ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.7.2018 | 07:15

Οταν ακουω ανθρώπους που ...

...διανύουν την 3η και την 4η δεκαετια της ζωης τους ,νεοι ανθρωποι να νοιωθουν λες και ειναι γέροι (!!!), οταν την ιδια στιγμη υπαρχουν στον κόσμο 70ρηδες που κανουν ορειβασια και 80αρηδες που μαθαινουν μια ξενη γλώσσα μου ερχεται να τους αρχισω στα χαστούκια .Εκπαιδευτικός
4
 
 
 
 
σχόλια
Αυτόν τον τρόπο σκέψης πραγματικά δεν τον καταλαβαίνω.Γιατί πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι "σημαντικό"?Κάποιοι απλά θέλουν να περνάνε την ώρα τους ευχάριστα και αυτό.Τίποτα άλλο.Ούτε να ανέβουν τα Ιμαλάια,ούτε να πάνε στον Άρη ούτε να πάρουν το Νόμπελ.Ποιο ακριβώς το πρόβλημα?Και γιατί θα πρέπει να ζούμε μέσα στο άγχος να κάνουμε κάτι ουάου στη ζωή μας?Και στην τελική που στα σκατά είναι το ελληνικό ερωτηματικό στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή?Πατάω shift και όλα τα σύμβολα και δεν το βρίσκω.
Όταν κάποιος είναι ταλαιπωρημένος ψυχολογικά για σοβαρούς λόγους, φυσικό επακόλουθο είναι να νιώθει κουρασμένος μέσα του και να υπάρχει αντίκτυπο στο σώμα του. Και γω διανύω τη τρίτη δεκαετία της ζωής μου και από τα πολλά χτυπήματα που έχω υποστεί, πολλές φορές νιώθω ηλικιωμένη. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει θέληση να κάνεις καινούργια πράματα είναι ότι κάποιες φορές λυγίζεις και νιώθεις απλά ότι μόνο ζεις χωρίς κάποιο σκοπό και φως στη ζωή.
Σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο.Σκέψου όμως ότι οι 30-40 διανύουν τα πιο απαιτητικά και παραγωγικά χρόνια της ζωής τους, είναι αυτοί με τις περισσότερες υποχρεώσεις (δουλειά, έξοδα, οικογένεια, σχέσεις κλπ), ενώ οι συνθήκες ειδικά στη χώρα μας δεν είναι οι ευνοϊκότερες...Η εργασία σπανίως είναι (μόνο) 8ωρη, τα χρήματα σπανίως ανάλογα του κόπου, οι συνθήκες και η ψυχολογία σπανίως καλές, λόγω των παραπάνω.Οι 70ρηδες έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν εργασιακά άγχη, αρκετοί διατηρούν ένα νορμάλ επίπεδο σύνταξης ακόμα και μετά τα πετσοκόμματα και είναι πολύ καλό να γεμίζουν τις άδειες μέρες με ένα χόμπυ/δραστηριότητα.
Scroll to top icon