Κατερίνα Παπακώστα: Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει συμμαχία

Κατερίνα Παπακώστα: Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει συμμαχία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
2

Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά μία εθνική συμμαχία για το καλό του τόπου, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι «συνεργάζομαι και συμμαχώ για τα προβλήματα του τόπου μας με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία συνεργασία με κανένα κόμμα».

Συμπλήρωσε ότι ως επικεφαλής της «Νέας Ελληνικής Ορμής» ανταποκρίθηκε στο δημόσιο κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συναίνεση, αναλαμβάνοντας «μία θέση που δεν μας αναλογεί».

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εθνική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και τη "Νέα Ελληνική Ορμή"», είπε.

Κληθείσα να απαντήσει σχετικά με παλαιότερες αναρτήσεις της στα social media, επικριτικές προς την κυβέρνηση, επισήμανε ότι «δεν ανήκω σε αυτούς που κατεβάζουν τις δηλώσεις τους. Αυτές οι δηλώσεις αφορούσαν δηλώσεις της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη πολιτική αντίληψη για τα πράγματα. Όμως όπως με διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ότι τότε είχε κάποιες αυταπάτες και σήμερα έχει μπει στα "παπούτσια του μεσαίου χώρου"».

Επιχειρηματολογώντας για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση, επικαλέστηκε τις αρχές του «καραμανλισμού», τονίζοντας ότι «είμαστε σε μεταβατική περίοδο, χρειαζόμαστε συναίνεση».

«Είναι συνειδητή η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις αρχές του κ. Καραμανλή [...] κινείται ανάμεσα στην αντικοινωνική πολιτική, που στη βάση της είναι το κέρδος», είπε ενώ αναφέρθηκε και σε «συνονθύλευμα ακροδεξιών ρητορικών» από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM