ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.1.2019 | 19:40

Μην τους αναστατώνετε...

Αν βρίσκεται μπροστά σας στο πέρασμα της ζωής σας κάποιος άνθρωπος που έχει επιλέξει ενσυνείδητα τη μοναξιά του για χρόνια, μην τον αναστατώνετε αν δεν έχετε σκοπό να το πάτε μέχρι τέλος της γνωριμίας. Μην περάσετε παίζοντας και φεύγοντας σα να μην έγινε τίποτε. Ξέρει γιατί είναι μόνος, έχει μείνει μόνος γιατί πληγώθηκε, είναι ενσυνείδητα μακριά από τα εγκόσμια και τις σχέσεις μέχρι να βρεθεί εκείνο που θα τον συγκλονίσει πραγματικά. Σεβαστείτε αυτή τη μοναξιά, αφήστε τον στην ησυχία του, μην τον γρατζουνάτε για να περάσετε την ώρα σας. Δεν είστε υποχρεωμένοι να σχετιστείτε με εκείνον, δεν είστε υποχρεωμένοι να τον αποδεχθείτε, όμως μην τον ξεσηκώνετε όταν εξαρχής δεν θέλετε τίποτε, ούτε καν την απλή ύπαρξή του. Σε όλους τους πραγματικά μόνους.
5
 
 
 
 
σχόλια
Αλλιώς το εννοεί η εξομολόγηση νομίζω. Να μην αναστατώνεις κάποιον αν δεν έχεις πραγματικά την επιθυμία να θέλεις να τον γνωρίσεις. Ο ευαίσθητος πληγώνεται και κρύβεται στο καβούκι του. Δεν είναι ότι θέλει να μείνει για πάντα μόνος, αλλά να γιατρευτεί πρώτα. Δεν είμαστε όλοι έτοιμοι για σχέση και θέλουμε χρόνο. Αν κάποιος σε πλησιάσει και δείξει ενδιαφέρον, θέλεις δεν θέλεις κολακεύεσαι και νιώθεις ωραία. Τον ξυπνάς και του δίνεις το έναυσμα για μια ίσως καινούργια αρχή. Εάν θέλεις να παίξεις και δεν ξέρεις τι σου γίνεται μην το κάνεις. Αυτό κατάλαβα και αυτό φυσικά υποστηρίζω.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά ποιος θέλει να πληγώνεται; Κανεις. Όλα μέσα στη ζωή είναι και σαφώς δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Οι εμπειρίες μας θωρακίζουν και καλώς ή κακώς σε κάποιο βαθμό μας σκληραίνουν αλλά σίγουρα μας κάνουν πιο δυνατούς. Είναι καλύτερο να ζεις τη ζωή παρα να ζεις με το φόβο μήπως σε πλησιάσει κάποιος που πιθανώς να σε πληγώσει-αναστατώσει-στενοχωρήσει κτλ.
Συμφωνώ, αλλά η αλήθεια είναι πως ενεργοποιείται ας το πω έτσι μια άμυνα που λέγεται ''φίλτρο'' καχυποψία, φόβος να αφεθείς μη ξαναπληγωθείς. Μπορεί όντως να είναι κάποιος αληθινός και να μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Δυστυχώς το ζω ακόμα. Δεν το θέλω αλλά ο πληγωμένος αποκτά άμυνες και δεν αφήνεται εύκολα. Πρέπει ο άλλος που ενδιαφέρεται να του κερδίσει την εμπιστοσύνη. Δημιουργείται μέσα του χωρίς να το θέλει...
Αφού ενσυνείδητα επέλεξε τη μοναξιά να βάλει τα όρια του και να μη συναναστρέφεται κανέναν. Κανένας άνθρωπος δε γνωρίζει κάποιον και με το καλημέρα καταλαβαίνει αν αυτό θα πάει μέχρι τέλους. Έτσι είναι η ζωή πληγώνεσαι χαίρεσαι κοκ. Ούτε φταίει ο άλλος και πρέπει να νιώθει ενοχικά αν πλησίασε κάποιον μοναχικό τύπο που φοβάται μήπως πληγωθεί. Επίσης όσοι έχουν αποσυρθεί από τα εγκόσμια όπως λες είναι στα μοναστήρια(αυτό σημαίνει η φράση).
Scroll to top icon