Ποινική δίωξη στον πρόεδρο των εργαζομένων του μετρό για τις απεργίες

Ποινική δίωξη στον πρόεδρο των εργαζομένων του μετρό για τις απεργίες Facebook Twitter
8

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, ο πρόεδρός του διώκεται για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια των απεργιών του Ιανουαρίου.

«Διώκεται ποινικά μόνο ο πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Σταματόπουλος. Το έγκλημα που του αποδίδεται είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών. Ο χρόνος που το διέπραξε 7, 8 και 9.1.2013. Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου προέδρου. Διαδηλώνουμε την οργή και την αποφασιστικότητά μας να αποκρούσουμε τη δίωξη. Θεωρούμε ότι αφορά τον καθένα μας. Γι' αυτό και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και αποφασιστική» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

«Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι αφοπλιστήκαμε με την επιστράτευση. Η ενωμένη δύναμή μας είναι ακατάλυτη. Όλοι σ' ετοιμότητα. Όλοι συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας. Καταδικάζουμε την ποινική δίωξη του προέδρου Αντώνη Σταματόπουλου. Αφορά τον καθένα μας. Θα την αποκρούσουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Βάσει του νόμου, όταν κριθεί παράνομη και καταχρηστική μία απεργία και δεν λυθεί, απολύεται η συνδικαλιστική ηγεσία. Το ότι ουδέποτε τηρήθηκε ο νόμος , γιατί ως γνωστόν νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, είναι άλλο θέμα. Εμείς να ευχηθούμε ολόψυχα στον Κο Σταματόπουλο και στο συνάφι του κακά ξεμπερδέματα.
Ε ρε όλοι τρέχουν να καταδικάσουν κάθε συνδικαλιστικό αγώνα...Μην κάποιος από μας ζητήσει ότι θα έπρεπε να ζητάμε όλοι,τρέχουν όλοι να τον καταδικάσουν..Η προπαγάνδα καλά δουλεύει...
Εμ φυσικά η απάντηση δεν είναι εδώ ή εκεί.Ούτε θα πληρώσει αυτός ή εκείνος.Αν δεν αρχίσει ο κόσμος να ζητάει αυτά που δικαιούται,δηλαδή μια αξιοπρεπή ζωή,ποτέ δεν θα είναι κανένας υπεύθυνος για μια σωστή και δίκαιη κοινωνία.Για την ώρα σ'αφήνουν στην άκρη,άλλους να πεθαίνουν,λέγοντάς σου,δεν υπάρχουν λεφτά,δεν υπάρχει μία,αυτοί οι οποίοι και έχουν λεφτά και μια χαρά αξιοπρεπώς την βγάζουν.Αν εσένα αυτό δεν σου λέει "κάτι",καλά κρασιά.
To θέμα είναι αν καταδικαστεί, θα απολυθεί ως πρέπει σαν επίορκος ή θα ''μετακινηθεί'' σε καμιά άλλη θέση και θα τον ξαναπληρώνουμε;Ρωτάω γιατί η κυβέρνηση ακόμα σφυρίζει κλέφτικα για τις απολύσεις επίορκων...
Υποθέτω ότι απλά εφαρμόζεται ο νόμος μια και η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη αλλά δεν εφάρμοζε το σωματείο την δικαστική απόφαση. (Είπαμε νόμος είναι ότι νομίζω εγώ ότι είναι δίκαιο)