Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανήλικου Πακιστανού

Θεσσαλονίκη: 4 συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανήλικου Πακιστανού Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Για ρατσιστική επίθεση σε βάρος ενός ανήλικου Πακιστανού, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 16 έως 22 ετών, στη Θεσσαλονίκη, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. 

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, στο πάρκο Ξαρχάκου και αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία με βάση τον σχετικό αντιρατσιστικό νόμο.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες ρώτησαν τον 17χρονο αλλοδαπό εάν συμμετέχει στο Thessaloniki Pride και τον πίεσαν τους απαντήσει και για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για έργω εξύβριση.

Μετά την προσαγωγή τους διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να συνδέονται με την επίθεση που είχε προηγηθεί εναντίον δύο ανδρών που συμμετείχαν στο Thessaloniki Pride και άγνωστοι τους έριξαν στη θάλασσα. Ωστόσο δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή τους. 

Τρεις εξ αυτών παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο, από το οποίο πήραν αναβολή για αύριο και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τέταρτος, που είναι 16 ετών, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πριν αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, είχα γνωρίσει μια γυναίκα με καταγωγή από το εξωτερικό (από πρώην σοσιαλιστική χώρα), η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και πάνω σε μια συζήτηση περί μιας ασθένειας έμαθα ότι ήταν γιατρός και μάλιστα με 2 μεταπτυχιακά... όταν την ρώτησα πώς τις φαίνεται που ζει έτσι πλέον, το μόνο που μου είπε ήταν, δεν θα με πείραζε αν με αντιμετώπιζαν ως άνθρωπο και αν το "Αλβανίδα" είχε να κάνει με τη καταγωγή μου και όχι με μια κοινωνική κατηγοριοποίηση, δηλαδή ότι είναι μια κατηγορία ανθρώπων για φθηνή, ανασφάλιστη εργασία, μπαλαντέρ άνθρωποι που τους καλούμε να κάνουν από σκληρή φθηνή εργασία, μέχρι το τελευταίο μας καπρίτσιο. Και εγώ έζησα από πολλούς γνωστούς μου παρόμοιες καταστάσεις και πρακτικές, και τους εξαφάνισα όλους από τη ζωή μου. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, φυσικά η εργασία δεν είναι ντροπή, ντροπή όμως είναι ο κοινωνικός στιγματισμός, η άνιση και απάνθρωπη αντιμετώπιση ανθρώπων από συνανθρώπους τους.Ως προς το συγκεκριμένο περιστατικό, αρχικά μπράβο στην αστυνομία και την επέμβαση της! Θα μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια, χωρίς συνέπειες, όμως δεν το έκανε! Μπράβο! Και το γεγονός ότι στο pride πηγαίνουν ξένοι που θα έπρεπε λόγω θρησκευτικού φανατισμού να έχουν μεγάλη άρνηση και μίσος για αυτή την κοινότητα, και δεν πηγαίνουν συν Έλληνες να υπερασπιστούν τα δικαιώματα Ελλήνων (και μη) λοατ ανθρώπων, που ακόμη είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με ξεπερνάει.