλληλα, οι έρευνες στρέφονται και προς την κατεύθυνση τουλάχιστον τριών εταιρειών, μία με έδρα την Αθήνα και δύο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες πέρυσι εισήγαγαν 30 τόνους αλογίσιου κρέατος. Εξετάζεται συγκεκριμένα, με βάση τα τιμολόγιά τους, ποιοι είναι οι πελάτες τους και γενικότερα όλη η διαδρομή των ποσοτήτων αυτών στην ελληνική αγορά.
σχόλια