ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.9.2018 | 20:37

Δημόσιο..

Ειμαι αναπληρώτρια ειδικοτητας! Φετος δουλεύω πρωτη χρονιά διδασκω πληροφορική σε δημοτικο σχολειο και πηγαινω σε πέντε σχολεια για να συμπληρωσω ωραριο! Πρωτη φορα που επιστρεφω κουρασμένη τοσο πολυ.νιωθω οτι δεν ανηκω σε κανενα συλλογο! Ειναι τοσο μακρια απο το σπιτι μου ολα περιπου στο δυωρο που γυρναω 4 η ωρα σπιτι...ωφελει σε κατι ολο αυτο?σκεφτομαι τη παραιτηση. Επισης τα παιδια ειναι τοσοο ζωηρα. Μπαινω σε τμηματα και δεν ακουει κανένα. Πολυ φασαρια , πολλες δυσκολες περιπτωσεις. Τι κανουμε αραγε αν ειμαστε πρωταρες και γίνεται πολυ φασαρια σε ενα τμημα? Κάποιο μεσο επιβολης? Σκούρα τα πραγματα...
9
 
 
 
 
σχόλια
Δεν είμαι ειδική αλλά ελπίζω να βοηθήσω κι επομένως μπορεί κάτι απ' αυτά που θα πω να 'ναι λανθασμένο ή άτομο. Όπως ξέρεις, γι' αρχή, ο άνθρωπος δεν έχει φτιαχτεί για να κάθεται σε καρέκλες επί πόσες ώρες και σίγουρα τα παιδιά έχουν ανάγκη από κίνηση που στερούνται κι αυτό ίσως τους κάνει πιο «φασαριόζους» όταν νιώθουν ότι τα παίρνει (καλή σου ώρα). Επίσης, όταν βαριούνται κοιτάνε πως να διασκεδάζουν. Για μένα τα βασικά είναι δύο: να έχεις όρια και δη σταθερά και να γίνεσαι αυστηρή όταν χρειαστεί (όχι να ωρύεσαι) και να ξέρουν ότι δεν σ' επηρεάζουν. Όμως, το ζητούμενο δεν είναι να φοβούνται έτσι; Οπότε πρέπει να βρεις πως θα τους ενδιαφέρει το μάθημα, για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρεις γνώμες και να συζητήσετε τι θα ήθελαν να μάθετε αλλά κυρίως τι να κάνετε. Θα μπορούσατε ν' αναλάβετε ένα πρότζεκτ ομαδικά; Πχ να φτιάξετε τη δική σας ηλεκτρονική εφημερίδα ή παιχνίδι. Βάλε τους για παράδειγμα να γράψουν σε χαρτάκι κάποιες ιδέες, τις βάζουν σ' ένα καπέλο και τις διαβάζετε κι αφού πρώτα τις αναπτύξετε (να δείτε τι μπορεί να γίνει και πως, θυμάσαι να συμμετέχουν στην κουβέντα ενεργά) κοιτάτε τι είναι εφικτό και μετά ψηφίζετε όλοι μαζί και ξεκινάτε. Αν διαλέξουν όλα παιχνίδι μπορείς να τα ενημερώσεις ότι και τα υπόλοιπα σχολεία που πας φτιάχνουν το δικό τους και προς το τέλος τις χρονιάς να ξέρουν ότι θα παίξουν και των υπολοίπων και να γράψουν κριτικές πχ. Έστω όσο γίνεται προσθέστε υλικό οπτικοοακουστικό, αφήσε τα να πειραματιστούν και δίνε έστω στην αρχή λίγο παραπάνω ενασχόληση στα παιδιά που είναι οι μεγαλύτεροι καπετάν ταραξίες γιατί έτσι ηρεμούν κάπως όλα. Υ.Γ. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε ένα κοινό συμβόλαιο συμπεριφοράς και να το εκτυπώσετε αφού το γράψετε εσείς για το το πως ναι φέρεστε μέσα στην τάξη. Αυτά και δες εσύ τελικά τι αξίζει και αν.
Οι ειδικότητες και οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης αποτελούν θύματα της εκπαίδευσης. Γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο για 800 ευρώ και τους βγαίνει ο πάτος. Αξίζει να μείνεις μόνο για τα μόρια και την ασφάλιση/ένσημα. Η δουλειά του δασκάλου είναι διαφορετική. Έχει τη δική του τάξη και τον χρόνο να δεθεί με τα παιδιά.
Κι όταν λέω προσωπικότητα, εννοώ το να μπεις στην τάξη και να τα σεβαστείς, συνεπάρεις, εμπνεύσεις.Και παρεμπιπτόντως είναι David Fontana, γιατί μόνο το επίθετο θα σου βγάλει fontana di trevi.
Αρχικά μπράβο σου και καλή αρχή! Το να μπαίνουν μηδενικής αυτές τις εποχές είναι θαύμα! Από κει και πέρα, μην απελπίζεσαι όσο είναι εύκολο. Το ξέρω ότι τα πολλά σχολεία είναι ζόρι. Εγώ είμαι ΠΕ70 και ειλικρινά τις θαυμάζω τις ειδικότητες. Από κει και πέρα, όσον αφορά τον σύλλογο, προσπάθησε να σπάσεις τον πάγο. Πηγαινε ένα γλυκό( πάντα πιάνει), άρχισε να συζητάς στα διαλείμματα, ρώτα την γνώμη των δασκάλων για κάποιους μαθητές. .Είναι αρχή ακόμη, τώρα ξεκίνησε η χρονιά αλλά και για σένα είναι πρώτη χρονιά, λογικό να είσαι λίγο πελαγωμενη. Στα σχολεία είναι χρόνια κλικες, που να μπεις εκεί. Άλλους αναπληρωτές δεν έχει; Συνήθως "φαινομαστε"! Από κει και πέρα,αναφορικά με τα παιδιά. Προσπάθησε να δεις τι θέλουν . Τα παιδιά θέλουν ίντερνετ και παιχνίδια. Νομίζουν τα ξέρουν όλα. Και όντως ξέρουν πολλά παραπάνω απ'οτι νομίζουμε. Προσπάθησε το κάτι διαφορετικό!πχ να βρουν κάτι που τους αρέσει και να κάνουν μια παρουσίαση power point στηνταξη Ευκαιρία να την μάθουν! Αν πάλι δε βρίσκεις καθόλου άκρη, απευθυνεσαι στον δάσκαλο της τάξης να τους μιλήσει. Ρώτα τους τι θέλουν. Καλή αρχή!!!!
Scroll to top icon