ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.11.2018 | 19:56

Έρωτας.

Από μικρό παιδί σχεδόν, κάθε φορά που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου σκέφτομαι ότι είμαι ερωτευμένη με κάποιον και φαντάζομαι διάφορες στιγμές μας. Βόλτες, αγκαλιές, διαφωνίες ασήμαντες και σημαντικές. Δεν έχω πάψει να το κάνω ούτε νομίζω ότι θα πάψω ποτέ. Με κάνει να κοιμάμαι ήρεμα και να νιώθω ασφαλής. Κάθε φορά που με ενθουσιάζει ένα αγόρι γίνεται αυτός που φαντάζομαι. Μια φορά λοιπόν είχα ερωτευτεί πραγματικά. Κοίταγα το αγόρι μου και έλιωνα, έμοιαζε στα μάτια μου Θεός και όταν χωνόμουν στην αγκαλιά του ήταν σαν να προσπαθώ να χαθώ. Όπου και να πήγαινα 2 χρόνια τον κουβάλαγα μαζί μου νοητά. Τον αγάπησα πολύ. Τον χώρισα γιατί έπαψε να είναι ενταξει απεναντι μου, είδα πραγματα που με ξενερωσαν πληρως και πάει ο έρωτας... Δεν μου λείπει και δεν θα ξαναέκανα κάτι μαζί του, αυτό όμως που θέλω απεγνωσμένα είναι να ερωτευτώ ξανά. Να κοιτάξω πάλι κάποιον έτσι... Αθώα σαν μικρό παιδί.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δύο σχόλια:Κατ'αρχάς, νομίζω πως αυτό που φαντασιώνεσαι εμμονικά κάποιον με τον οποίο είσαι ερωτευμένη για να καταφέρεις να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς, είναι η πλήρης αποδοχή των έμφυλων ρόλων που έχει θέσει η πατριαρχία, ότι δηλ για να αξίζεις ως γυναίκα πρέπει να βρίσκεσαι σε σχέση με κάποιον άντρα,ενάντια στην αυτοπραγμάτωση μέσω άλλων στόχων ή σχέσεων. Επίσης, μου θυμίζει τους φανταστικούς φίλους που κάνουν τα παιδιά για να αισθάνονται προστασία. "Αθώα σαν μικρό παιδί", γράφεις. Εσύ όμως είσαι ενήλικη. Kανείς δε θα σε σώσει. Μόνο εσύ εσένα.Και, δεύτερον, με όποιον άνθρωπο και να κάνεις ερωτική σχέση, διατήρησε πάντα την κριτική σου σκέψη και την αυτογνωσία ώστε να ξέρεις ποιος είναι ο άλλος, τι συμβολίζει για σένα, γιατί τον επέλεξες και, κυρίως, ποια είσαι εσύ. Δηλ αναμενόμενο είναι στην αρχή της σχέσης να θεοποιείς τον άλλο, αλλά, να τον έχεις μόνιμα σε ένα βάθρο, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεσαι ανάξια απέναντί του ή ότι δεν τον βλέπεις σα νορμάλ άνθρωπο με ελαττώματα και τους λόγους γιατί τον επέλεξες (π.χ. οι γονείς μου ήταν δουλευταράδες και αυτό έχω ως πρότυπο νορμάλ οικογένειας οπότε αναζητώ κάποιον που πληροί αυτό το κριτήριο, κ.τ.λ.).Τέος πάντωνων, δεν τα γράφω με πολλή σαφήνεια απόψε, αλλά το κεντρικό νόημα είναι να έχεις αυτογνωσία ό,τι και να κάνεις.
Scroll to top icon