Έριξαν στον Θερμαϊκό δυο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride

Έριξαν στον Θερμαϊκό δυο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride Facebook Twitter
φωτό: seleo.gr
2

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη δύο άτομα που βάδιζαν προς τις εκδηλώσεις του Pride στην παραθαλάσσια λεωφόρο Νίκης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τοπικά sites αλλά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δράστες, (σ.σ. 3 ή 4 τον αριθμό καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες) προσέγγισαν τα θύματα και έσπρωξαν τον έναν από τους δυο στη θάλασσα. Μόλις ο δεύτερος αντέδρασε, έκαναν το ίδιο και σ' εκείνον.

Θύματα της επίθεσης είναι ένας 36χρονος υπήκοος Ιταλίας και ένας 45χρονος Έλληνας υπήκοος.

Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν από την παραλία με τη βοήθεια περαστικών και είναι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

  

Σε δηλώσεις τους σε τοπικά μέσα ενημέρωσης τα θύματα απέδωσαν στους δράστες ρατσιστικά κίνητρα καθώς ένας από τους δυο κρατούσε σημαία-σύμβολο του Pride. 

Λίγο πριν το τέλος της παρέλασης στη συμβολή των οδών Δημητρίου Γούναρη και Λεωφόρου Νίκης αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων. Οι προσαγωγές ενδέχεται να συνδέονται με το περιστατικό.

Πηγή:seleo.gr, thestival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όσοι ασχολούνται με το μπασκετάκι θα θυμούνται σε παιχνίδια play off μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ότι φίλαθλοι των μεν πέταξαν στη θάλασσα τους δε και μετά η ιστορία ενσωματώθηκε σε σχετικό σύνθημα που τραγουδιόταν με περηφάνια για χρόνια στα μπασκετικά γήπεδα.Όταν στη χώρα μας είμαστε εξοικειωμένοι με τη βία, κάθε είδους και για κάθε αιτία, δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα δεν είναι είδηση. Η βία σε όλες τις μορφές της και για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί νομικά πρέπει πρώτα να απονομιμοποιηθεί κοινωνικά. Να μην την γουστάρουμε εμείς δηλαδή. Σε καμιά της μορφή και για κανένα λόγο.Δεν μπορεί να είμαστε κατά της βίας στο gay pride αλλά υπέρ της Ηριάννας. Δεν μπορεί να είμαστε κατά της βίας στους μετανάστες αλλά υπέρ της βίας σε βάρος του μπάτσου. Δεν μπορεί να είμαστε κατά της βίας σε βάρος των γυναικών αλλά να χασκογελάμε άμα φάει κάνα γιαούρτι ο Πάγκαλος.Αυτά είναι παράλογα πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό, κατά το δοκούν δηλαδή να βαφτίζουμε την πραγματικότητα όπως γουστάρουμε.
Η θετική πλευρά της Θεσσαλονίκης είναι οτι ετρεξαν άνθρωποι να βοηθήσουν τα 2 αυτά άτομα και η αρνητική πλευρά είναι οτι υπάρχουν ανανδροι ακροδεξιοί που κανουν ρατσιστικες επιθέσεις και πανε μετά και κρύβονται στις φούστες των μαναδων τους.