ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.12.2018 | 20:29

Περί γνωριμιών και μοναξιάς

Φίλε που έγραψες την εξομολόγηση με αυτόν τον τίτλο, πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια μακριά από τον τόπο τους και κάνανε καινούργιες παρέες και γνωριμίες. Άλλοι πέρασαν από αυτή τη διαδικασία πολλές φορές στη ζωή τους και χρειάστηκε να κάνουν πάλι και πάλι μια καινούργια αρχή είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στους ανθρώπους που αποτυχαίνουν να κάνουν γνωριμίες, λείπουν οι απαραίτητες δεξιότητες. Νιώθουν αμήχανοι και τους λείπει η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, καθώς και εργαλεία όπως το χιούμορ και η άνεση στο να χτίζουν επικοινωνιακές γέφυρες. Μπορεί να πέφτω έξω, αλλά πως αλλιώς να εξηγήσω ότι μερικοί τα καταφέρνουν και άλλοι όχι; Έχω ένα φιλαράκι 46 χρονών, όποτε τον έχω επισκεφτεί όπου και αν βρίσκεται φτιάχνει από το μηδέν καινούργιο κύκλο. Είναι πολύ άνετος και πιάνει με όλο τον κόσμο κουβέντα όπου και αν βρεθεί. Έχω και γνωστούς οι οποίοι παραπονούνται ότι δεν μπορούν να κάνουν γνωριμίες και αναφέρουν αυτά που υποστηρίζεις κι εσύ. Από τη στιγμή που αποδεδειγμένα γίνεται να κάνει κανείς από το τίποτε καινούργιες παρέες χωρίς να είναι πολύ πλούσιος, πολύ ωραίος ή πολύ νέος (όπως το φιλαράκι μου που είναι παρεμπιπτόντως εργένης από επιλογή), δεν μπορεί να φταίει ο κόσμος ούτε οι φίλοι που παντρεύτηκαν. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι ανύπαντροι ειδικά στην ηλικία σου, αλλά και παντρεμένοι που διατηρούν επαφές με ελεύθερους. Το μεγαλύτερο ποσοστό ελεύθερων γυναικών που ψάχνουν σύντροφο ανήκει στο δικό σου Target Group. Νομίζω ότι τις περισσότερες ανυπόστατες και απίθανες δικαιολογίες τις έχω ακούσει πάνω στο θέμα "μοναξιά". Ίσως να είναι τελικά αυτό που μας πονάει περισσότερο από όλα και νιώθουμε την ανάγκη να αποδείξουμε με κάθε τρόπο ότι δεν φταίμε εμείς οι ίδιοι. Επώδυνο και δύσκολο πράγμα ο καθρέφτης, αλλά αν δεν περάσουμε από αυτό το στάδιο θα παραμείνουμε για πάντα μόνοι ή θα καταλήξουμε με κάποιον άνθρωπο από καθαρή ανάγκη.
4
 
 
 
 
σχόλια
Το φιλαρακι σου πως ξερεις πως δεν ειναι πολυ ωραιος ειπαμε; Exεις την δυνατοτητα να το κρινεις αυτο ως ετεροφυλοφιλος(υποθετω) ανδρας η ρωτησες καμια κοινη σας φιλη; Προφανως υπαρχουν αθεραπευτα γκρινιαρηδες ανθρωποι, αλλα ακομα και αυτο το εχω δει να προσπερνιεται αρκετες φορες.
Οτι μπορει να υπάρχει αμηχανία ή αδυναμία άνεσης οκ να το πιστέψω αλλά η επικοινωνία απαιτεί δούναι και λαβείν.Δεν μπορεί να θέλει μόνο η μία μεριά την επικοινωνία και η άλλη μεριά όχι. Οπότε είναι λίγο άτοπο αυτό που γράφεις. Καλές οι συμβουλές δεν λέω ωραία η θεωρία αλλά πρακτικά δεν πετυχαίνουν πάντα. Σίγουρα παίζει ρόλο και η ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου όμως ο περισσότερος κόσμος επαναπαυεται κρατώντας τις ήδη υπάρχουσες γνωριμίες του και δεν είναι ανοιχτός ούτε ιδιαίτερα πρόθυμος για νέες γνωριμίες.Έξω απ' τον χορό πολλά τραγούδια λέτε μερικοί.
Δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς εγώ βρίσκομαι σε άλλη φάση,σε άλλη "σελίδα "στη ζωή μου οπότε βάλτε όσες αρνητικές θέλετε δεν με νοιάζει. Αυτό με τον χορό πρέπει να πείραξε. Η αλήθεια ενοχλεί.
Έχεις απόλυτο δίκιο: όσοι είναι μόνοι, είναι κάποιοι προβληματικοί στερούμενοι δεξιοτήτων, που χρήζουν ψυχανάλυσης, υποστήριξης, να μη σου πω και εξορκισμού. Επειδή όταν κάποιος πεινάει, περιμένει να του δώσεις ένα κομμάτι ψωμί, όχι να του αναπτύξεις θεωρίες για την καταπολέμηση της φτώχιας και επειδή αναφέρεις ότι έχεις γνωστούς που ανήκουν στην παραπάνω ομάδα των τρισκατάρατων μόνων που κλαίγονται, θα σου κάνω μία απλή ερώτηση: πόσες φορές κάλεσες έναν μόνο ώστε να του προσφέρεις ένα ''κομμάτι ψωμί'';
Scroll to top icon