ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.8.2018 | 00:30

To do or not to do?

Καλησπέρα. Είμαι απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής και μιας που δεν πήγα φέτος διακοπές μπήκα σε σκέψεις για το μέλλον μου. Θέλω γενικά να ασχοληθώ με τον αρχαία ( ελληνικό κυρίως) κόσμο και ειδικά με τους μεταβατικούς- αρχαϊκούς χρόνους. Σκέφτομαι να δώσω, λοιπόν, εξετάσεις στο εκπα στον τομέα αρχαίας ιστορίας. Το θέμα είναι πως σκεφτομαι να ξεκινήσω αυτές τις μέρες να διαβάσω και από όσο είδα η ύλη δεν ειναι και μικρή. οι εξετάσεις είναι στις 25 και 27 Σεπτεμβρίου τα γραπτά και τα προφορικά αντίστοιχα. θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει καμιά συμβουλή; να το προσπαθήσω ή μπα; θα μπορέσω να καλύψω κενά αν τελικά καταφέρω να μπω. όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.
7
 
 
 
 
σχόλια
Εφόσον είσαι απόφοιτος φιλοσοφικής, έχεις την φιλολογική επάρκεια. Θα σου πρότεινα να δώσεις στο αρχαιολογικό για να σου ανοίξει μια επιπλέον πόρτα. Μπορείς μαζί με τα μαθήματα του αρχαιολογικού να παρακολουθείς οποία σου αρέσουν από το ιστορικό. Πιστεύω, ότι συνδυάζοντας γεγονότα με αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και ευρήματα, έχεις μια πιο ολοκληρωμένη γνώση του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Το γνωρίζω απλά μου αρέσει περισσότερο η ενασχόληση με τις πηγές, επιγραφική κλπ. Κουράστηκα από τον αρχαιολογικό" τρόπο σκέψης και εξ αυτού θέλω να δώσω στην αρχαία ιστορία που συγκεκκριμένα στο εκπα δεν έχει καθόλου ζήτηση ( δεν το λέω εγώ αλλά καθηγήτρια). Το βλέπω στο μέλλον για μεταπτυχιακό και στο αρχαιολογικό ( εξάλλου οι επιστήμες αυτές είναι πολύ κοντά). Το ζήτημα μου είναι να περάσω αξιοπρεπώς. Επίσης στο αρχαιολογικό δεν θα μπορούσα εύκολα να περάσω και λόγω ανταγωνισμού και λόγω του ότι δεν έχω κάνει ανασκαφές λόγω υποχρεώσεων.
Μεταπτυχιακό στο αρχαιολογικό πώς το εννοείς; Ειδίκευση γενικά και αόριστα στην αρχαιολογία ή σε κάποια κατεύθυνση; Οι δύο επιστήμες, κατά τη γνώμη μου, δε θα έλεγα ότι είναι τόσο κοντινές. Θυμάμαι που είχαμε υποχρεωτικά μαθήματα η μία κατεύθυνση με την άλλη, οι φοιτητές του ιστορικού δε μπορούσαν να κατανοήσουν μια απλούστατη κάτοψη και εμείς του αρχαιολογικού να διαχειριστούμε μια τόσο μεγάλη βιβλιογραφία μιας χρονική περιόδου. Για να μη παρεξηγούμαι, δεν είναι κακό αυτό, δε μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Εγώ προσωπικά δε θα μπορούσα να βγάλω την κατεύθυνση του ιστορικού γιατί έχω έφεση στην πρακτική εφαρμογή.Όσον αφορά τις ανασκαφές, δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί. Κάποιος αρχαιολόγος μπορεί να θέλει να ασχοληθεί με το πεδίο της έρευνας σε ένα ινστιτούτο ή με τα διοικητικά θέματα σε μια εφορεία αρχαιοτήτων.Εφόσον είσαι κατασταλαγμένος σε αυτό, απόφαση είναι δική σου όμως.Δυστυχώς για συμβουλές, δε ξέρω τι να σου πω. Εγώ προσωπικά για όσα μαθήματα του ιστορικού προσπαθούσα να τα διαβάζω σαν παραμυθάκια και σημείωνα λέξεις κλειδιά. Χώριζα σε ενότητες ανάλογα με τον χρόνο μου τις σελίδες που θα διάβαζα και στο τέλος τα εξιστορούσα (θα με πεις ηλίθια και με το δίκιο σου) σε ένα αρκουδάκι, σαν δασκάλα ή συνομιλητή ένα πράγμα.Ως προς την βιβλιογραφία φαντάζομαι σας δίνετε κάποια ενδεικτική αλλά αν θέλεις μπορώ να σου γράψω κάποια βιβλία που μας έχουν προτείνει.
Scroll to top icon