ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.7.2018 | 16:27

Γεια σας.

Είμαι μια ψυχή που κυκλοφορεί στην στήλη τα τελευταία δύο χρόνια και ενώ θεωρώ ότι είμαι έξυπνη, έχω την κακή συνήθεια να φέρομαι σαν χαζή. Η για να το θεσω πιο ορθα...Δεν ξερω αν ειμαι οντως εξυπνη ή κατα πόσο φερομαι χαζα, αλλα σιγουρα σκεφτομαι πιο εξυπνα από ότι φέρομαι. Μακαρί να είχα την πυγμη σαν άτομο να έκανα αυτο που θεωρώ σωστό και να μην αμφισβητούσα την κρίση μου. Δεν λεώ σε σχεση με τον εαυτό μου καποια χρονια πριν εχω κάνει μεγάλη πρόοδο αλλά θελω δουλεια ακόμη. Δηλαδη μακαρι ολοι να μπορουσαμε να το κάνουμε αυτό...
5
 
 
 
 
σχόλια
Μια χαρά σου κόβει απλά πρέπει να βρεις πότε υποκύπτεις στις ανασφάλειές σου και πότε καλύπτεις ανάγκες με τις πράξεις σου. Επίσης είσαι μικρή. Δώσε δικαίωμα στο λάθος στον εαυτό σου, όχι ακρότητες αλλά μην έχεις απόλυτη στάση όταν σε κρίνεις. Τέλος, αντί να λες ότι πράττεις χαζά, μήπως απλά σκέφτεσαι μεν σωστά αλλά με τρόπο που δεν καλύπτεσαι; Είσαι αυτή που είσαι, πρέπει να δουλέψεις πάνω σ' αυτό που είσαι και στις εκ φύσεως ανάγκες σου έξυπνα. Όχι να τις παρακάμψεις. Είναι μεγάλη παγίδα αυτή όπως και το καλό αυτοπαραμύθιασμα που ρίχνουν οι ξύπνιοι. ;) Take care.
Μην τα σκέφτεσαι τόσο πολύ και κουράζεις το μυαλουδάκι σου και εσύ... Σιγά σιγά θα ανακαλύψεις και πτυχές του εαυτού σου που ούτε καν φαντάζεσαι...Δεν υπάρχει χαζός και έξυπνος... Μην σε κρίνεις τόσο άσχημα και μάθε να εμπιστεύεσαι την κρίση σου οποία και αν είναι αυτή... Ακόμη και λάθος να κάνεις μέσα απο αυτό θα μάθεις.. Νομίζεις πως όλοι οι άλλοι είμαστε τέλειοι εκεί έξω?Όχι βέβαια...Είδες τι είπες και εσύ.. Είσαι σε καλύτερα φάση προόδου απο τα προηγούμενα χρόνια..Όσο ζεις μαθαίνεις... Όλα σιγά σιγά γίνονται,αρκεί να πιστεύεις λίγο παραπάνω και σε εσένα όμως,ναι?
Εχω μια τετραγωνη λογική και μια πολυ συναισθηματικη φυση που συγκρουονται. Νομιζω οτι πρεπει να μαθω που να χρησιμοποιω τι, και πως να απομονώνω το ενα απο τα δυο οταν πρεπει. Καποτε οντως σκεφτομουν πολυ πολυπλοκα αλλα το εχω περιορίσει πάααααρα πολυ!
Προσφατα ξεκινησα να διαβαζω ενα βιβλιο "Η συναισθηματικη νοημοσυνη " λεγεται του Daniel Goleman.Γενικα οπως λεει και το βιβλιο,συγκινησιακος και λογικος νους λειτουργουν ως επι το πλειστον σε αγαστη συνεργασια ταιριαζοντας τους τοσο διαφορετικους τροπους γνωσης που κατεχουν για να καθοδηγησουν τα βηματα μας στον κοσμο.Κανονικα υπαρχει ισορροπια αναμεσα στο συγκινησιακο και στο λογικο νου ,γιατι τα συναισθηματα ειναι ουσιωδη για τη σκεψη και η σκεψη ουσιωδης για τα συναισθηματα.Οταν ομως εμφανιζονται τα παθη,η ισορροπια διαταρρασεται ,και τοτε ο συγκινησιακος νους παιρνει το πανω χερι ,καθυποτασσοντας το λογικο.Τελος, να αναφερω πως ο σκεπτομενος εγκεφαλος αναπτυχθηκε απο τον συγκινησιακο...Εδωσα ενα insight.Σιγουρα δε θα σε βοηθησει αμεσα και πρακτικα ,αλλα τσεκαρε το αν θελεις..
Scroll to top icon