Οι κληρικοί δεν δέχονται μισθοδοσία εκτός Δημοσίου - Δείτε το Ανακοινωθέν

Οι κληρικοί δεν δέχονται μισθοδοσία εκτός Δημοσίου - Δείτε το Ανακοινωθέν Facebook Twitter
8

Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξε η θυελλώδης Ιερά Σύνοδος αναφορικά με το σχέδιο συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα και του Ιερώνυμου κατά την οποία η Εκκλησία δεν δέχεται αλλαγή του καθεστώτος σε ότι αφορά του κληρικούς και μεταφορά τους εκτός Δημοσίου.

Η Εκκλησία τονίζει πως δεν δέχεται καμία αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσία του Κλήρου, τονίζοντας ότι το θέμα τίθεται εκτός διαλόγου οριστικά.

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σημαδεύτηκε και από δύο αποχωρήσεις κληρικών, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και του Καισαριανής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέθεσε τρεις προτάσεις, χαρακτηρίζοντας, παρά τις διαφωνίες και τις δυσκολίες τη σημερινή ημέρα ως "αφετηρία για μια ελεύθερη Εκκλησία".

Αναλυτικά το ανακοινωθέν: 

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, στην Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Πρό της Συνεδρίας ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Περί την 9η πρωινή, στη μεγάλη Αίθουσα των Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, ετελέσθη η Ακολουθία για την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου. Αναγνωσθέντος του Καταλόγου των συμμετεχόντων Ιεραρχών, διεπιστώθη απαρτία.

Η Επιτροπή επί του Τύπου συγκροτήθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθως, συμφώνως προς την Ημερησία Διάταξη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε την Ενημέρωσή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Μετά από την Ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση επ' αυ­τής, κατά την οποία έλαβαν τον λόγο πολλοί Αρχιερείς.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ομοφώνως αποφάσισε:

Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.


Να αναθέσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από Ιεράρχες, Νομικούς,

Εμπειρογνώμονες και Εκπροσώπους του Εφημεριακού Κλήρου για την μελέτη των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο καρπός της οποίας θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τελική έγκριση.


Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάουσα: Πέθανε νεογέννητο βρέφος εννέα ημερών

Ελλάδα / Νάουσα: Πέθανε νεογέννητο βρέφος εννέα ημερών

Η υπόθεση παρακολουθείται στενά, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση και η νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει, αναμένεται να δώσει κρίσιμες απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του νεογνού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Το 90 τις εκατό των κληρικών είναι έγγαμοι και παρα πολλοί είναι πολύτεκνοι. Ναι, να ελευθερωθεί η Εκκλησία από το κράτος συμφωνώ. Όχι όμως με άρπα κόλλα λύσεις. Είναι εύλογη η ανησυχία. Οι λαϊκίστικες προοδευτικές κορώνες αστοιχειωτων δεν βοηθούν, όπως και η πεισματική αντίδραση ορισμένων Εκκλησιαστικών κύκλων.
Μα, τέλος πάντων, μήπως ζητάνε τίποτε παράλογο αυτοί οι άνθρωποι; Μονάχα το λογικό και το δίκαιο:"Τα εμά εμά, τα εσά... εμά, και μου χρωστάς ουκ ολίγα επιπλέον"Τίποτα παραπάνω...Γιατί είναι εγκρατείς οι άνθρωποι...
Σοβαρά τώρα? Αποφάσισαν αυτοί ότι η συμφωνία (που ήταν για γέλια ούτως ή άλλως) ακυρώνεται και ότι είναι οριστικά εκτός συζήτησης?Όποιος πολίτης με ελάχιστη λογική θα είχε ήδη ζητήσει να γίνει επιτόπου διαχωρισμός με το κράτος. Έχουμε τις πολυεθνικές από τη μια, τα κοράκια της εκκλησίας από την άλλη.Ένα @ οι μεν, ένα @ οι δε...Εμ πώς να προκόψει η χώρα?
Να τους πληρώνουν ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ αυτοί που πάνε στα μαγαζιά τους, έτσι γίνεται με όλους τους επαγγελματίες. Τί, δεν είναι επαγγελματίες? Έχουν αυτοί μέσα τους Θεό?