Εισαγγελείς αναλαμβάνουν τις υποθέσεις με κρέας αλόγου

Εισαγγελείς αναλαμβάνουν τις υποθέσεις με κρέας αλόγου Facebook Twitter
1

Η δικαιοσύνη παρεμβαίνει  στις περιπτώσεις εταιριών σε προϊόντα των οποίων το ποσοστό αλόγου που εντοπίστηκε ξεπερνά το 40%. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο και θα πρέπει να είχαν γνώση οι εταιρίες για το κρέας που χρησιμοποιούν. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων έχει διαβιβάσει στους εισαγγελείς και τους 34 φακέλους εταιριών σε προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε κρέας αλόγου.


Παράλληλα, οι έρευνες στρέφονται και προς την κατεύθυνση τουλάχιστον τριών εταιρειών, μία με έδρα την Αθήνα και δύο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες πέρυσι εισήγαγαν 30 τόνους αλογίσιου κρέατος. Εξετάζεται συγκεκριμένα, με βάση τα τιμολόγιά τους, ποιοι είναι οι πελάτες τους και γενικότερα όλη η διαδρομή των ποσοτήτων αυτών στην ελληνική αγορά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ωραία ! Ορίσθηκε λοιπόν και το τι είναι τυχαίο: τυχαίο (κατά ΕΦΕΤ) είναι ένα γεγονός, αν η πιθανότητα του να συμβεί είναι μικρότερη από 40%. Nobel μαθηματικών στα παιδιά παρακαλώ.Τα ονόματα των εταιριών που χρησιμοποίησηαν ή έφεραν κρέας αλόγου πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να μην παραμένουν στην γενικότητα της ανώνυμης υποψίας.Πέραν από τις διαφημιζόμενες αυτό το Σαββατοκύριακο σαν αθώες (Υφαντής, Νίκας, ΙΚΕΑ) οι άλλες ποιές είναι;Γιατί κανένας δημοσιογράφος, ΜΜΕ, site, blog δεν δημοσιεύει τα ονόματα τους και γιατί δεν προτρέπονται οι καταναλωτές να τιμωρήσουν με την αποχή αγοράς των προϊόντων τους, αυτούς τους συγκεκριμμένους αισχροκερδείς ?