ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.6.2018 | 17:06

ανεργία

Διάβασα την εξομολόγηση της γυναίκας που είπε οτι είναι 37 χρονών και 5 χρόνια άνεργη. Απορώ...όχι με την πολυετή ανέργία, αλλά με το ότι κάποιοι απορούν με την πολυετή ανεργία.. Είμαι 35 χρονών μηχανικός με μεταπτυχιακό, και οι μοναδικές δουλειές που έχω βρει τα τελευταία 4 χρόνια είναι 3 μήνες κουζίνα σε μικρή τοπική ταβέρνα και 2 μήνες σε μαγαζί με ρούχα. ΝΑΙ υπάρχουμε κι εμείς που σταθήκαμε και πιο άτυχοι σε αυτόν τον τομέα και δεν έχουμε γνωριμίες για δουλειά. Πριν ένα μήνα με ζήτησαν για συνέντευξη στην Αθήνα και δεν είχα τα 110 ευρώ που χρειάζεται το εισητήριο να πάω και να έρθω για τη συνέντευξη..(μένω επαρχία στο πατρικό μου). Η ανεργία και η φτώχεια δεν είναι ποσοστά. Κρύβονται πραγματικοί άνθρωποι πίσω από αυτά.
4
 
 
 
 
σχόλια
Δεν απορώ με την πολυετή ανεργία ορισμένων, ούτε με το ότι χρειάζονται γνωριμίες για μία δουλειά σε αυτή τη χώρα. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δε θέλουν να βρούνε τίποτε, ή όταν τους προτείνεις πραγματικές δουλειές δεν τις αποδέχονται γιατί τις θεωρούν παρακατιανές. Και δε μιλάω για άτομα με διδακτορικά, αλλά ακόμη και για πλήρως ανειδίκευτους εργαζομένους.
Τί να πώ τώρα ...?ούτε εγώ είχα ποτέ γνωριμίες δυστυχώς μόνη μου έτρεχα μια ζωή...με βιογραφικά στο χέρι, πόρτα πόρτα..στο αντικείμενο που σπούδασα δε δούλεψα ποτέ...οι γυναίκες έχουμε δε και ένα άλλο μείον..έχω ταξιδέψει 12 ώρες να πάω σε συνέντευξη για δουλειά σε νησί με όλες τις ελπίδες μου σε μαι βαλίτσα καθώς ήμουν καιρό άνεργη για να μου την πέσει ο διευθυντής του ξενοδοχείου χωρίς να έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα....περιττό να πώ πως κατάλαβε τη μαλακία του μετά και μου ζήτησε έμπρακτα συγγνώμη την οποία και δε δέχτηκα 2 φορές αυτό 2 διευθυντές ξενοδοχείων μεγάλων...δυο δουλειές χαμένες ενώ είχα τα προσόντα...το αναφέρω κυρίως για τις γυναίκες φυσικά και γιατί μου θύμισες πράγματα τον καιρό της ανεργίας μου...τεράστιες οι διαστάσεις του προβλήματος...απο πού να το πιάσεις...υ.γ συγκινητικό αυτό που έγραψες...όλες μου τις ευχές για ό,τι καλύτερο!!κουράγιο+δύναμη...
Αγαπητέ εξομολογούμενε ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά.Η σοφότερη παροιμία που έχω ακούσει είναι << ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον καταλαβαίνει>>.Προσωπικά είμαι εργαζόμενος, έχω κάνει διάφορες δουλειές πότε σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών μου και πότε όχι.Αλλά δεν έχω το θράσος (ή το υπερβολικό θάρρος, είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις κάποιες φορές αυτά τα δύο) να πω σε όσους δεν έχουν δουλειά ότι φταίνε αυτοί κι ότι δουλειές υπάρχουν και δε θέλουν να δουλέψουν και διάφορα τέτοια κομπλεξικά που λένε οι βολεμένοι επειδή μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει έχουν το μισθουλάκο τους εξασφαλισμένο.Η αγορά εργασίας είναι μια ζούγκλα και οι βολεμένοι άνθρωποι (ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ, παρόλο που δεν έχω μεγάλο μισθό αλλά βγάζω δύσκολα το μεροκάματο) καλά θα κάνουν να σιωπούν και να σέβονται όσους έχουν προβλήματα εύρεσης εργασίας.Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι κρίνουν από τον εαυτό τους σε όλους τους τομείς γι' αυτό κρίνουν απερίσκεπτα τα προβλήματα των άλλων.
Επίσης στη συγκεκριμένη εξομολόγηση της γυναίκας στην οποία αναφέρεσαι στην αρχή της δικής σου εξομολόγησης (αλλά και σε άλλους) είναι θλιβερό που τους λένε γιατί δεν έψαξαν στο εξωτερικό!!!!!!!!!!!Λες και το να φύγεις στο εξωτερικό είναι πανεύκολο.Με δυσκολία επιβιώνουν οι άνθρωποι χωρίς δουλειά, κι οι άλλοι τους λένε ας έψαχνες στο εξωτερικό.Λες και το εξωτερικό δεν έχει έξοδα.Λες και ζούμε σε κανα μυθιστόρημα όπου οι ή ρωες φεύγουν για άλλα μέρη με ένα δολάριο στην τσέπη.Τι να πεις...<< Δεν έχετε ψωμί; Ε, ας φάτε παντεσπάνι>>.Αυτή είναι η ''λογική'' κάποιων ανθρώπων.
Scroll to top icon