ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.12.2018 | 11:36

Τσιγκουνιά

Κάναμε έκπληξη στη φίλη μου και ο καθένας έκανε κόπο για να μαγειρέψει κάτι καλό, ενώ εκείνη την επόμενη μέρα στη γιορτή που διοργάνωσε η ίδια είχε μόνο κάτι πίτες. Ούτε κάν τούρτα. Έτσι επέλεξε να μας «τιμήσει» απο τσιγκουνιά. Σημειωτέον δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Ειλικρινά η τσιγκουνιά της έχει γίνει τοξική για μένα.
13
 
 
 
 
σχόλια
Το μόνο τοξικό που βλέπω εγώ, είναι ο τρόπος σκέψης σου κ η συμπεριφορά σου. Όταν κάτι μας χαλάει, πάμε παρακάτω, δεν μαχαιρώνουμε πισώπλατα. Αυτό είναι τοξική συμπεριφορά κ είμαι σίγουρος ότι, για να το κάνεις πίσω από την οθόνη αυτό, το κάνεις κ πίσω από τις πλάτες των φίλων σου.Πότε σου δόθηκε εσένα το δικαίωμα να το παίζεις τροχονόμος στα οικονομικά των άλλων? Ο καθένας θα κάνει ό,τι νιώθει, ό,τι θέλει κ μπορεί να κάνει. Εσένα δεν σου πέφτει λόγος σ' αυτό κ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις κάποιον από το πόσα παίρνει κ πόσα χαλάει. Δεν πας στη γιορτή για την τούρτα, αλλά για τη φίλη σου. Επίσης, η τσιγκουνιά κ η γενναιοδωρία είναι κατά βάση θέμα χαρακτήρα κ αυτό φαίνεται στη συμπεριφορά του ανθρώπου. Π.χ. ευγένεια/αγένεια, συναισθηματική επένδυση στις διαπροσωπικές σχέσεις κλπ κλπ. Η τσιγκουνιά στα λεφτά είναι απλά μία από τις ενδείξεις, ή ένα από τα αποτελέσματα, αν θες, της τσιγκουνιάς.Όταν εσύ μιλάς έτσι για μία φίλη σου (υποτίθεται) κ αξιολογείς αυτή σαν άνθρωπο κ τη "φιλία" σου μαζί της, βάσει του πόσα χάλασε στη γιορτή της κ του ότι δεν έφαγες γλυκό, τι μας λέει αυτό για εσένα κ τι για τη φίλη σου? Τροφή για σκέψη.
Που ακριβώς σε επηρεάζει η τοξικότητα (whaaaaaat????) της so called τσιγκουνιά της, καλέ; Σε επηρεάζει στη ζωή σου; Στην καθημερινότητα σου; Στο πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και τους γύρω σου; Στην επιβίωσή σου; Στον ψυχισμό σου; Στην έκφρασή σου; Στη σωματική σου ακεραιότητα; Που;;;Με κάτι τέτοιες επί ματαίω χρήσεις "δύσκολων" σε όλα τα επίπεδα, λέξεων, απαυτώνετε όλη την ουσία.
Θεωρώ ότι είσαι κάπως θρασύς που εξομολογείσαι κάτι τέτοιο. Πεινάς;;; Δεν νομίζω. Κάποιοι τρώνε και σκέτο ξερό ψωμί και δεν παραπονιούνται. Εξάλλου δεν είναι και υποχρεωμένη η φίλη σου να σου κάνει τα χαΐρια επειδή έχει χρήματα. Πήγαινε μια βόλτα στο ζαχαροπλαστείο και αγόρασε γλυκά που θες να φας. Και εννοείται πως δεν έχεις ιδέα το τι σημαίνει τοξικός άνθρωπος.
Μου θύμισε ενα περιστατικο που ενας θειος σε οικογενειακο τραπεζι γκρινιαζε για την μαρκα απο το ουισκυ και μετα ο πατερας μου εφερε εκεινο που ειχε φερει για δωρο που ηταν χειροτερο και το αφησε στο τραπεζι για να παρει και αυτος συνεχισε να πινει απο το δικο μας ενω ειχε πρασινισει απο τα νευρα του :P
Eίναι τοξική γιατι δεν έιχε τούρτα; Μην την χρησιμοποιείτε αυτην την λέξη ετσι για πλάκα. Αν ήταν η σχέση σου ναι να συμφωνησω οτι σε επηρεάζει η τσιγκουνια, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον υπερβάλλεις.
Scroll to top icon