ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.10.2018 | 00:03

Ελεύθερη σχεση

Σίγουρα πολλοί θα με θεωρούν οπισθοδρομική, στενόμυαλη και όλα τα καλά, αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τον όρο "ελεύθερη σχέση". Τι πάει να πει "έχω ελεύθερη σχέση" ? Κάποιος ή έχει σχέση ή όχι. Ή είναι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο ή δεν είναι με κανέναν. Δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη κάποιου να λέει ότι έχει σχέση, αλλά ελεύθερη, και ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να κάνει ακόμα και σεξ με άλλα άτομα. Και μάλιστα το άτομο με το οποίο έχει σχέση να το εγκρίνει και να μην έχει πρόβλημα! Εεε αυτό δεν είναι σχέση! Είναι? Προσωπικά, όσο κατανοώ τον όρο "φωτεινό σκοτάδι" άλλο τόσο κατανοώ την "ελεύθερη σχέση".
8
 
 
 
 
σχόλια
Θα κάνω ένα εντελώς αποπροσωποποιημένο σχόλιο κι ελπίζω να αποτελέσει αφετηρία σκέψης σε επίπεδο λογικής.Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταλάβεις επειδή η μονογαμία είναι η μόνη αποδεκτή επιλογή κοινωνικώς στο πλαίσιο που κινείσαι (κινούμαστε γενικότερα) στον παρόντα χωροχρόνο. Επειδή όμως δεν γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι μονογαμικοί*, κι επειδή όταν καταπιέζει κάποιος την φυσική του τάση (όπως ας πούμε σε άλλη περίπτωση την σεξουαλική του κατεύθυνση, στο αντιπαραβάλλω για να το καταλάβεις καλύτερα) προκύπτουν διάφορα προβλήματα, όπως κέρατο/ζήλειες/καυγάδες, κάποιοι άνθρωποι που έχουν συνειδητοποιήσει τις διαφοροποιημένες τους ανάγκες αποφάσισαν να συμφωνούν σε μια σχέση που θα περικλείει ενδεχομένως κι άλλα άτομα για ερωτική συνεύρεση, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι και να μην κοροϊδεύονται. Γιατί αυτό που σίγουρα είναι ανήθικο είναι η κοροϊδία.Τώρα πώς γίνεται να είσαι ερωτευμένος με δύο; Αυτοί που είναι, ορκίζονται ότι γίνεται. Τι να σου πω. Εγώ τους πιστεύω, όπως πιστεύω κι αυτούς που μας λένε ότι είναι ασέξουαλ.Τα παιδιά μας δεν τα αγαπάμε όλα, σάμπως; Φαντάζομαι η σύγχυση έχει να κάνει με το ότι ακριβώς επειδή η μόνη αποδεκτή φόρμουλα είναι η μονογαμία, έχει ταυτιστεί με την σεξουαλική αποκλειστικότητα (προσοχή: είναι ενδιαφέρον το παράδοξο, γιατί δεν απαγορεύει να μοιράζεσαι τα σώψυχά σου με κάποιο φίλο! Η χωροφυλακή δηλαδή αφορά στο βρακί, όχι στο συναισθηματικό μοίρασμα). Επειδή επίσης ο έρωτας έχει ταυτιστεί με τον πόθο και τα αρχικά του στάδια, ενώ είναι κάτι πολύ βαθύτερο (το συζητάμε κάποια στιγμή αν ενδιαφέρει), πράγμα που ενισχύει το ταμπού της μονογαμίας.Πρακτικά τώρα όταν υφίστανται δύο δεσμοί, ή που υπάρχει καταμερισμός ρόλων για να λειτουργήσει το πράγμα, ή που κάποιος δεσμός είναι ο κυρίως και οι υπόλοιποι είναι δευτερεύοντες. Ωστόσο δεν νιώθει ριγμένος κάποιος από τους δεύτερους, επειδή εν γνώσει τους επιλέγουν να ενταχθούν σε τέτοιο σχήμα. *για να θεωρηθεί κάποιος γεννημένος μονογαμικός σημαίνει ότι πληροί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 2 προϋποθέσεις:1.έχει επιτυχία στους υποψήφιους παραέξω παρτνέρ, αλλά δεν ενδιαφέρεται να τους διεκδικήσει2.έχει το ελεύθερο να τους διεκδικήσει, δηλαδή δεν μένει από φόβο συνεπειών ή ακόμη και εσωτερικό φόβο τύψεων/ηθικής, αλλά δεν ενδιαφέρεται να τους διεκδικήσειΜΟΝΟ τότε κάποιος είναι πραγματικά μονογαμικός!
Aυτό που βλέπεις να γίνεται μέσα από τις εξομολογήσεις εδώ έχει να κάνει με εγγυήσεις-απαιτήσεις κι όχι με συναισθήματα.Δώσε μου σχέση για να κάνουμε σεξ. Αλλιώς τι θα μου μείνει μετά; Επειδή υπάρχει η αντίληψη ότι αν η σχέση δεν εκπληρώσει συγκεκριμένες πίστες (που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία) δεν "μετράει" και δεν καταξιώνεται. Συναισθήματα υπάρχουν (κι εξυπακούεται ότι υπάρχουν επειδή με ανθρώπους συνάπτονται κι όχι με δονητές) και στις αμιγώς σεξουαλικές σχέσεις. Επειδή δεν ονειρεύεσαι τα σκαλιά της εκκλησίας με τον άλλον δεν σημαίνει ότι τον έχεις φτυσμένο ή ότι δεν σε νοιάζει. Η επόμενη πίστα είναι που "καίει" τις ελεύθερες σχέσεις εδώ μέσα. Δεν τους αρκεί το όπως είναι, επειδή ακριβώς οι ερωτικές σχέσεις έχουν απολύτως προδιαγεγραμμένο οργανόγραμμα στην κουλτούρα μας: ενθουσιασμός-ερωτικό σκίρτημα-σύναψη σχέσης ως αποκλειστικό συμβόλαιο- σαρκική "ολοκλήρωση"-κοινωνική οριοθέτηση δεσμού-συγκατοίκηση-γάμος & παιδιά. Αυτές είναι διαπιστώσεις που κάνω με το βάρος δεκαετιών στην πλάτη μου. Δεν περιμένω να τις καταλάβει ο μέσος 20άρης καθ'ολοκληρίαν, επειδή ακριβώς του λείπει η εμπειρία ζωής, αλλά τις εκθέτω εδώ για να προλάβω τουλάχιστον μερικούς από την κατάθλιψη.
καβατζα το καταλαβαινω εγω. Δλδ ειμαστε μαζι, αλλα μπορουμε να δουμε αλλους. Αλλα αν δε παει καλα το πραγμα πχ το Σαββατο, ε ξερω τη Κυριακη θα εχω εσενα....Τωρα αυτα τα μετα μοντερνικα, οτι μπορεις ταυτοχρονα, να αγαπας εναν, να ερωτευεσε αλλον, και να θες να γαμας καποιον 3ον τα θεωρω πιπες και προιον μιας κοινωνιας και κουλτουρας που προοθειται απο τα mass media
Scroll to top icon