ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.9.2018 | 23:54

Ο αδελφός μου είναι gay

Εδώ και μήνες είχα υποψίες ότι ο αδελφός μου είναι ομοφυλόφιλος.. Πρόσφατα μου το παραδέχτηκε και ο ίδιος... του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει τι προτιμήσεις έχει κ ότι για μένα είναι πάντα ο αδελφός μου κ το μόνο που θέλω είναι να είναι ευτυχισμένος.. το πρόβλημα είναι όμως όταν το έμαθε-καταλαβε η μητέρα μας! Από εκείνη τη μέρα έχει χάσει το γέλιο της,τη δύναμη της,την όρεξη της για ζωή.. Είναι μονίμως θλιμμένη,κρυφοκλαιει,δεν έχει όρεξη για τίποτα.. μπροστά στον μπαμπά μου, στον αδελφο μου ή σε ξενους προσποιείται.. Μόνο σε εμένα μπορεί να εκφράζεται κ να ξεσπάει.. Κι εγώ είμαι εκεί κ την ακούω κ προσπαθώ να την ηρεμήσω... Όμως φοβάμαι... ξέρω ότι είναι μανά με όλη τη σημασία της λέξης.. Όσο κ να την πονάει δεν θα γυρίσει την πλάτη στο ίδιο της το παιδί.. Αλλά με πονάει που την βλέπω να αιμορραγεί κάθε μέρα κι εγώ δεν μπορώ μα κάνω τίποτα.... Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος.. Πως να της πάρω τον πόνο.. Πως μα τη βοηθήσω.. Πως μα την καθησύχασω...
7
 
 
 
 
σχόλια
Η στεναχώρια της, είναι η τιμωρία της για την ομοφοβική της στάση και για το τι θα πούν οι γείτονες. Υποστήριξε τον αδερφό σου, να μην νοιώθει μειονεκτικά, ή οτι κάνει κατι λάθος, συνήθως δεν μπορείς να αλλάξεις το τι πιστεύουν οι άνθρωποι ειδικά αυτοί που έχουν πιο συντηριτικές απόψεις ή που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία. Υπάρχει περίπτωση να στεναχωριέται γιατί φανταζόταν εγγονάκια απο τον γιο της, αλλά η ειρωνία είναι πως αν δεν υπήρχαν ανθρωποι που σκέφτονται σαν και αυτή, θα μπορούσε να έχει εγγονάκια απο αυτόν.
Ίσως έχει τη χαζή αντίληψη, που έχω ακούσει από διάφορες γυναίκες, ότι αν γιος είναι ομοφυλόφιλος τότε φταίει η μητέρα. Ή ότι οι ομοφυλόφιλοι by default παίρνουν ναρκωτικά/κολλάνε AIDS/ βαλε ο,τι άλλο θες. Προσπάθησε να μάθεις τι ακριβώς τη στεναχωρεί τόσο πολύ, για να της εξηγήσεις.
Σκεφτείτε η μητέρα σας να "αιμορραγούσε" και να "κρυφοέκλαιγε" επειδή εσείς είστε ετεροφυλόφιλη! Με τίποτα ε; Κι όμως, είναι εξίσου, ας πούμε έστω, αφελές να στενοχωριέται κάποιος για το σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού του, ο οποίος στο τέλος-τέλος είναι εκ φύσεως δοθείς. Δεν επιλέγει κανείς ποιον προτιμάει σεξουαλικά, ούτε από ποιο φύλο έλκεται. Έτσι γεννιέται.Αντιλαμβάνομαι ότι η μητέρα σας, φορτισμένη από την κοινωνική παράμετρο του ζητήματος, την απειλή της κοινωνικής απόρριψης και κατακραυγής, το λεγόμενο "τι θα πει ο κόσμος", έχει λιγουλάκι χάσει την μπάλα. Να της πείτε ότι η οικογένεια ενός ομοφυλόφιλου μπορεί, στηρίζοντάς τον και δείχνοντας αμέριστη κατανόηση κι αγάπη, να γίνει η δύναμή του. Η δύναμη που θα τον χαλυβδώσει απέναντι σε ένα απαίδευτο κοινωνικό πλαίσιο που δεν ξέρει την τύφλα του. Να της πείτε ότι είναι η ευκαιρία της να ξεχωρίσει από τον όχλο και να κατανοήσει ότι η ομοφυλοφιλία όπως και η ετεροφυλοφιλία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι σα να μέμφεσαι κάποιον επειδή γεννήθηκε αριστερόχειρας. Οέο;Η ζωή φέρνει δοκιμασίες που τις περισσότερες φορές είναι ευκαιρίες για να γινόμαστε καλύτεροι και να προχωράμε τον εαυτό μας στο επόμενο επίπεδο. Μακάρι η μητέρα σας να το δει έτσι. Θα κάνει καλό τόσο στον αδελφό σας, αλλά κυρίως στον εαυτό της και τη ροή της κοινωνικής πραγματικότητας.
Καταλαβαίνω οτι ίσως είναι ξαφνικο όλο αυτό για την μαμα. Ίσως και όχι, γιατί πιστεύω οτι καταβαθος θα το υποψιαζοταν και η ίδια. Απλά να τη βοηθήσεις με κουβέντα να ξεκαθαρίσει τον τρόπο σκέψης της. Να αντιληφθεί ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, και πίστεψε με, αν ανησυχεί για το οτι το παιδί της δεν θα είναι ευτυχισμένο, κάνει λάθος. Ευτυχώς πλέον οι ομοφυλοφιλοι εντάσσονται σε ομαδες και είναι πολύ πιο αποδεκτοι σε σχέση με παλιά. Έχω μια συμμαθήτρια γκει και τον κολλητό μου. Σε πληροφορώ ότι και οι 2 έχουν βρει τα ταίρια τους και δείχνουν πολύ καλά. Αν είναι ψυχικά ισορροπημένος δεν πρέπει να ανησυχει για τίποτα η μαμα. Όσο λιγότερο συμπλεγματικά τον αντιμετωπίζει, τοσο περισσότερο θα φέρνει ισορροπία στη ψυχή του.
Lynque, άλλο λέει η εξ.Την πλάτη στο παιδί λέει δε θα τη γυρίσει, αυτή αιμορραγει και πονάει.Γιατί αιμορραγει και πονάει τόσο πολύ βέβαια, δεν έχω καταλάβει. Τι θα κάνουμε με αυτές τις μανούλες, που υποφέρουν και πονάνε για ανοησίες δεν ξέρω... Α! Εξ, μου ήρθε ιδέα. Πες της: "Εντάξει ρε μάνα μην κάνεις έτσι. Gay είναι, δεν πήγε δα και στην Ευελπίδων...".
Scroll to top icon