ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.11.2018 | 14:00

Είμαι αρκετα αδύνατη

Ρε παιδια ειμαι κοπέλα ,εχω ύψος 1,65 και ζυγιζω 50 κιλα.Το θεμα μου ειναι οτι φαίνομαι αρκετα αδυνατη και κάνω προσπάθειες να παρω 3-4 κιλα αλλα ματαια.Τι γυμναστήριο(με βάρη) παω,τι γευματαρες τρωω ,τιποτα.Εχω κάνει εξετασεις κι Είμαι υγιής,δεν εχω θυρεοειδή η κατι τετοιο.Τι ΦΤΑΊΕΙ;Πιο πολυ με εκνευρίζει να ακουω σχολια τυπου "εισαι πολυ αδύνατη φάε", " δεν τρως κούκλα μου;" , " οι ανδρες θελουν πιασιματα" και μπλα μπλα.Δεν αντέχω αλλο νιωθω μειονεκτικά και αποκταω πολλα κόμπλεξ.Τι να κανω; Επίσης πως να μην επηρεάζομαι απο τέτοια σχολια και να νιώθω Καλά με τον εαυτο μου;
7
 
 
 
 
σχόλια
Κουραφεξαλα είναι αυτα που λένε ότι πρέπει να έχεις πιασίματα, κλπ κλπ..κάθε άντρας όπως και γυναίκα έχει γούστα, σε άλλους αρέσουν οι παχουλές, οι κοντές κλπ..μια χαρά είναι οι αναλογίες σου, δες το σαν προτέρημα, ότι δεν έχεις κοιλίες, πατσες, ψωμάκια, κυτταρίτιδα και στην παραλία το καλοκαίρι μπορείς να καμαρώνεις για το κορμί σου!!
Είναι τόσα πολλά τα πλεονεκτήματα της αδυναμίας, σε δείκτες υγείας, πρόληψη ασθενειών, ντύσιμο, γδύσιμο, κίνηση, αντοχές, που το να μην έχεις "πιασίματα" είναι επιεικώς γελοίο επιχείρημα. Ας βρουν καλύτερο.
Technically που λένε και στο χωριό έχεις δίκιο. Και σωστά το επισημαίνεις, γιατί η ακριβολογία έχει σημασία, όντως το "λεπτή" είναι τιμητικός χαρακτηρισμός ενώ το "αδύνατη" παραπέμπει σε έλλειψη δύναμης. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως το συνέταξα, σε γενική ουσιαστικού δηλαδή ("τα πλεονεκτήματα της αδυναμίας") αν έβαζα "λεπτότητας" θα σήμαινε κι άλλο πράγμα, μια κι η λέξη λεπτότητα χρησιμοποιείται για τους τρόπους συμπεριφοράς. Ίσως λοιπόν έπρεπε όλο να το συντάξω διαφορετικά.
Ταυτίζομαι! (Αν και είμαι σε χειρότερη μοίρα μιας και είμαι 1.60 και με λιγότερα κιλά).Όσο και σου φαίνεται δύσκολο, σταματάς να δίνεις σημασία στα σχόλια. Αν σε τσιτώσουν πολύ (συγγενείς εμένα το κάνουν συνήθως) μπορείς να πεις κάτι του τύπου "απο το να μην μπαινω στα ρούχα, καλύτερα έτσι!"
Scroll to top icon