ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.2.2019 | 02:56

Παθητικό καπνισμα

Ο πατέρας μου είναι καπνιστής από όσο τον θυμάμαι. Από μικρή μεγάλωσα πνιγμένη στο καπνό του τσιγάρου μέσα στο σπίτι. Έχω χάσει και τους 2 παππούδες μου σε μικρές σχετικά ηλικίες από καρκίνο στους πνεύμονες λογο καπνίσματος. (60&70) Δεν μένω πλέον με τους γονείς μου αλλά κάθε φορα που τους επισκέπτομαι υπάρχει κάτι που με φέρνει σε ρήξη με τον πατέρα μου: η μεγάλη αναισθησία του να καπνίζει μέσα στο αποπνικτικα μικρό σαλόνι με όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, με όλους μας υποχρεωμένος να αναπνέουμε τον καπνό από τα τσιγάρα του. Και εγώ και η μητέρα μου έχουμε σταματήσει τις προσπάθειες να τον πείσουμε να σταματήσει το κάπνισμα, αφού το μόνο που καταφερναμε ήταν να τον εκνευριζουμε. Αλλά με ενοχλει αφάνταστα το ότι υποχρεώνει καθημερινά τη μητέρα μου, η οποία δεν έχει βάλει πότε τσιγάρο στο στόμα της, να γίνετε παθητική καπνιστρια μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Το βλέπω, η υγεία του δεν τον ενδιαφερει, αλλά γιατί τόση αναισθησία για τη υγεία των γύρω του; υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω να του αλλάξω μυαλα πριν να είναι αργα;
3
 
 
 
 
σχόλια
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι μια κατάσταση που υπάρχει πολλά χρόνια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί να αλλάξει ή έστω να βελτιωθεί! Ο πατέρας σου είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και την υγεία του, η μητέρα σου το ίδιο. Εσύ είσαι υπεύθυνη για τη δική σου. Χρειάζεται να μιλήσεις με τους γονείς σου και να θέσεις κάποια όρια που θέλεις να τηρούνται όταν τους επισκέπτεσαι ώστε να μην επηρεαζεσαι αρνητικά από το κάπνισμα. Από κει και πέρα ίσως επηρεαστεί θετικά και η μητέρα σου.
...με δουλεύεις???...η θεία μου έμαθε χθες ότι έχουν κλείσε οι αρτηρίες της και έχει στεφανιαία νόσο και με το που βγήκαμε απτον γιατρό άναψε τσιγάρο που απαγορεύτηκε απτον γιατρό εννοείτε...και η χοληστερίνη στον Θεό και κάθεται και τρώει σοκοφρέτες ….εγώ τι να πω μου λες?????
Δυστυχως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον πείσεις να αλλάξει συμπεριφορά.Η μητέρα σου επέλεξε να ζει με αυτό, δεν είναι θύμα, θα μπορούσε να είχε βάλει όρια (πχ να καπνίζει στο μπαλκόνι ή μόνο σε ενα συγκεκριμένο δωμάτιο, κτλ). Εσύ κάποια στιγμή θα φύγεις από το σπίτι, και όταν αποκτήσεις δικό σου χώρο μπορείς να βάλεις τους δικούς σου κανόνες.
Scroll to top icon