ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.10.2018 | 09:58

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Είναι στα 80 και οι δύο γονείς μου και με θέματα υγείας.Είμαι χωρίς δική μου οικογένεια στα 44 και προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε όλα, στις ανάγκες τους, στη δουλειά μου κλπ.Με πιάνει πανικός αν θα τα προλάβω όλα, αν θα έχω χρήματα για ό,τι χρειαστεί από εδώ και στο εξής.Δεν περισσεύουν για να πάρω μια γυναίκα να τους προσέχει και με θλίβει πολύ αυτό.Βιώνω μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου.Αν τα γκομενικά είναι τα μόνα προβλήματά σας, τότε συγχαρητήρια:Δεν έχετε προβλήματα !
6
 
 
 
 
σχόλια
Για καθέναν το πρόβλημά του φαίνεται βουνό, και δεν αντιλαμβάνεται τον άλλο που βιώνει τα δικά του. Στη δική σου περίπτωση, σε νιώθω απόλυτα: και όντως είναι ασύγκριτο το πρόβλημά σου με του 18χρονου που δεν τον κοίταξε το αγοράκι/κοριτσάκι από τη δίπλα πολυκατοικία ενώ έτρωγε παγωτό. Από εκεί και πέρα, οι γονείς ενίοτε ''καταστρέφουν'' κυριολεκτικά τα παιδιά τους, είτε εκούσια είτε (κυρίως) ακούσια. Τέλος, με τους γονείς είναι εκπληκτικό το εξής: μπορούν να δούνε καθαρά τα προβλήματα όλων των άλλων παιδιών γύρω τους, αλλά αδυνατούν (σκόπιμα άραγε;;;) να δούνε αυτό που έχουν μέσα στο σπίτι τους για το ίδιο τους το αίμα. Καλή δύναμη σου εύχομαι.
Δύσκολο αυτό που περνάς και ελπίζω να βρεις μια άκρη σύντομα. Όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να υποτιμάς τα προβλήματα του άλλου, όποια και να είναι αυτά, όσο και γελοία να σου φαίνονται εσένα. Εσύ έχεις να αντιμετωπίσεις αυτό, κάποιος άλλος κάτι άλλο που εκείνη την ώρα του φαίνεται βουνό. Δεν είναι διαγωνισμός να συγκρίνουμε μέγεθος προβλημάτων...
Υπάρχουν χειρότερα προβλήματα από το να φροντίζεις (καλώς ή κακώς) τους ηλικιωμένους γονείς σου ξέρεις. Ούτε ξέρεις αυτοί που τους απασχολούν τα γκομενικά τους, τί άλλα βάσανα και δυσκολίες έχουν στην ζωή τους. Και να μη ξεχνάς ότι ο τροχός γυρίζει. Θα έρθουν για όλους μας καλύτερες μέρες, που θα πάει.Στα άλλα θα συμφωνήσω με τον Μέγα Μακεδόνα αν και δεν κατάλαβα που έβγαλε το συμπέρασμα ότι είσαι γυναίκα.
Δεν παίρνουν σύνταξη να καλύψεις μερικά έξοδα; Δεν έχουν χρήματα στην άκρη; Αν ο κάθε γονιός δεν μεριμνεί οικονομικά για τον εαυτό του, το παιδί δεν είναι επίσης υποχρεωμένο να κωλοκοπεί για χάρη του. Λογικά δεν έχεις ούτε αδέρφια. Κοίτα λίγο και τη προσωπική σου ζωή. Μια μέρα θα μείνεις μόνη και θα σου κακοφανεί.
Scroll to top icon