ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.12.2018 | 19:38

Το κλασσικό θέμα

Είμαι 25 στα 26. Έχω καταφέρει να τελειώσω τις σπουδές μου. Έχω μια αξιοπρεπή δουλειά για τα δεδομένα της εποχής κοντά σε καλούς ανθρώπους (συναδέλφους και διευθυντές) που σε κάθε περίπτωση δε με εμποδίζουν στο έργο μου και μάλιστα με εκτιμούν θα έλεγα και οι μεγαλύτεροι. Έχω δύο τρεις φίλους από το σχολείο που έχουμε κυρίως κρατήσει επαφές και βρισκόμαστε που και πού (όταν ο ένας κατεβαίνει πια Αθήνα). Γενικά αισθάνομαι αρκετά καλά με τον εαυτό μου παρά το γεγονός ότι η ζωή μου είναι κυρίως δουλειά, σπίτι και μία στο τόσο καμιά έξοδος.Και εδώ έρχεται να μπει στη μέση το κλασσικό πρόβλημα που μπαίνει κάθε φορά που βλέπω συγγενείς ή γνωστούς οικογενείας όπως καλή ώρα σήμερα: αν έχω καμιά κοπέλα, άντε περνάνε τα χρόνια, μια χαρά παιδί είσαι καμία δε σε έχει "τυλίξει" (κουβέντα από θείτσα πριν 3,5 ώρες) κτλ. O θεός πες τους... Επειδή έχω κάτι ξαδέρφες που ούτε με ξέρουν ουσιαστικά ούτε τις ξέρω και έχουν αρραβωνιαστεί από τα 24-25 τους (έχοντας νταραβέρια κανονικότατα με αρκετά κιόλας μεγαλύτερους τους από τα 15 τους) είμαστε όλοι το ίδιο; Με αυτού του τύπου τη κοινωνική δεξιότητα δε γεννήθηκα. Ίσως έχω άλλα πλεονεκτήματα σαν άνθρωπος - ξεκάθαρα όχι σε αυτό το τομέα. Και στα χρόνια του πανεπιστημίου πάντα τύχαινε όποτε έβγαινα να είναι αντίστοιχα σα κι εμένα κάποιοι μόνοι τους χωρίς άλλες γνωριμίες ή ζευγάρια γνωστών. Οπότε κύκλο για να βρω κοπέλα δεν είχα ποτέ ! Στο σχολείο μόνο παιχνίδι και διάβασμα... Οπότε κυριολεκτικά δε γνωρίζω Χριστό από ό,τι έχει να κάνει με το πως χτίζεις μια ερωτική κατάσταση.Και φαντάσου να τους πω και κάποια στιγμή αν με ξαναρωτήσουν (γιατί περιμένω επισκέψεις από καμιά θεια πάλι μέσα στα Χριστούγεννα) ότι δεν έχω πάει και ποτέ στη ζωή μου με "κανονική" κοπέλα. Θα πηδηχτούν από το παράθυρο και δε θα προλάβουν να πάρουν δύο από αυτές και το μέρισμα του Τσίπρα για το '19 ! Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό να ακουστεί κάτι τέτοιο.Πάντως μπήκα σε σκέψεις ότι πρέπει να μπορέσω με τη βοήθεια ίσως ειδικών σε θέματα γνωριμιών και προσέγγισης (ανάθεμα και αν υπάρχουν τέτοιοι) να καθορίσω ένα target group γυναικών στο οποίο να επιχειρήσω. Δε ξέρω τι πρέπει να είναι: μικρότερες, θεούσες, άβγαλτες πες το όπως να ναι, αλλά θέλω να γίνει σύντομα, γιατί τα χρόνια περνάνε και με βλέπω να γίνω από αυτούς που κάποτε έλεγα αποκλείεται να φτάσω να γίνω σα κι αυτούς.Μακάρι να τα μπει λίγο νερό στο αυλάκι γιατί όλα χρειάζονται στη ζωή !
7
 
 
 
 
σχόλια
Οι οποιοι αυτοκλητοι "ειδικοι σε θεματα γνωριμιων και προσεγγισης" δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο κομπογιαννιτες, οχι μονο δεν θα σε βοηθησουν με την πηγη του προβληματος(κακη εξωτερικη εμφανιση), αλλα θα σε αποπροσανατολισουν πληρως εστιαζοντας στην συμπεριφορα και τις εσωτερικες σκεψεις σου(λες και οι γυναικες ξερουν να διαβαζουν μυαλα αν εισαι ανασφαλης αλλα οχι αν εισαι παλιανθρωπος ας πουμε) με αποτελεσμα να καταληξεις να πιστευεις πως εχεις προβλημα χαρακτηρα, κατι που θα σε φερει σε χειροτερη θεση καθως θα επιφορτιστεις με ενα επιπλεον ιδεατο προβλημα περαν του πραγματικου σου.
Οι συγγενείς σου αναπαράγουν πολλά στερεότυπα. Καταλαβαίνω ότι σε ενοχλούν αλλά θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις και να βάζεις και όρια. Για αυτά τα δύο, αλλά και ως προς τον "ειδικό σε θέματα γνωριμιών και προσέγγισης" η απάντηση είναι μία: ο/η ψυχολόγος, δηλ ένας ειδικός που θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις συμπεριφορές σου κι επιλογές σου που σου δημιουργούν πρόβλημα (είτε στις σχέσεις σου με τους άλλους είτε με τον εαυτό σου).
Στην ηλικία που είσαι, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν γνωστοί, φίλοι, αδέλφια, ξαδέλφια, κάποιος τέλος πάντων, που να μην έχει γνωστές ελεύθερες και αδέσμευτες που να αναζητούνε και εκείνες μία σχέση.
Φυσικα και εχει αλλα ολοι αυτοι που προανεφερες προφανως βλεπουν πως ο εξομολογουμενος δεν ειναι εμφανισιμος και για αυτο δεν επιχειρουν να του κανουν "κονε".
Έγραψες εξομολογηση με ατάκες που έχουν χρησιμοποιηθεί στα σχόλια.Μόνο αυτό παρατήρησα. Ποιο είναι το πρόβλημά σου δεν κατάλαβα. Γιατί το εκανες αυτό;
Scroll to top icon