ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.9.2018 | 19:58

Φοβος

Ειμαι 18 και γυρνουσα με τα ποδια σπιτι,υστερα απο μια εξοδο,κατα τη 1 το βραδυ. Συνειδητοποιησα οτι ο βηματισμος μου ηταν τοσο γρηγορος,που εδινα την εντυπωση οτι ετρεχα. Κι ημουν φοβισμενη και τρομαγμενη. Χωρις να υπαρχει καποιος ορατος κινδυνος γυρω μου. Ειμαι 18 και φοβαμαι τον βιασμο πιο πολυ απο οτιδηποτε..Τοσο πολυ,που φοβαμαι μηπως μικροτερη ειχα δεχθει σεξουαλικη παρενοχληση και δε το θυμαμαι..Και ακομα και αν ειμαι θεατης σε ενα τετοια συμβαν,οσο κι αν θελω να βοηθησω τη κοπελα, μου κοβονται τα ποδια. Σαστιζω. Χανομαι. Μονο που το σκεφτομαι.
6
 
 
 
 
σχόλια
Αν είχς βιαστεί θα το θυμοσουν. Τo PTSD μπλοκάρει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά όχι όλο το περιστατικό. Γενικά είναι συνηθισμένο φαινόμενο να έχει κάποιος κενά μνήμης μετά από τραυματική εμπειρία. Ειχα διαβάσει κ καποιες σχετικες έρευνες, οπότε μπορεί να έχει κάποιος υποστεί τραύμα κ να μην θυμάται ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ το τονίζω. Στην άλλη φίλη που λέει για ασέλγει, αν δεν κάνω λάθος, σε μικρή ηλικία, τότε έχουμε αρκετά αλλά συμπτώματα, που μας δείχνουν τι έχει γίνει κ οι γονείς πάντα βλέπουν την αλλαγή της συμπεριφοράς στα παιδιά τους.Τέλος αυτά περί αυτοάμυνας είναι λίγο εκτος τόπου και χρόνου διότι πρέπει να αφιερώσεις πολυ χρόνο για να έχεις μια στοχευμένη κ καλά χορεογραφημενη αντίδραση σε ένα τέτοιο περιστατικό (overcoming the freeze response) Αν πιστεύεις πως κάποιος σε ακολουθεί με σκοπό να σε βλάψει πρέπει να γυρίσεις κ να τον κοιτάξεις έλεγε το εγχειρίδιο της αστυνομίας που διδάσκονταν στους μαθητές λυκείου. Εγώ θα έλεγα πάντα να είσαι σε εγρήγορση όταν αισθάνεσαι ανασφάλεια να ξέρεις ποια είναι η δίοδος διαφυγης σου να αποφεύγεις απομερα στενά με χαμηλό φωτισμό να φοράς χαμηλό παπούτσι. Σε απάντηση στον φίλο που λέει για αντιφα μέρη θυμάμαι σκηνικό από τον κινηματογράφο Βωξ στα Εξάρχεια όπου μια κοπέλα σώθηκε από τους καταληψίες όταν ένας Άραβας με δύο φίλους του της επιτέθηκε κ μετά προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν από τους ανθρώπους που έτρεξαν να βοηθήσουν.
Δεν είναι παράλογο να αισθάνεσαι τον φόβο, καλύτερα να είσαι λίγο επιφυλακτική με μέτρο παρά να έχεις κλειστά τα μάτια για τον κόσμο εκεί έξω. Βέβαια δεν μπορείς να κλειστείς σε έναν πύργο και να αποφύγεις κάθε κίνδυνο (όχι μόνο τον βιασμό) αλλά πρέπει να βγεις στη ζωή εκεί έξω και να την αντιμετωπίσεις με σύνεση.
Στις σχολές που διδάσκουν krav maga(πολεμική τέχνη) υπάρχει ειδικός κύκλος μαθημάτων αυτοάμυνας για γυναίκες που ονομάζεται STAY AWAY...σου αφήνω link μήπως σε ενδιαφέρει :http://www.kravmaga.gr/main/training-sectors/women.html
Scroll to top icon