ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2018 | 00:12

Συντροφικότητα

Βαρέθηκα να σας βλέπω να γράφεται σε μόλις χωρισμένους και μοναχικούς, χωρίς φίλους ανθρώπους, να μάθουν να περνάνε καλά μόνοι τους και να βρουν την ευτυχία μέσα τους. Ήθελα να ξερα εσείς περνάτε τόσο τέλεια μόνοι σας; Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να ζει με άλλους ανθρώπους. Όλα τα πλάσματα στον κόσμο αποζητούν τη συντροφικότητα, την αγάπη, την αγκαλιά. Η ζωή δεν έχει νόημα χωρίς τον άλλον. Μπορεί να περνάς ήρεμα μόνος σου και να αντλείς και κάποια ικανοποίηση από την όποια επιτυχία σου αλλά δεν ζεις πραγματικά.
5
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι νέα και έχω να σου πω πως περνάω μεγάλες περιόδους μοναξιάς και δυσκολιών χωρίς φυσικά να είναι επιλογή μου. Μου συμβαίνει και τώρα αλλά η αλήθεια είναι πως ήμουν κάπως μοναχική σαν άτομο και έχω συνηθίσει αρκετά. Εσύ δεν έχεις συνηθίσει και πνίγεσαι σε μια ''ανυπόφορη'' κατάσταση. Και ναι αυτός που σου μένει για πάντα είναι ο εαυτός σου. Μέσα από τη μοναξιά ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Πολλές φορές απολαμβάνω τη μοναξιά και την ησυχία. Το περπάτημα πχ δεν χρειάζεται πάντα παρέα. Φυσικά δεν είμαστε πλασμένοι για να είμαστε μόνοι μας για πάντα. Όλοι περνάμε χωρισμό και πόνο και υπάρχει το αίσθημα της εγκατάλειψης αλλά το κλειδί είναι να μην εγκαταλείψεις τον ένα και αληθινό σου φίλο τη ψυχή και τον εαυτό σου.
Κοιτα, συμφωνω μαζι σου, δεν μπορεις να εισαι εντελώς μόνος και ευτυχισμενος, εγω τουλαχιστον οχι. Ουτε μπορεις να εισαι απολυτα ευτυχισμενος οταν θες φιλους και δεν εχεις, η οταν θες συντροφο και δεν εχεις. Και ουτε χρειαζεται κιολας να εισα .... Ξερεις γιατι; Γιατι αν βάλεις τα δυνατα σου θα βρεις απ'όλα, γιατι δηλαδη να χαιρεσαι που εισαι μονος, οταν θα προτιμουσες να εισαι με καποιον και οταν ξερεις οτι αυτο ειναι εφικτο; Το ειμαι χαρουμενος που ειμαι μονος μου κανει σαν συμβιβασμος με την μοναξια και παραιτηση, οταν η μοναξια κατασταση ρευστη. Να χαμογελας λοιπον και να χαιρεσαι γιατι ξερεις πως μερα με την μερα πλησιαζεις ολο και πιο κοντα σε αυτο που ψαχνεις, αυτη ειναι η μονη μονιμη πηγη χαρας. Παντα κατι θα μας λείπει, δουλεια, υγεια, φιλοι, σχεση αλλα το ζητημα ειναι να λες στο εαυτό σου οτι αυτο που μου λειπει θα το βρω και να νιωθεις χαρα σαν να συμβαινει τωρα.
Έχουμε περάσει κι εμείς από τη φάση του χωρισμού και της μοναξιάς. Δεν ήρθαμε από άλλο πλανήτη εμείς. Ούτε ήμασταν πάντα με κάποιον σύντροφό δίπλα μας. Συμβαίνουν αυτά και όλοι το ξέρουμε. Για να προχωρήσεις όμως χρειάζεται καποιος χρόνος οταν βγαίνεις από μια κατάσταση,και να βρει ο καθένας τις ισορροπίες μέσα του. Δεν λέμε κάτι παράλογο. Στο κάτω κάτω δεν έρχονται όλα στη ζωή όταν τα θέλουμε κι όπως τα θέλουμε. Είναι και η μοναξιά μια πιθανότητα.
Και επειδή σας το λέμε, αυτό σημαίνει ότι σας το επιβάλλουμε να το ακολουθήσετε;Για όνομα πια, με τους μυγιάγγιχτους πονεμένους!!! Μόνο εσείς πονάτε, οι υπόλοιποι είμαστε αναίσθητοι λοιπόν και θέλουμε να σας βλέπουμε μόνους. Σε βολεύει αυτή η εξήγηση;Αυτό που σας λέμε στην τελική, είναι ότι όσο βάζετε, λανθασμένα, ως σημείο αναφοράς τους Άλλους, πάντα θα θεωρείτε ότι κάτι σας λείπει. Ψαχτείτε, όχι πολύ, λίγο, ποιοι είστε, τι θέλετε, τι γουστάρετε και τι κάνετε λάθος, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Αλλιώς, καθίστε να μιζεριάζετε ατελέσφορα, γιατί ο Κίτσος-η-μία-και-μοναδική-αγάπη-της-ζωής-σας-Το-φως-των-ματιών-σας-Αυτός-που-κάνατε-τα-πάντα-για-αυτόν, δεν θέλει να είναι μαζί σας.
Scroll to top icon