ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2018 | 13:42

Συγκεχυμένη

Καλησπέρα.Περασα σε μια σχολη στην Θεσσαλονίκη ενώ πίστευα ότι θα πέρναγα Αθήνα...Το θέμα είναι ότι ήδη έχω βρει σπίτι στην Αθήνα και ήταν δεδομένο ότι θα πήγαινα εκεί καθώς είμαστε πολύτεκνοι οικογενεια,τα αδέρφια σπουδάζουν και γενικά πληρώ όλες τις προϋποθέσεις.. Ωστόσο οι περισσότεροι μου λένε να μείνω στην Θεσσαλονίκη καθώς είναι πιο ιδανική πόλη για φοιτητές και είναι πανέμορφη πόλη(δεν αντιλέγω).Να σημειώσω οτι στην Αθήνα έχω θείους και κάνα δύο γνωστούς ενω στην Θεσσαλονίκη κυριολεκτικά κανέναν και επισης το σπίτι μου βρισκεται στην μισή διαδρομή για Αθήνα από ότι για Θεσσαλονίκη...Θα ήθελα ως τρίτοι να ακούσω και τις δικές σας απόψεις λαμβάνοντας υπόψη κατά βάση ψυχολογικούς παράγοντες και ύστερα οικονομικούς ή οτιδήποτε αλλο
9
 
 
 
 
σχόλια
Νομική πέρασα. ..Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά φημίζεται περισσότερο νομίζω η σχολή του ΕΚΠΑ..Είχα βρει σπιτι πριν λίγες μέρες Αθήνα αλλά τώρα που βρήκαν τα αποτελέσματα και όλοι μου λέγαν κάτσε Θεσσαλονίκη άρχισε να το ξανασκέφτομαι...χωρίς καποιον ιδιαίτερο λόγο βεβαια με μόνο επιχείρημα τους ότι η Θεσσαλονίκη είναι πιο ωραία και για αυτό μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω λίγο περαιτέρω
Αν γνωρίζει κάποιος από το περιβάλλον σου κάποιο/α δικηγόρο, θα ήταν καλό να πάτε να μιλήσετε ώστε να σε κατευθύνει καλύτερα, εφόσον θα γνωρίζει πιθανώς ποια σχολή είναι καλύτερη κτλ. Σίγουρα στην Αθήνα, ως πιο μεγάλη πόλη, θα υπάρχει μεγαλύτερη αποξένωση αλλά η φοιτητική ζωή έχει να κάνει και με το χαρακτήρα σου • π.χ. αν είσαι ένα κοινωνικό άτομο, δύσκολα θα μείνεις χωρίς φίλους. Επιπλέον, ισχύει ότι στην Αθήνα οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι άνθρωποι βαριούνται να τις διασχίσουν, αλλά, από την άλλη, μπορείς να γνωρίσεις πολλά μέρη, διάθεση να 'χεις.Τέλος, η Νομική είναι και μια σχολή με πολύ διάβασμα, η φοιτητική ζωή θα περιοριστεί στα Σαββ/κα ούτως ή άλλως. Όμως, δεν ξέρω τι ζήλο έχεις για τις επικείμενες σπουδές σου.Πάντως, κρίμα που δε σου έγραψε κάποιος/α από Νομική στην Εξομολόγησή σου.
Ξέχασα να σου πω, ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά φόρουμ σχετικά με το ποια σχολή εκ των δύο είναι η καλύτερη(με βάση το πρόγραμμα σπουδών, τα συγγράμματα, τους διδάσκοντες, τη συμμετοχή των σχολών σε διεθνή προγράμματα, τις βαθμολογίες που μοιράζουν οι καθηγητές κτλ.) καθώς και πίνακες κατάταξης των ελληνικών πανεπιστημίων και των σχολών τους σε παγκόσμια κλίμακα.
Να κανεις αιτηση για μεταγραφη.Αν δεν σε παρουν, ομως, και μπορεις να υποστηριξεις μια διαμονη στη θεσσαλονικη γιατι να μην πας; H παρακολουθηση των μαθηματων θα σε βοηθησει πολυ και επιπλεον θα εισαι σε θεση να χαρεις την φοιτητική σου ζωη.
Κατά 90% θα την πάρω την μεταγραφή και εννοείται πως σε αντίθετη περίπτωση θα πάω Θεσσαλονίκη .. Απλά με την σκέψη προς το παρόν ότι διατηρώ αυτή την πολυτέλεια θέλω να αποφασίσω αν πρέπει να κάνω τελικά την μεταγραφή ή όχι..
Αρχικά να κοιτάξεις τι σου ταιριάζει καλύτερα και τι θα σε βοηθήσει ως εξέλιξη. Για παράδειγμα, μπορεί στην αρχή η Αθήνα να σου φαίνεται μια καλή επιλογή γιατι έχεις ήδη άτομα εκεί αλλά αυτό μπορεί να σου βάλει εμπόδια στο να κάνεις νέες γνωριμίες με άλλα άτομα. Επίσης στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας ότι θα είσαι μόνος θα σε βοηθήσει να ανεξάρτητοποιηθεις. Πρέπει να σκεφτείς ως πως αρκετοι φοιτητές δεν αντέχουν αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους και έτσι να σου κάνει η Αθήνα.Επίσης η Θεσσαλονίκη έχει μικρότερες αποστάσεις και λιγότερο χάος (που όλο αυτό στην Αθήνα να σου φανεί βουνο) αλλά σχετικα λιγότερες επιλογές αν θες να δραστηριοποιηθείς κάπου. Φυσικά έχει να κάνει και με το αντικείμενο ( για παράδειγμα αν θες να είσαι σε ομάδα θεάτρου δεν παίζει ρόλο η πόλη αυτή τη στιγμή). Οι γονείς σου μπορεί να θέλουν να συζητηθεί το οίκονομικο, ανάλογα σπουδάζει κάποιο από τα αδέλφια σου Αθήνα και αυτο θα τους έβγαινε οικονομικότερα ας πούμε;
Όχι δεν σπουδάζουν σε καμία από τις δύο πόλεις...Μην φανταστείς ότι Αθήνα έχω χίλιους γνωστούς..Εναν θείο που διατηρούμε τυπικές σχεισεις απλα θα αισθάνομαι την ασφάλεια οτι υπάρχει κάποιος δικός μου και μια φίλη μου που πέρασε φέτος αλλά σε τελείως άλλη περιοχή..Αν ξεχάσουμε τώρα για λίγο όλα αυτά με τις αποστάσεις και τις παρέες και το δουμε ξεχωριστα αν κατάλαβα καλά θεωρείς την Θεσσαλονίκη ιδανικότερη?
Αυτό θα το συζητήσεις με τους γονείς σου. Τα υπέρ και τα κατά. Κανεις εδώ μέσα δεν μπορεί να ξέρει πως νιώθεις,πως είστε οικονομικά αν μπορείτε να ανταπεξελθετε κλπ. Εγώ θα σου πω πως και οι 2 πόλεις είναι πολύ όμορφες με τα υπέρ και τα κατά τους όπως άλλωστε και κάθε άλλο μέρος. Η άποψη μου : Η Θεσσαλονίκη πιστεύω είναι τόσο όσο για φοιτητή και μεγάλη και μικρή ταυτόχρονα. Έχεις πάρα πολλές επιλογές σε διάφορα μέρη. Η Αθήνα από την άλλη έχει ομορφιές που πρέπει Εσύ ο ίδιος να τις ανακαλύψεις, έχει πολλά μέρη που ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε όλα. Απλά είναι πιο χαοτική και πιο κουραστική λόγω αποστάσεων. Συνήθως μένεις σε διαφορετικές περιοχές σε σχέση με άλλους φίλους σου και είναι δύσκολο να συναντηθείτε κλπ συνέχεια . Το ότι δε έχεις κανένα στην Θεσσαλονίκη δεν σημαίνει κάτι ίσα ίσα εγώ το βρίσκω πολύ θετικό. Αυτά! Σκέψου και συζητά το . Καλή τύχη!
Scroll to top icon