ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.1.2019 | 16:45

Όλα είναι καλά μέχρι να έρθει και η δική σου ώρα να ''ταρακουνηθείς''...

… και τότε αλλάζεις γνώμη για πάρα πολλά πράγματα στην ζωή σου. Και γιατί το λέω αυτό: Πολύ σωστά ο χρήστης ''Διογένης Κυνικός'' σχολίασε ότι αν κάποιος δεν έχει ζήσει το ίδιο πρόβλημα με εσένα, δεν μπορεί να σε καταλάβει και άρα ό,τι και αν σου πει θα είναι τελείως άσχετο''. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΓΑΠΗΤΕ!!! Θέτεις το πρόβλημα στην απολύτως σωστή βάση. Διότι, είναι αδύνατον να καταλάβουμε το πρόβλημα του άλλου, εάν δεν έχουμε βιώσει μια παρόμοια κατάσταση, πόσω μάλλον όταν τον άλλον δεν τον ξέρουμε ούτε εξ όψεως...Βλέπω πολλά σχόλια τα οποία κινούνται εν πολλοίς εκτός πραγματικότητας και λυπάμαι...Διότι, επειδή ακριβώς ο σχολιαστής ΔΕΝ έχει βιώσει παρόμοια κατάσταση, λέει πράγματα χωρίς να τα πολυσκεφτεί, δίνοντας ''συμβουλές'' και ''λύσεις'' οι οποίες είναι πρακτικά ανεφάρμοστες, κατηγορώντας ουσιαστικά τον έχοντα το πρόβλημα, με τελικό αποτέλεσμα ο έχων το πρόβλημα όχι μόνο να μην λαμβάνει καμία απολύτως βοήθεια, αλλά να νιώθει, το λιγότερο, μαλάκας (συγγνώμη κι όλας), αισθανόμενος ότι είναι καλά και σώνει ένα άβουλο ον, αδύναμος και ότι δεν μπορεί να πάρει την ζωή στα χέρια του, όπως σπεύδουν να τον συμβουλέψουν όλοι αυτοί οι οποίοι μιλούν εκ του ασφαλούς, μιάς και δεν τραβάνε και κανένα απολύτως ζόρι και όλα τους φαίνονται απλά...Πολύ αμφιβάλλω όμως, αν όλοι εσείς που το παίζετε άνετοι και χαλαροί και έτοιμοι να πάρετε τις σούπερ αποφάσεις και την ζωή στα χέρια σας δια μιάς χωρίς να υπολογίζετε κανέναν και τίποτα, αν θα τα κάνατε όλα αυτά που με τόση ευκολία λέτε στους άλλους να κάνουν, αν βρισκόσασταν στην θέση τους...Για την ακρίβεια, ούτε ο ένας στους 100 δεν θα έκανε πράξη όλα όσα λέει...Διότι, πολύ απλά, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ...Και μόνο αν βρεθείτε στην δύσκολη θέση θα μπορέσετε να καταλάβετε πραγματικά την δυσκολία του πράγματος και την αντικειμενική αδυναμία να ''χτυπήσετε την γροθιά σας στο μαχαίρι'' που λέμε...Για τον λόγο αυτό, έχω να συμβουλέψω κάτι τους απανταχού τύπους και τύπισσες οι οποίοι έχουν για κάθε πρόβλημα και μια λύση, την οποία λύση την θεωρούν και απλή και ΑΠΟΡΟΥΝ κι' όλας που ο άλλος/η άλλη δεν την εφαρμόζει: Ας είστε όλοι εσείς οι ''συμβουλάτορες'' λίγο πιο συγκρατημένοι σε αυτά που με τόση ευκολία ''συμβουλεύετε'' τους άλλους. Ρόδα είναι και γυρίζει...Διότι,σε όλους μας κάποια στιγμή έρχονται τα προβλήματα (τα οποία έχουν την τάση να έρχονται μαζικά) και τότε θα καταλάβετε το πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν όλα αυτά τα οποία λέγατε στους άλλους να κάνουν και μάλιστα με περισσή ευκολία...
3
 
 
 
 
σχόλια
Πώς ξέρεις τι έχει και τι δεν έχει βιώσει ο καθένας που δίνει άποψη; Μήπως και εσύ αυτή τη στιγμή γράφεις εκ του ασφαλούς υποθέτοντας ότι αυτομάτως όλοι γράφουμε χωρίς να έχουμε εμπειρίες ή χωρίς να έχουμε περάσει δυσκολίες; Και επίσης, πώς μετριάζεις τις δυσκολίες του καθενός; Τι όριο και τί μέτρο υπάρχει; Οι άνθρωποι πονάνε, υποφέρουν, ευτυχούν σε διάφορες καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο. Και στην τελική αυτή ακριβώς είναι και η έννοια του δημοκρατικού διαλόγου. Ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει και νομίζει και παίρνει όποια θέση θεωρεί σωστή για τα δικά του δεδομένα στην εκάστοτε περίπτωση -με ή χωρίς τις εμπειρίες. Θεωρώ ότι το πρόβλημα το έχουν όσοι δεν ξέρουν να διαχειριστούν (ή ίσως και να μην θέλουν γιατί κλονίζονται διάφορα στοιχεία του ψυχισμού τους) τις απόψεις των άλλων. Λέει πολλά για την προσωπικότητα κάποιου το πόσο αφήνει να επηρεάζεται από τις απόψεις ξένων.
Αλλά εκτός αυτού υπάρχει και κάποια αδυναμία αντίληψης από κάποιους που αρκετές φορές είναι θελημένη. Επίτηδες δηλαδή αντιδρούν έτσι.Παράδειγμα, αναφέρει κάποια ή κάποιος ένα παραπονάκι για τη μοναξιά και της/του πετάνε ότι <<δεν δέχονται το οι κακοί άλλοι κι ο καλός εγώ>>.Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Απλώς μια πανάσχετη αντίδραση μόνο και μόνο για να πληγώσουμε το άλλο άτομο.Όταν αναφέρει κάποιο άτομο πως είναι μόνο κι εσωστρεφές, δεν σημαίνει πως λέει κακούς τους άλλους, απλά λέει ότι περνούν τα χρόνια κι εξακολουθεί να ζει ολομόναχο.Ή ότι έκανε προσπάθειες και δεν ευδοκίμησαν. Ή δεν δόθηκε καμία ευκαιρία.Δεν σημαίνει ότι λέει κακούς τους άλλους. Απλά είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι οι εσωστρεφείς και μόνοι, ούτε δίπλα τους για να κάτσουν δε τους επιλέγουν κάποιες φορές. Δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι κακοί. Αλλα ούτε κι ότι ο κόσμος είναι δεκτικός με τα μόνα άτομα. Καθόλου δεκτικός δεν είναι.Αλλά τι να πεις...Εδώ γράφει κάποιο άτομο για τη μοναξιά του και η συμβουλή του άλλου είναι <<θες φιλία; θες σχέση; βγες και πες καλημέρα στο συμφοιτητή σου.>>Ό,τι του φανεί...Λες και ξέρουν αν ο άλος έχει συμφοιτητές, σε τι ηλικία είναι, το πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα όσο μεγαλώνουμε, τίποτα, απλώς αμολάμε ένα ''πες καλημέρα στο διπλανό σου'' κι όλα θα έρθουν.Το ίδιο ισχύει και για όλα τα προβλήματα που θα παραθέσει κάποιος.Απλώς λέμε την εύκολη κι ανεφάρμοστη λύση μας, πληγώνουμε τους άλλους και προχωράμε μετά στο καβούκι μας και στην παρέα μας. Κι άσε τους άλλους να κόψουν το λαιμό τους.Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή.
Συμφωνώ απόλυτα με την εξομολόγησή σου άτομο που έγραψες τη συγκεκριμένη εξομολόγηση.Φυσικά πάτησα ταυτίζομαι γιατί καραταυτίζομαι κι έχω να σου πω πως ακόμα κι αν όλοι αυτοί που συμβουλεύουν τόσο εύκολα λέγοντας κούφιες και κενές συμβουλές έχουν δικά τους προβλήματα (γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν σκοτούρες και προβλήματα), ακόμα κι αν έχουν παρόμοια προβλήματα με αυτά των όσων έτσι απερίσκεπτα κι ελαφρά τη καρδία ''συμβουλεύουν'', δεν εφαρμόζουν στον εαυτό τους τις ίδιες τους τις συμβουλές.Εκεί αμέσως αρχίζει το ''δε μπορώ'', μόνο για τους άλλους υπάρχει το ''δε θέλω''.Ακόμα και παρόμοια προβλήματα κι έννοιες να έχουν οι άνθρωποι, ούτε τότε θέλουν να προσπαθήσουν να τα λύσουν από κοινού προσφέροντας κουράγιο ο ένας στον άλλο. Ακόμα και παρόμοια να είναι τα προβλήματά τους, ακόμα και τότε απομακρύνονται.
Scroll to top icon