ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.12.2018 | 09:03

Γνωμες απο εμπειριες σας

Τελοκα στη ζωη πρεπει να ακους τι προσταζει η καρδια σου η το μυαλο σου;Και αν αυτοι οι κοσμοι συγκρουονται;Παιρνεις γνωμη κοινου;
8
 
 
 
 
σχόλια
Ένστικτο... Τα άλλα δύο δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι. Αν είσαι συναισθηματικό άτομο, η λογική άγεται και φέρεται από το συναίσθημα και το συναίσθημα είναι το πιο ευμετάβλητο πράγμα στον κόσμο. Το ένστικτο αν έχεις μάθει να το ακούς σε καθοδηγεί καλά και όταν λεω ένστικτο δεν εννοώ τίποτα μεταφυσικά και μπούρδες για σύμπαντα, εννοώ αυτην την φωνη μεσα σου.
Το ενστικτο δεν ειναι οι αυτοματες συμπεριφορες με τις οποιες γενιεσαι και γινονται χωρις να τις σκεφτεις, πχ το μωρο που κλαιει οταν θελει κατι η τα χελωνακια που πανε προς το νερο μολις γεννηθουν χωρις να τα κατευθυνει κανεις;
Αααχ δεν ξέρω. Ίσως και να έχεις δίκιο. Θα το εξηγησω λίγο καλύτερα μπας και βοηθηθει εξ. Κάνεις μια ερωτηση στον εαυτό σου και παίρνεις μια απάντηση αυτόματα, που ειναι ένα ναι ή ένα όχι. Αυτή η απάντηση νομίζω ότι αποτελει και την σωστή απόφαση. Πχ ρωτάς... Να χωρίσω η όχι; Ακούς ενα ΝΑΙ. Το συναισθημα όμως, σου λέει όχι, έτσι με την λογικη σου παιρνεις το όχι του συναισθηματος και βρισκεις επιχειρηματα για να το στηριξεις. Τρεχα γυρευε μετα.
Θες να ζήσεις ήρεμα και καλά; Άκου το μυαλό. Θες να τα ζήσεις όλα στο μέγιστο; Τον έρωτα; Την αγάπη; Τις σχέσεις; Άκου την καρδιά! Έχε όμως τη δύναμη να σηκωθείς αν πληγωθείς.
Το ιδεατο μοντελο κατ εμε θα ταν η συζευξη , η εναρμονιση των δυο , οχι η συγκρουση τους.Μεχρι να επιτευχθει αυτο ομως (εαν ποτε υποτεθει οτι επιτευχθει) , ειναι αδυνατον να μην καταπιεστει η μια εκ των δυο πλευρων.Εκ του αποτελεσματος ομως βγαινουν και τα συμπερασματα , σε καθε περιπτωση που θα κληθεις να βιωσεις την συγκρουση μυαλου και καρδιας , οποτε...ουδεμια γνωμη κοινου σωζει.
Τι να εμπιστευτείς; κ τα δυο "ύπουλα" παίζουν. Το ένα κάνει περίεργα παιχνίδια κ το άλλο χτυπάει αλλοπρόσαλλα κατά βούληση.Τείνω να ακολουθώ το μυαλό μου (κ γελάω πικρά μόνο μου!)Πάντως το 'να δεν μπορεί χωρίς το άλλο.
Scroll to top icon