ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.8.2018 | 18:13

Τι θα κάνατε εσείς στην θέση μου;

Προχτές σε στάση ΜΜΜ ήρθε και κάθισε δίπλα μου μια κοπέλα (μόνη της, δεν συνοδευόταν).Την παρατηρώ και βλέπω ότι τα πόδια της (κυρίως στις γάμπες και λίγο στα μπούτια) ήταν γεμάτα μελανιές! Και όχι, δεν νομίζω να έπεσε κατά λάθος σε καμία ζαρντινιέρα καλοκαιριάτικα. Την κοίταζα απορημένος για λίγη ώρα, αλλά αυτή ήταν «χαμένη» στον κόσμο της (κάπως απλανές βλέμμα).Αμέσως σκέφτηκα ότι πρέπει να την κακοποιεί κάποιος (σύζυγος/boyfriend)... στο μυαλό μου στροβίλιζε η ιδέα να την ρωτήσω αν της συμβαίνει κάτι, αλλά έκανα πίσω. Πιθανόν να με κράξετε, αλλά δεν είναι εποχή για white knights με τόση «απελευθέρωση» στον σεξουαλικό τομέα. Για να είναι η κοπέλα με κάποιον αχρείο, προφανώς και έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δεν είναι δα ότι δεν έχει επιλογές μια σύγχρονη γυναίκα, ούτε την κρατάει με το ζόρι σε κάποιο ανήλιαγο υπόγειο!Εσείς τι θα κάνατε;
9
 
 
 
 
σχόλια
Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει σε κάποιον. Μπορείς να υποθέτεις, πολλές φορές το χειρότερο, από την ανάγκη σου να βοηθήσεις προφανώς αλλά δεν ξέρεις.. Π.χ. πριν λίγο καιρό ήμουν στο αεροδρόμιο και αφού είχα φτάσει αρκετά νωρίς έκατσα να πιω έναν καφέ έξω. Κάποια στιγμή ήρθε ή ήταν λίγο πριν εκεί μία κοπέλα η οποία μιλούσε στο τηλέφωνο ταραγμένη. Άρχισε να κλαίει δυνατά, σχεδόν σπάραζε… Υπέθεσα το χειρότερο, λέω ωχ κάποιος πέθανε και μόλις της το είπαν…. Την ρώτησα διακριτικά αν είναι καλά ή αν χρειάζεται κάτι. Μου είπε συνεχίζοντας να κλαίει πως είχε χάσει την πτήση της θα πήγαινε να κάνει μία παρουσίαση για δουλειά ή συνέντευξη και κατηγορούσε τον εαυτό της γιατί είχε χάσει την πτήση της…. Κάθησα απλώς και την άκουσα να ησυχάσει λίγο, να το αποδεχτεί και να συνέρθει. Θέλω να πω τι θα γινόταν αν της έλεγα ποιος πέθανε?..... Επίσης ξέρω για περίπτωση αστέγου που δεν ήθελε να μεταβεί σε χώρο φιλοξενίας. Είναι δικαίωμά του… Πιστεύω ότι θέλει τρόπο γιατί αν υποθέτουμε τι έχει συμβεί στον άλλον, τελικά μπορεί να είναι παρέμβαση και όχι βοήθεια. Μπορούμε διακριτικά να σταθούμε εκεί, να ρωτήσουμε αν είναι καλά αν χρειάζεται κάτι ο συνάνθρωπος αλλά μόνο αν μας το επιτρέπει..
Εγώ έχω πολύ λευκό και ευαίσθητο δέρμα που το παραμικρό φαίνεται πάνω του. Μου έχει τύχει μετα απο διακοπές να γυρίσω με τα πόδια μου γεμάτα μελανιές, κανένας δεν με κακοποιπησε και απο την άλλη δεν έβρισκα το λόγο να τις κρύψω. Ίσα ιπσα που πιστέυω οτι πιο πιθανό είναι να τις κρύβει κάποιος όταν προέρχονται απο κακοποίηση.
Αφενός, μπράβο για το ότι δεν αδιαφορείς για το διπλανό σου και είσαι έτοιμος να βοηθήσεις, αν παρατηρήσεις κάτι...Από την άλλη, δεν ξέρεις από που είναι οι μελανιές. Πιθανά, θα έχει θρομβοφιλία η κοπέλα, ξέρετε αυτό το φαινόμενο που κάποιος μελανιάζει πάρα πολύ και με το τίποτα. Και μπορεί η δουλειά της πχ να είναι τέτοια που καταπονούνται πολυ συγκεκριμένα σημεία. Γνώμη μου πως αν της το τόνιζες θα ένιωθε άσχημα. Αν έβλεπες κάτι συνοδό στη συμπεριφορά της βεβαια και να ρωτησεις, αλλα από αυτό και μόνο όχι.
Χμμ... όντως, δε μπορεί κανείς να κάνει κάτι για κάποιον στο άσχετο, από το πουθενά και όντας παντελώς άγνωστος. Αν τυχόν η κοπέλα π.χ έφτανε έντρομη στη στάση και ζητούσε βοήθεια από τον κόσμο, άλλη ιστορία.Αλλά ίσως να μη συμβαίνει τίποτα τόσο ζοφερό.Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι αν οι μελανιές αυτές ήταν αποτέλεσμα κακοποίησης, θα προσπαθούσε να τις κρύψει με καμιά καλοκαιρινή παντελόνα ή μακριά φούστα.Μπορεί η κοπέλα να κάνει κάποιο άθλημα, ή ακόμα και pole dancing (νομίζω εκεί παίζουν πολύ συχνά μελανιές από το στύλο). Και δεν το λέω για πλάκα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon