ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.1.2019 | 22:12

Μοναχοπαίδι

Πονάω τόσο απ την κατάσταση που βιώνω. Με ανακουφίζει να βλέπω τα σχόλια σας, και σας ευχαριστώ αλήθεια για την προσφορά στο να μιλήσουμε. Είμαι η κοπέλα με την άρρωστη μαμά. Η θλίψη μου δεν σταματάει, και νιώθω θυμό για τους γύρω μου. Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν. Τόσοι άνθρωποι γύρω και κανείς δεν με ακουμπά. Κοίτα πού νόμιζα οτι ψυχικά μπορώ να ακουμπήσω κάπου. Όλα ρηχά. Λόγια της παρηγοριας, επιφάνεια και πρέπει. Δεν θέλουν να με καταλάβουν ή δεν μπορούν; ίσως ο καθένας όταν βλέπει τον άλλο σε άσχημη κατάσταση, βλέπει τον καθρέφτη του. Και ίσως γι αυτό αρνείται να τον αγγίξει, φοβάται. Θέλω να κάνω παιδιά. Λυπάμαι προκαταβολικά πού σε ένα μελλοντικό πρόβλημα υγείας μου θα είναι αληθινά μόνα τους. Εγώ έχω και 2 θείους. Τα παιδιά μου δεν θα έχουν. Και εγώ και το αγόρι μου μοναχοπαίδια. Τι κατάρα. Πονάω γιατι αν συμβεί το ανεπανόρθωτο με την μαμα μου, θα μαι μόνη στη ζωή εξ ολοκλήρου. Θα είμαι η κοπέλα που δεν ζουν οι γονείς της. Και εγώ θα λιώνω σε ένα σπίτι με αναμνήσεις. Τα Χριστούγεννα θα μαι μόνη, τις γιορτές μόνη. Θα έχω κάτι ευχάριστο ή και δυσάρεστο να πω, και δεν θα χω πουθενά να το επικοινωνήσω επι της ουσίας. Σε κάθε μου κλαμα θα είμαι όπως τώρα, κλεισμένη μόνη σε ένα σπίτι. Έχω μετατραπεί σε κουκίδα, νιώθω αέρας, ένα τίποτα. Για να επιβιώσω θα πρεπει να παλεψω σκληρά, σε έναν κόσμο που η πλειοψηφία των συνομηλικων μου έχουν τους γονείς και τα αδέρφια τους.Υπάρχει κάποιος που να περνά ή να πέρασε το ίδιο; Μπόρεσε ποτέ να ξαναχαμογελασει;Δεν φευγει το μαχαίρι απο μέσα μου. Μήνες τώρα κλαίω κάθε μέρα. Α. 26
7
 
 
 
 
σχόλια
Σε κατανοώ απόλυτα, έχασα τη μητέρα μου πολύ νωρίς, πατέρα σχεδόν δε γνώρισα. Αισθανόμουν περίπου όπως εσύ. Έζησα, έκανα σχέσεις, αγάπησα, αγαπήθηκα, προχώρησα, ζω κι είμαι καλά. Κοριτσάκι μου, ό,τι κι αν γίνει με τη μητέρα σου, εσύ θα προχωρήσεις. Στο λέω με κάθε βεβαιότητα!
Λοιπον ,κοιταξε η ζωη ειναι μια.Τωρα το αν αξιζει να τη ζουμε ή το πως ειναι αλλο κεφαλαιο.Εσυ ομως,ξεχωρα απο τη μητερα σου εισαι υγιης. Εσυ εχεις χερια, ποδια, αναπνεεις μονη σου, μπορεις να ανοιγεις τα ματια σου καθε πρωι και να βλεπεις τον ηλιο, να κοκκινιζει η μυτη σου και τα μαγουλα σου απο το κρυο, να μυριζεις τον καφε σου. Μπορεις να αγγιζεις το συντροφο σου ,να αγκαλιαζεις τη μητερα σου οσο ειναι ακομα διπλα σου.Δυσκολιες υπαρχουν και θα υπαρχουν. Νιωθω πως δεν εχεις στοχους . Στοχους δημιουργικους που να σε γεμιζουν συναισθηματικα,σου λειπει ενα γιατι ,για να αντιμετωπιζεις τα πως.Ξερω οτι πονας, ξερω οτι υποφερεις, ξερω οτι καποια στιγμη θα φτασεις σε τετοιο κενο που θα στερεψουν μεχρι και τα δακρυα. Ομως αυτη ειναι η ευκαιρια σου.Ειναι το αλμα αφυπνισης που ερχεται στη ζωη μας.Πρεπει να εγκαταλειψεις τον αυτοματο πιλοτο.Να θεσεις στοχους ,να οριοθετησεις διαφορετικα τη ζωη σου και να αντιληφθεις την πολυπλευρη σου μορφη.Δεν εισαι μονο κορη.Εισαι συντροφος, εισαι γυναικα, εισαι ανηψια, δυνητικα φιλη, συναδελφος, γειτονισσα, εργαζομενη, ΑΝΘΡΩΠΟΣ πανω απο ολα. Μην περιμενεις στηριγμα απο κανεναν.Μην περιμενεις να σε καταλαβουν οι αλλοι.Οι περισσοτεροι ακουν απλα για να απαντησουν. Θελεις να σε καταλαβουν ,γιατι ψαχνεις παρηγορια.Την μονη παρηγορια που εχεις αναγκη σε πρωτο βημα ειναι να παρεις αγκαλια τον εαυτο σου και να τον στηριξεις και να τον φροντισεις οπως μπορεις.Μην ψαχνεις εξω απο τον εαυτο σου .Ξερω οτι το βαρος που σηκωνεις ειναι πελωριο και μακαρι κανεις να μη το ζουσε, αλλα δες τι εχεις να αποκωμισεις και απο αυτο.Ο πονος ειναι μεγαλος δασκαλος -αν ξερεις πως να τον εκμεταλλευτεις.Εχω τοσα να σου πω..και εχω ηδη μακρυγορησει.Δεν εισαι μονη.Μην ξεχνας πως υπαρχουν ανθρωποι εκει εξω που βρισκονται σε ιδια ή χειροτερη κατασταση(δε το λεω για να σου πω πως υπαρχουν και χειροτερα), απλα προσπαθησε να ερμηνευσεις αυτη τη μοναξια και προς θεου μη θρηνεις τη μητερα σου προτου φυγει.Και μην βυθιζεσαι στην αυτολυπηση..Κανε τα δακρυα δυναμη για να χτισεις ενα δυνατο εαυτο που θα μπορει να αντιμετωπισει καθε δυσκολια ...Ευχομαι να ερθει η στιγμη που θα εισαι ευδαιμων για την κατασταση σου και το μονο σου προβλημα θα ειναι ο χρονος που αφησες να φυγει μεσα απο τα χερια σου.Τελος,ο,τι μπορεις να αλλαξεις , το αλλαζεις, διαφορετικα το αποδεχεσαι ή φροντιζεις να υιοθετησεις μια τετοια οπτικη , ωστε να μην πονας τοσο...Καλη τυχη και δυναμη.
Πραγματικά σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τον χρόνο που αφιερωσες για να γράψεις αυτό το κείμενο. Αλλά η αλήθεια είναι πως με εντυπωσίασε τρομερά το γεγονός ότι αποτύπωσες τον χαρακτήρα μου και όντως την έλλειψη ουσιαστικών στόχων. Είμαι άτομο που αν με δεις επιφανειακά, είμαι πολυπράγμων, μερικοί αναρωτιούνται πως προλαβαίνω και ασχολούμαι με τόσα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλα αυτά, τα κάνω για να ικανοποιήσω την παιδικότητα μου. Δεν καταπιάνομαι με κάτι λόγω στόχου. Δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου να έβαλα στόχο. Ίσως γιατί βαριομουν να κοπιασω. Άσχημο ακούγεται... Αλλά ίσως είναι ο λόγος πού βιώνω αυτο πού βιώνω τόσο έντονα. Σε ευχαριστώ που με έκανες να διακρίνω κάτι μέσα μου.
Scroll to top icon