ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2018 | 01:59

Αγαπητές φίλες /αγαπητοί φίλοι

Ως χρόνια αναγνώστρια των εξομολόγησεων προσπαθώ, μέσα μου τουλάχιστον, να συμπονω τους γραφοντες και τις γράφουσες σε αυτόν τον ιστοτοπο αντιλαμβανομενη ότι ο καθένας αντιμετωπίζει τον δικό του Γολγοθά και δυσκολίες. Όταν ένιωσα ότι είμαι σε θέση με μια συμβουλή καλοπροεραιτη να βοηθήσω τον άλλον, το έκανα. Αν δεν έχω κάτι καλό να πω συνήθως δεν το λέω. Κι αν σπανιότερα αποφασίσω να το πω, θα βρω τον τρόπο να μην προσβάλλω κανενός και καμίας την προσωπικότητα. Ένα πράγμα όμως μπορεί να με βγάλει από τα ρούχα μου περισσότερο από ένα τυχαίο χαζό ή εριστικο κείμενο. Η συγκεκριμένη αδιάκρισια και το επιτηδευμενο θράσος ορισμένων σχολιαστών που έχουν αυτοανακυρηχθει φωστήρες, ψυχολόγοι, θεοί, ατρωτοι πείτε το όπως θέλετε και κρίνουν, επικρινουν, κατακρίνουν έναν άγνωστο ή μια άγνωστη από πέντε δέκα είκοσι αράδες ως ψυχολογικά ασταθή, διανοητικά ανάπηρο κλπ. Άλλοι το υπονοουν κι αλλοι το ξερνανε ευθαρσώς σα να κάνουν κοπλιμέντο! Όπως στη δική μου εξομολόγηση χτες που έγραφα με πόνο και δάκρυα για να γυρίσει να μου πει ο άλλος στα σχόλια ότι έχω ναρκισιστικη διαταραχή. Εδώ έχω τον πόνο μου κι ο άλλος μου έκανε ψυχιατρική διάγνωση από το πληκτρολόγιο του. Εσύ λοιπόν που με έβγαλες διαταραγμένη βγες με ονοματεπώνυμο και φωτογραφια και κάνε ανάλογα σχόλια να δούμε κι εμείς οι υπόλοιποι που φτάνει η μαγκιά αυτού που σίγουρα εσύ θα βαφτίζεις ως ειλικρίνεια. Είπα ΕΚΤΌΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ πέντε λεπτομέρειες για τις σπουδές μου, την προσωπικότητα και τα όνειρα μου για να διαφωτίσω-όποιον ήθελε να με βοηθήσει στα σχόλια- με τους λόγους που με κρατάνε μακριά από ορισμένες αποφάσεις και βρέθηκε ένας πανέξυπνος να χρησιμοποιήσει μια σοβαρή διαταραχή για να με "προσγειωσει" τάχα από τον θρόνο μου. Ακόμα και ναρκισιστικη διαταραχή να είχα, η ευκολία σου να το κοτσαρεις με τόση ελαφρότητα προσβάλλει περισσότερο από τον καθένα κάποιον που πραγματικά αντιμετωπίζει ανάλογη ασθένεια. Ντροπή σου, τίποτε άλλο. Υ. Γ Ευχαριστώ τους υπόλοιπους σχολιαστές για τις μεστες και ειλικρινείς απαντήσεις σας και να ξέρετε ότι διάβασα τα σχόλια σας με πολλή συγκίνηση γιατί άρχισαν μέσα μου να ξεδιαλυνουν κάποια πράγματα.. Να σας έχει καλά ο Θεός και οι δυνάμεις που πιστεύετε.
6
 
 
 
 
σχόλια
Θέλω να συμπληρώσω ότι οι εξομολογήσεις και γενικά το ίντερνετ δεν είναι χώρος όπου μπορείς να ψάχνεις απαντήσεις για πράγματα που σε απασχολούν. Θα συμπλήρωνα ότι το ίδιο ισχύει και γενικά για τον κόσμο εκεί έξω. Πολλοί θα σε χλευάσουν, ελάχιστοι θα σου απαντήσουν. Ειδικά στο ίντερνετ.Μετά την τελευταία απόπειρα αυτοχειρίας που έκανα πριν κάποια χρόνια, υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα αφήσω κανένα και καμιά να με ξαναπληγώσει, να φτάσει στην ψίχα της καρδιάς μου κσι να με φτάσει σε τέτοιο σημείο, όποιο σκουπιδένιο σχόλιο κι αν κάνει (και δε μιλάω για εδώ μέσα μόνο, μιλάω για τη ζωή γενικά). Θα ήθελα να σε προτρέψω (δεν μου αρέσουν οι συμβουλές) απλά να σε προτρέψω να κάνεις το ίδιο. Δηλαδή να μη δίνεις σημασία, να εξοστρακίζεις από τη μνήμη σου κι από την ψυχή σου τα σχόλια της κάθε αργόσχολης και του κάθε αργόσχολου που σκοπό έχει να πληγώσει.Η λειοψηφία των ανθρώπων εκεί έξω έτσι είναι, μόνο λόγια που πληγώνουν, δεν αξίζει να τους γνωρίσεις.Απλά αγνόησέ τους.Όσον αφορά σχόλια ανθρώπων εδώ μέσα στις εξομολογήσεις, ακολούθησε αν θες την προηγούμενη πρότασή μου επί δέκα.Καλή τύχη γενικά στη ζωή σου.
Απο περιεργεια ομολογω βρηκα κ διαβασα την πρωτη σου εξομολογηση. Καταλαβαινω τι σε πληγωνει, το οτι καν δεν κανει καποιες αναγνωριστικες προσπαθειες για να δει αν μπορειτε καπου να συναντηθειτε, δλδ να βρειτε μια φορμουλα να ειστε μαζι. Καποιος θα ελεγε πως δε σε θελει αρκετα. Ωστοσο εγω πιστευω πως απλα δεν εχει την ευελιξια κ την αποφασιστικοτητα να το κανει κ πιθανοτατα να ειναι και η βαθυτερη επιθυμια της πατρικης του οικογενειας να συνεχισει τη ζωη του στο χωριο.
Επισης να προσθεσω πως η αποψη πως τον εκβιαζεις δεν ευσταθει κατα τη γνωμη μου. Αλλο τοσο μπορει να πει κανεις πως σε εκβιαζει κ αυτος καθως με τη σταση του σου στελνει το εξης μηνυμα: εγω θα μεινω εδω στο χωριο κ αμα θελεις ερχεσαι. Κοπελια επειδη η ιστορια σου αγγιζει προσωπικα μου βιωματα το ενστικτο μου λεει πως 1. ο τυπος δεν ειναι καθολου ευελικτος και 2. αυτο ενισχυεται απο την οικογενεια του που αμεσα ή εμμεσα τον επηρεαζουν καθοριστικα.
Όταν εκθέτουμε τον εαυτό μας, σ' αυτό τον κόσμο που ζούμε πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα και να εκτιμάμε τα καλά. Η καλοσύνη δεν είναι αυτονόητη, ούτε καν η ευγένεια, άσχετα με τις διδαχές. Υ.Γ. Καλύτερα κλειστά τα σχόλια ενίοτε.
Scroll to top icon