ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.7.2018 | 21:35

Διαζύγιο ή διαφορετικά τι;

Είμαι 28 χρόνων με ένα παιδί 2 ετων, παντρεμένη και μενω στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε χρόνια. Το πρόβλημα δεν έχω βοήθεια στις δουλειες του σπίτιου καθόλου. Δεν ήταν πάντα ετσι. Είμαι μαζί του από τα 20 μου χρόνια και έχουμε μείνει συνολικά 7 χρόνια. Με βοήθησε και ήταν σωστή η αναλογία. Αυτή η κατάσταση άρχισε μετά από τους πρώτους μήνες αφού γεννήθηκε η μικρή. Στην αρχή σκέφτηκα πως είναι κουρασμένος γιατι έκανε δύο δουλειές, αλλά πλέον όχι. Μιλάμε για μια κατάσταση που διαρκεί ενάμιση χρόνο και μου αναγνωρίζω πως την άφησα να παγιωθει. Το συζήτησα μαζί του στο χαλαρό, στο αυστηρό, τον ρώτησα τι άλλαξε από τοτε... και οι δικαιολογίες είναι "θα τις κάνω μεθαύριο, θα παίξω/ασχοληθώ με τον μικρό να έχεις τον χρόνο σου, έλα δεν είναι τόσο χάλια το σπίτι όσο λες. " Και άλλα τέτοια. Είμαι εργαζόμενη και κουράζομαι και εγώ και στο κάτω κάτω πρέπει να πλένει τα ρούχα του ,να καθαρίζει τις βρώμικες του και όλα αυτά. Κατά τα άλλα η σχέση μεταξύ μας είναι καλη. Δοκίμασα να μην κάνω καμιά δουλειά για ένα διάστημα μήπως και δει ότι δεν γίνονται όλα από μόνος του, πως διαφορετικά θα βρωμισουμε αλλά πάλι δεν έκανε τίποτα και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Έχουμε τσακωθεί και του έχω πει πως αν είναι να τα κάνω όλα μόνη μου, να είμαι και μόνη μου και με είπε υπερβολική και πως ο ίδιος βοηθάει. Ναι κανει πράγματα με το παιδί, κατεβάζει τα σκουπίδια και μαζεύει το τραπέζι. Νιώθω πως δεν με υπολογίζει σαν άνθρωπο και δεν με σέβεται. Σκέφτηκα ακόμα και το διαζύγιο αλλά όντως χωρίζεις για έναν τέτοιο λόγο; Δεν θέλω να είμαι το δουλικό του προσωπικο μα ούτε ο γιος μας να μεγαλώσει με την αίσθηση πως μόνο η μαμά -γυναικα πρέπει να τακτοποιήσει το σπίτι και πως όλα γίνονται με το χτύπημα των δαχτύλων μας. Δεν περίμενα ότι θα ειχα ασχοληθεί με αυτό τον άνθρωπο για ένα τέτοιο θεμα τόσο σοβαρά.
8
 
 
 
 
σχόλια
Πιστεύω ότι αν ρωτήσουμε τον σύζυγό θα μας τα πει διαφορετικά.Οι σημερινοί άντρες και κυρίως αυτοί που έχουν μείνει μόνοι τους πριν παντρευτουν,ξέρουν κ κάνουν αρκετές δουλειές στο σπιτι.Τωρα να χωρισεις για τέτοιο λόγο δεν νομίζω ότι στέκει σαν σκέψη
Για ένα τέτοιο λόγο δεν χωρίζεις, νομίζω πρέπει να βάλεις λίγο νερό στο κρασάκι σου. Ο άντρας σου κάνει δύο δουλειές και κάποιες δουλειές στο σπίτι. Πρέπει να καταλάβεις πως όταν έρχεται ένα παιδί ,σίγουρα δεν μπορείτε να ζείτε σε αχουρι, αλλά από την άλλη ούτε και το σπίτι μπορεί να είναι άψογο και στην τρίχα όπως πριν. Για αρκετό διάστημα θα αρκεστεις να κάνεις τα απολύτως απαραίτητα. Καλό θα ήταν να αναζητήσετε κάποια εξωτερική βοήθεια εάν έχετε το οικονομικό περιθώριο εφόσον δεν έχετε βοήθεια από αλλου. Αλλιώς θα καταντήσεις μια υστερική που θα ασχολείται μονίμως με την καθαριότητα ( που πότε δεν θα είναι αρκετη) και θα χάσεις πολύτιμες στιγμές από το παιδί σου και τον άντρα σου και τη ζωή σου.
Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα ζευγάρια, μετά το πρώτο παιδί, αρχίζουν να έχουν προβλήματα που ενοχλούν πολύ.Για άλλη μια φορά η ίδια ιστορία. Ένας αδιάφορος σύζυγος μετά την έλευση του παιδιού καθ η σύζυγος να λέει ότι πριν δεν ήταν έτσι. Πραγματικά συμπάσχω και λυπάμαι που διαβάζω για άλλη μια παρόμοια περίπτωση. Δε θα χώριζα για κάτι τέτοιο. Ίσως, αφού είχα δοκιμάσει διάφορα, να τον στριμωχνα να βρούμε οικιακή βοηθό. Ειλικρινά, αφού όπως λες, δοκίμασες να αφήσεις το σπίτι να "βρωμίσει" χωρίς όμως αποτέλεσμα, δεν ξέρω, μένει μάλλον η εξωτερική βοήθεια.
Πώς ακριβώς μεγαλοποιεί στο μυαλό της ότι ο άλλος δεν κάνει δουλειές; Λέει ξεκάθαρα ότι ο σύζυγος "κανει πράγματα με το παιδί, κατεβάζει τα σκουπίδια και μαζεύει το τραπέζι". Τρία πράγματα από τα εκατό. Δεν θα το είχε καταλάβει η εξομολογουμένη εάν αυτός έκανε κι άλλες δουλειές, π.χ.να βάλει καινούριες σακούλες σκουπιδιών, να ετοιμάσει το τραπέζι, να μαγειρέψει, να πλύνει πιάτα και κατσαρόλες 3 ατόμων, να μαζέψει τα στεγνά μαχαιροπήρουνα κτλ και να τα βάλει στα ράφια και ντουλάπια, να καθαρίσει το πάτωμα με ηλεκτρική και μετά με σφουγγαρίστρα, να ξεσκονίσει τις επιφάνειες, να καθαρίσει την τουαλέτα, την κουζίνα, τα δωμάτια, τα μπαλκόνια, τα τζάμια, να πλύνει ρούχα, να τα απλώσει, να τα μαζέψει, να τα σιδερώσει, να τα βάλει στη θέση τους κ.ο.κ.Μην κάνουμε τώρα ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Η πλειοψηφία ανδρών κάνει το κορόιδο κι εκμεταλλεύονται τις γυναίκες. Γυναίκες και άντρες έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι το νοικοκυριό είναι ευθύνη της γυναίκας. Όσες συνειδητοποιούν την αδικία και απαιτούν ισοτιμία, δε σημαίνει ότι ξαφνικά ο σύζυγος θα πει "πω πω, δεν το είχα καταλάβει ότι είναι τόσο δύσκολο το νοικοκυριό, φυσικά και να κάνουμε καταμερισμό εργασιών!". Τουναντίον θα πουλάνε τρέλα συνήθως.Δεν ξέρω πόσες ώρες δουλεύει ο ένας και πόσες η άλλη, όμως και μόνο από τον τρόπο που το εξομολογείται εδώ φαίνεται ότι δεν την καλύπτει ο συγκεκριμένος καταμερισμός κι ότι βασίζεται σε αδικία για την οποία ο άλλος αδιαφορεί και τη λέει και υπερβολική από πάνω (κλασικό κόλπο για να κάνεις το συνομιλητή σου να αμφιβάλει για τον ευατό του). Φυσικά και είναι λόγος διαζυγίου.Υ.Γ. Ως προς το εάν έχει κόρη ή γιο, φαντάζομαι ότι ήθελε να αποκρύψει αυτή την πληροφορία μην τυχόν και την αναγνωρίσει κάποιος από την υπόλοιπη αφήγηση αλλά τελικά μπερδεύτηκε και το αποκάλυψε.
Αφου λες πως του εχεις μιλησει και η κατασταση παραμενει ιδια,σταματα να ασχολεισε με τα δικα του. Και με αυτο εννοω σταματα να μαζευεις αυτα που κανει,σταματα μα του πλενεις τα ρουχα,κανε οτι κανει αυτος. Δες την αντιδραση του και πραξε. Αν και δε νομιζω πως αυτος ειναι λόγος να χωρισεις. Δεν ξερω αν σε βοηθησα,παρολα ταυτα ελπιζω να βρεθει μια λυση γιατι τα ιδια περναγε και μαμα μου καποτε και ηταν πολυ ψυχοφθορο.
Καλά τα λες στο σύνολο του κειμένου σου. Άρα δεν χωρίζεις για κάτι τέτοιο, έλεος. Βρείτε την άκρη. Στην τελική άφησε τα πιάτα άπλυτα και τα παντελόνια ασιδέρωτα και θα κινητοποιηθεί αναγκαστικά.
Scroll to top icon