ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.10.2018 | 23:05

ερωτηση

εδω και κανα διμηνο πηγαινω σε εναν ψυχολογο γιατι αντιμετωπισα εναν χωρισμο που μου αφησε καποια κουσουρια. το προβλημα μου ειναι οτι δεν νιωθω καθολου καλυτερα. ο ανθρωπος μου λεει καποια πραγματα, ακολουθω τις συμβουλες του αλλα τιποτα. καταλαβαινω οτι αυτες οι καταστασεις θελουν χρονο και δουλεια αλλα νιωθω στασιμος. εχω κουραστει πολυ ψυχολογικα... τι θα με συμβουλευατε να κανω;
9
 
 
 
 
σχόλια
Καλημέρα στην παρέα.Εγώ πάντα πίστευα οτι οι γυναίκες είναι και ζημία για το πορτοφόλι αυτό το έχω για δεδομένο τουλάχιστον όταν φεύγεις μακρυά τους να σου αφήνουν και μια γλυκιά γεύση και όχι πικρίλα να πεις οτι άξιζε ο κόπος και όχι ότι έγινα κομμάτια για το τπτ.
Άλλαξε ψυχολόγο και πήγαινε σε καμία που να είναι ψηλή ξανθιά γαλανομάτα.Αν δεν βρεις σε ψυχολόγο αυτά τα χαρακτηριστικά ψάξε για γιατρίνα (θα σου γράφει και ότα φάρμακα χρειαστείς) Αν δεν βρεις ούτε και σε γιατρίνα δοκίμασε και σε νοσηλεύτρια (Προσοχή στις ενέσεις) υπάρχει περίπτωση να μην γιατρευτείς τουλάχιστον να περάσεις καλά! ! !
Δεν στα άφησε ο χωρισμός τα κουσούρια.Τα είχες. Με τον χωρισμο αναδείχτηκαν. Άρα έχεις περισσότερη δουλίτσα και σκάψιμο, να κάνεις απ' ό,τι νόμιζες.
Ποια θεραπευτικη μεθοδο ακολουθει ο ψυχολογος σου; Αναφερεις καπου για συμβουλες. Κατα την προσωπικη μου αποψη η απλη συμβουλευτικη (σαν υποδειξεις δηλαδη) δεν βοηθαει. Σκοπος της ψυχοθεραπειας πρεπει να ειναι ο ψυχοθεραπευτης σου μεσο ειδικων μεθοδων (π.χ ελευθερου συνειρμου) να σε βοηθησει να εστιασεις στις πραγματικες συγκρουσεις που εχεις μεσα σου και να τις συνειδητοποιησεις φερνοντας τες στην επιφανεια.Δηλαδη οχι να σου δωσει συμβουλες προς μια συγκεκριμενη δραση αλλα να γνωρισεις εσυ ο ιδιος τον εαυτο σου και τι ειναι αυτο που θες, οπως επισης να σου δωσει μια ποιο διευρημενη εικονα της πραγματικοτητας. Δεν ειναι ευκολη διαδικασια σε καθε περιπτωση, προυποθετει τη δικη σου θεληση και ισχυρα κινητρα, να δουλεψεις με τον εαυτο σου. Σημαντικη ειναι βεβαιως και η θεραπευτικη συμαχεια με τον θεραπευτη και δυστυχως υπαρχουν πολυ ανερματιστοι στο συγκεκριμενο χωρο.Παντως δυο μηνες ειναι μικρο διαστημα για να δεις σημαντικη βελτιωση. Υπαρχει και η πιθανοτητα να μην σου κανει ο συγκεκριμενος ψυχοθεραπευτης.
Εγω θα πω κατι που δεν ειπαν οι προλαλησαντες.Στην αρχη ,τα πραγματα ειναι δυσκολα.Εχεις να διαχειριστεις διαφορα συναισθηματα και σκεψεις.Θελεις να προχωρησεις,αλλα ο ψυχισμος σου εκδηλωνει και αντιστασεις.Εξαρταται βεβαια και ποσο συχνα πας.Αν πας 2 φορες το μηνα,ε θα αργησουν να φανουν αποτελεσματα.Αν δεν εισαι πληρως ειλικρινης και δεν κανεις τη δουλεια που "πρεπει" και παλι δε θα δεις συντομα αποτελεσματα.Γενικα ,η ψυχοθεραπεια ειναι μια αργη διαδικασια,καθως ο ψυχισμος παρουσιαζει παλινδρομησεις.Απο εκει και περα ,μπορει πραγματι να μην ταιριαζεις με τον ειδικο,αλλα κι αυτο ειναι πολυ λεπτο ζητημα.Συζητησε το ομως.Ειναι σημαντικο βημα ,μαθαινεις να διεκδικεις μεσα απο το να διαπραγματευεσαι τη σχεση σου με τον ψυχολογο.Ειναι ενα βημα για να προχωρησεις και στη ζωη εκει εξω.Take care!
Δυστυχώς οι ψυχολόγοι στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων είναι άχρηστοι, ειδικά αν τα θέματα σου δεν πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από εσένα, αλλά σχετίζονται και με άτομα γύρω σου.
Και ποιος ειναι ο υπευθυνος να μαθει να διαχειριζετε σωστα και με σεβασμο προς τον εαυτο του τις διαπροσωπικες του σχεσεις αν δεν ειμαστε εμεις οι ιδιοι;Οι αλλοι ειναι οτι ειναι. Λιγα πραμματα μπορεις να κανεις για αυτο, αν οχι τιποτα απολυτως. Το θεμα ειναι εσυ πως θα επιλεξεις να εμπλακεις η να διαχειριστεις τις σχεσεις σου μαζι τους.
Μπορείς να αλλάξεις ψυχολόγο. Ένας άλλος μπορεί να το χει πιο πολύ με τη δουλειά του. Βέβαια χρειάζεται να αγωνιστεις και εσύ. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αλλά θα δεις ότι με τη πάροδο του χρόνου ο πόνος θα μειώνεται
Scroll to top icon