ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.2.2019 | 04:32

Άσχημη μύτη

Βρε παιδιά,ενώ,αντικειμενικά,έχω ωραία χαρακτηριστικά προσώπου,έχω μία πάρα πολύ άσχημη μυτούλα -τόσο από το προφίλ όσο και από την πρόσοψη- και με «ρίχνει»,αρκετά,ψυχολογικά,όταν θέλω να βγω έξω.Εσείς,στη θέση μου,θα σκεφτόσασταν για πλαστική;Δεν έχετε ιδέα πόσες φορές σηκώνομαι και σιχαίνομαι με αυτό το χοντρό πράγμα πάνω στο πρόσωπό μου.Ακόμα και τώρα βραδυάτικα,αυτά σκέφτομαι και δε μπορώ να κοιμηθώ.
13
 
 
 
 
σχόλια
Αγαπημενη μου ,και γω αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα στο προφιλ..Μ ριχνει παρα πολυ ψυχολογικα απο 18 χρονων..Την αλλη εβδομαδα ομως μπαινω χειρουργειο για να ξεφορτωθω αυτο το βαρος .. μη το σκεφτεσαι καθολου αν σε ενοχλει βεβαιως και να κανεις πλαστικη!
Διαφωνώ κάθετος,εκτός και αν μιλάμε για πολύ ακραία κατάσταση.Είναι πολύ πιο σημαντικό η αλλαγή και αγάπη να έρθει από μέσα μας,παρά την εύκολη λύση της πλαστικής.Κάθε μας "ατέλεια" αν τη χρησιμοποιήσουμε σωστά μπορεί να γίνει το όπλο μας.Θεωρώ πολύ δυσάρεστο να διαβάζεις νέα άτομα να κάνουν πλαστικές άνευ λόγου, απλά για θέμα καλοπισμου..
Γιατί Σίμο, αν μια μικροέπεμβαση σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, που είναι το κακό;Ούτε σε μένα αρέσει η μύτη μου, αλλά σίγουρα όταν έχω τα λεφτά κι αν έχω την επιθυμία θα κάνω πολύ μικρή αλλαγή, ίσα - ίσα για να είναι πιο αρμονικό το πρόσωπό μου. Υπάρχουν κάποιες ατέλειες μας, που μπορεί να μας χαλάνε τη διάθεση, αν και δεν πρέπει να φτάσουν να μας ορίζουν κιόλας.
Γιατί αυτή η ατέλεια είσαι εσύ!Ειναι κομμάτι του εαυτού σου. Και αυτό πρέπει να το αγαπήσεις.Και εγώ έχω λίγο πεταχτα αυτιά, και δε βοηθάει να αφήνω μοϊκανα. Ε και? Αφήνω..Νοιώθουμε άσχημα για το σώμα μας γιατί βλέπουμε τους "τέλειους/ες" έξω. Και συγκρίνουμε. Δε θα έπρεπε να είναι έτσι όμως, γιατί η σύγκριση με άλλους είναι κακός σύμβουλος! Είναι ακριβώς το ίδιο που λένε ότι πλέον οι νέοι/Ες έχουν κατάθλιψη γιατί βλέπουν τις ζωές των άλλων από τα σοσιαλ μεντια....
Έχω αρκετές άλλες ατέλειες. Η μύτη είναι πονεμένο θέμα γιατί είναι στο κέντρο του προσώπου στην τελική. Μεγαλώνει κιόλας με την πάροδο του χρόνου η άτιμη. Δεν είναι σαν τα μάτια ας πούμε. :)Αν τώρα έχω χρήματα στο μέλλον και ακόμη τη διάθεση, θα την βελτιώσω λίγο. Εξάλλου γενικά οι άνθρωποι παρεμβαίνουν συνεχώς στο σώμα και στην εμφάνισή τους από αρχαιοτάτων χρόνων. Τι να γίνει τώρα; Υ. Γ. Δεν είμαι η μύτη μου. Ο καθένας μπορεί να νιώθει όπως θέλει με τις δικές του ατέλειες και φυσικά δεν χρωστάει καμία απολογία πουθενά. Όμως το να λέμε στους άλλους πως πρεπει να νιώθουν καλά με κάτι που μπορεί ν' αλλάξει γιατί είναι η εύκολη λύση οι πλαστικές (3000 με 4000 δεν το λες και εύκολο να τα μαζέψεις για να φτιάξεις μυτούλα) είναι λίγο άσχημο. Γουστάρει να νιώσει πιο όμορφος - η κάποιος. Ο καθένας βρίσκει τις λύσεις που του ταιριάζουν και τον κάνουν πιο χαρούμενο. Αυτό είναι το νόημα για μένα, όχι να απορριψουμε όλη μας την εικόνα και να γίνουμε άλλοι.
@Ατερμονη ΑνίαΣε κατάλαβαινω. Εν τέλει αυτό που προσπαθώ να πω ειναι ότι βάζουμε ένα μέτρο σύγκρισης που προωθείτε από τη κοινωνία ενώ δε θα έπρεπε. Και ενώ η αλλαγή θα έπρεπε να είναι από μέσα μας. Αλλά τεσπά,ίσως να άλλαζα τραγούδι αν είχα μια σοβαρή ατέλεια.@ Κυρα-Αταλαντη θα ανοίξω τα αυτιά μου να πετάξω μιας και φυσάει τώρα, να έρθω από κοντά σου πω ποιος είναι Ντάμπο ή όχι...αχαχα
Το να θες να γίνεις καρμπόν και να αλλοιώσεις το πρόσωπό σου είναι κάτι πολύ διαφορετικό πάντως. Ούτε τα φουσκωμένα χείλη είναι πιο όμορφα, ούτε τα μεγάλα στήθη. Πάντως η μύτη είναι κάτι που είναι και πάλι κάτι δικό σου, ανάπλαση κάνεις. Απλά επειδή έχω δει τελευταία κάτι μύτες καρμπόν που δεν έκαναν για κανέναν λόγο πιο όμορφο το προσωπο και τραβούσαν την προσοχή και πάλι σαν κάτι ξένο , θέλει και ένα μέτρο όλο αυτό. Και τα πολλά μποτοξ παραμορφωτικα είναι.
Γενικά η δαιμονοποίηση των επεμβάσεων, ακόμη κι αν γίνεται για καθαρά αισθητικούς λόγους δεν ξέρω που βοηθάει. Ούτε φυσικά πρέπει να καταφεύγουμε απερισκεπτα σε αυτές γιατί η κάθε επέμβαση, η κάθε τομή στο σώμα μας, όταν μπορεί να αποφευχθεί, καλό είναι να μην γίνεται. Βέβαια, πριν την όποια αισθητική επέμβαση, πρώτα μιλάμε με ψυχολόγο (καλό και το λέω γιατί έχω συναντησει και πάρα πολύ κακούς επαγγελματίες, όπως και σε όλες τις ειδικότητες, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και την σωστή, θέλει πρακτική ΠΡΙΝ αρκετά μεγάλη η οποία δεν υπάρχει κι όχι απλά θεωρητικές γνώσεις και μόνο).
Scroll to top icon