ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.10.2018 | 12:25

Κραγιον

Ειμαι γυναικα και εχω να δηλωσω οτι σιχαινομαι τα κραγιον. Δεν φοραω ποτε κ δεν καταλαβαινω πως αλλες γυναικες αντεχετε να φορατε. Τα χειλη μου γενικα σκανε ευκολα, παρολο που βαζω συχνα λιποζαν. Οποτε αμα βαλω κραγιον, τα χειλη μου στεγνωνουν ακομα περισσοτερο. Αφηστε που δεν μπορω καθολου να αγχωνομαι μηπως μου φυγει καθε φορα που πχ θα μασαω, θα φιλαω κλπ. Δεν ξερω, νιωθω οτι περιοριζει την ελευθερια των κινησεων μου το κραγιον. Θα μου πειτε, δεν το χεις συνηθισει. Ναι, μαλλον. Αλλα δεν θελω να το συνηθισω κιολας. Απορω οταν βλεπω κοπελες που φορανε ολη μερα κραγιον. Πως αντεχουν? Δεν νιωθουν μετα τα χειλη τους να ειναι απαισια? Σκασμενα, θαμπα, αφυδατωμενα κλπ?Πως το κανετε καλεεε? Μηπως υπαρχει καποιο μυστικο που δεν ξερω??
17
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαίνω εν μέρη... ας πούμε αν βγω για φαγητό δεν μπορώ με τίποτα να βάλω κραγιόν δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το φαγητό μου,νιώθω ότι θα μουτζουρωθώ και ότι τρώω κραγιόν ...μπλιαχ! Μια γνωστή μου μου λέει είσαι γυναίκα πρέπει να μάθεις να τρως με κραγιόν. Εννοούσε να ανοίγω στο στόμα μου και να μασουλάω σαν κατσίκα … κατά τα άλλα θηλυκή γυναίκα. xD Ξέρω πως κάποιες γυναίκες το κάνουν κομψά ίσως αλλά εγώ δεν μπορώ. Παρόλα αυτά δεν υποτιμώ το κραγιόν ,δίνει χρώμα στο πρόσωπο μπορεί να μην έχεις κάνει και κανένα φοβερό ντύσιμο και αμέσως είναι σαν να αναβαθμίζεται όλο το στυλ σου! Και μένα τον χειμώνα είναι σκασμένα τα χείλη μου αλλά αν βάλεις scrub( ειδικά πριν το σκούρο κραγιόν είναι απαραίτητο) βάλεις ένα ενυδατικό για τα χείλη και πίνεις νερό θα είσαι μία χαρά. Τέλος να σου πω ότι μπορεί να μην βάζεις καλής ποιότητας κραγιόν ,να μην είναι σταθερό να είναι πολύ ματ και καθόλου ενυδατικό ,συνήθως αυτά ξεραίνουν τα χείλη και ενδέχεται ακόμα να το τοποθετείς και λάθος δηλαδή να το περνάς πέρα δώθε πολλές φορές ενώ χρειάζεται και ταμπονάρισμα με το κραγιόν στα χείλη. Αν όλα αυτά σου φαίνονται πολλά (και είναι) πιστεύω ότι πιο σημαντικό είναι μια γυναίκα να έχει ένα καλό άρωμα παρά κραγιόν.;) Μπορείς να έχεις ένα κραγιόν για κάτι πιο επίσημο. :)
Λατρεύω το κραγιον!Γενικα δεν χρησιμοποιώ κανενα αλλο είδος μεικ απ, αλλα χωρις κραγιον δεν ζω..! Η εστω λιποζαν με χρωμα η κατι βρε παιδί μου :PΤώρα με τα φιλιά ειναι ενα θέμα :(Aπλά φορας κατι πολύ λιγο, σχεδον διαφανο !
Εγώ τελικά δεν κατάλαβα τι θέλεις να μας πεις. Λες δε γουστάρεις τα κραγιόν και τα σιχαίνεσαι. Άρα ήδη έχεις την άποψή σου και την κρατάς. ΔΕΝ φοράς. Τέλος. Τι κράζεις στο τέλος και θες και κόλπα κρυφά; Όχι, προσωπικά δεν νιώθω τα χείλη μου ούτε σκασμένα, ούτε απαίσια. Συνεχίζω να αναρωτιέμαι τι ακριβώς θες να πεις.
Για την ενυδάτωση των χειλιών σου, θα κάνεις το εξής. Το πρωί πριν πλύνεις τα δόντια σου, που η οδοντόβουρτσα είναι στεγνή, θα τα τρίβεις με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ελαιόλαδο με λίγη ζάχαρη και θα κάνεις scrub. Στη συνέχεια θα βάζεις ένα lip balm κατά προτίμηση από το φαρμακείο, και θα εφαρμόζεις πολλές φορές μέσα στη μέρα για να τα κρατάς ενυδατωμένα. Μια φορά την εβδομάδα θα κάνεις μια «μάσκα» χειλιών βάζοντας λίγο μέλι και αφήνοντας για 5 λεπτά, μετά ξεβγάζεις και βάζεις το λιποζάν σου. Όπως είπε η shotgun, προσπάθησε να μην τα γλύφεις, καθώς έτσι χειροτερεύεις την κατάσταση, και να πίνεις αρκετό νερό.
Προσωπικά μου αρέσουν τα κραγιόν, λιπ γκλος και λιποζάν αλλά σε απαλά χρώματα για να μη γίνεται κανείς σαν καραγκιόζης. Υπάρχουν ενυδατικά κραγιόν που δεν στεγνώνουν και δεν ξηραίνουν τα χείλη, με έλαια σε ωραίες αποχρώσεις. Αν έχεις σκασμένα χείλη μη βάζεις κραγιόν μέχρι να φτιάξουν και βάζε βαζελίνη ή ελαιόλαδο τακτικά όταν είσαι σπίτι. Μπορείς να κάνεις μια ήπια απολέπιση στα χείλη με ζάχαρη, λεμόνι και ελαιόλαδο. Αν θέλεις μπορείς να βάζεις λιποζάν με φρούτα που δεν στεγνώνουν ( τα κορρές ) είναι τέλεια που κρατάνε ώρες. Από την άλλη θα συμφωνήσω με την shot gun με το μεικ απ. Δεν μπορώ καθόλου και δεν το έχω βάλει ποτέ στο πρόσωπο. Υπάρχουν ενυδατικές κρέμες προσώπου που δίνουν ματ αποτέλεσμα και θεραπεύουν ταυτόχρονα το δέρμα. Δεν είναι καλυπτικές απλά όπως το μεικ απ.
Υποπροϊόν της κλασματικής αποσταξης του πετρελαίου, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς. Είναι απολύτως αδρανής, δρα ως occlusive, ως φραγμός της φυσικής υγρασίας. Αν το θέμα είναι μήπως βλάπτει τα χείλη, δεν βλάπτει. Οι εταιρείες που διαφημίζουν "χωρίς υποπροϊόντα πετρελαίου" (κυρίως αναφέρονται στο mineral oil, δηλαδή το παραφινέλαιο) το λένε για άλλο λόγο, επειδή έχει ως συστατικό φραγμού την τάση να φράζει τους πόρους, ή εναλλακτικά επειδή προέρχεται από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αν λοιπόν το θέμα είναι αυτό το τελευταίο, σαφώς και υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές. Το διευκρινίζω για χάριν ακριβείας, όχι ότι διορθώνω κάτι.
Υπάρχουν τα ανεξίτηλα κραγιόν που δε φεύγουν ακόμη κι αν τρως όλη μέρα. Εγώ με τα κραγιόν δεν έχω πρόβλημα, το make up δεν μπορώ. Νιώθω σα να φοράω καλσόν στο πρόσωπο!!!Αλλά αφού δε σου αρέσει, μη φοράς, δεν είναι υποχρεωτικό. Βαζε λιποζαν κάθε φορά που τα αισθάνεσαι ξηρά και κράτα μακριά τη γλώσσα σου. αν τα γλείφεις συνέχεια, θα είναι μόνιμα σκασμενα.
Υπάρχουν τα ανεξίτηλα κραγιόν που δε φεύγουν ακόμη κι αν τρως όλη μέρα. Εγώ με τα κραγιόν δεν έχω πρόβλημα, το make up δεν μπορώ. Νιώθω σα να φοράω καλσόν στο πρόσωπο!!!Αλλά αφού δε σου αρέσει, μη φοράς, δεν είναι υποχρεωτικό. Βαζε λιποζαν κάθε φορά που τα αισθάνεσαι ξηρά και κράτα μακριά τη γλώσσα σου. αν τα γλείφεις συνέχεια, θα είναι μόνιμα σκασμενα.
Κολπάκια για να κρατάει το κραγιόν περισσότερο υπάρχουν πάρα πολλά, μπορείς να τα ψάξεις σε tutorial στο youtube. Επίσης αν έχεις θέμα με την ξηρότητα των χειλιών σου μπορείς να πάρεις από φαρμακείο κραγιόν με ενυδατικές ιδιότητες.... Αλλά στην τελική αν δε θες μη σκας....φόρα κραγιόν μόνο αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Δεν έχει νόημα αν έχεις συνέχεια το νου σου εκεί, μήπως έφυγε, μήπως λερώθηκαν τα δόντια σου κλπΤο μόνο μυστικό είναι να δοκιμάσεις προιόντα και τεχνικές που δουλεύουν σε σένα και να εξασκηθείς. Εγώ πχ πριν βάλω κραγιόν, βάζω στα χείλη μου λίγο κονσίλερ πρώτα και κρατάει ώρες μετά το χρώμα. Αν αισθάνομαι ότι είναι ξηρά θα βάλω μόνο λιποζάν. Όχι πάνω από το λιποζάν κραγιόν γιατί θα "λασπώσει" και δε θα κρατήσει καθόλου
Scroll to top icon