ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2019 | 06:31

Είναι δεν είναι χρυσός;

Βλέπω συνέχεια περιπτώσεις οικονομικών μεταναστών, γνωστών, ακόμα και μακρινών συγγενών που είναι χρόνια έξω και δεν έχουν την οικονομική άνεση να έρθουν ένα ταξίδι να επισκεφτούν μερικές μέρες την πατρίδα τους. Καλά οι παλιοί που πήγαιναν Αυστραλίες και Αμερικές και δε γύριζαν ποτέ ή επέστρεφαν στα γεράματα μια και καλή. Τότε τα ταξίδια ήταν με το καράβι και έκανες ένα μήνα να πας και ένα έρθεις και κόστιζαν μία περιουσία. Σήμερα;; Υποτίθεται πως εκεί πήγαν για να φτιαχτούν, αυτό δηλαδή κυρίως λέγαν πριν φύγουν. Και αναρωτιέμαι, αν δεν μπορούν να πληρώσουν ένα ταξίδι μερικών ημερών ποιο το νόημα; Ξενιτεύεσαι, χάνεις την οικογένεια σου, την πατρίδα σου κλπ. ποιο είναι το αντάλλαγμα; Πόσα χρόνια μετά θα μπορείς να πληρώσεις ένα ταξίδι χωρίς να σε καταστρέψει οικονομικά; Όταν βγεις στη σύνταξη;Έφυγε λέει η άλλη γιατί της κατέστρεψε μία φυσική καταστροφή την περιουσία που την είχε φτιάξει με κόπο και το έλεγε ως τον βασικό λόγο. Και τι, εκεί που πήγε δεν έχει πλημύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές; Στην Αμερική κάθε τρεις και λίγο τους σηκώνουν τα σπίτια οι τυφώνες στον αέρα και πολλοί χάνουν και τη ζωή τους. Αποζημιώνονται μήπως αυτοί ή οι οικογένεις τους όπως θα έπρεπε;;Μιλάμε για τόσο τραγικές οικονομικά περιπτώσεις που κάποιοι καταφεύγουν μέχρι και στις γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές να τους φέρουν τους συγγενείς τους, εξασφαλίζοντας τους προφανώς τα μεταφορικά. Εγώ είμαι εδώ στην Ελλάδα αλλά κουτσά στραβά αν το ήθελα και το έβαζα στόχο θα μπορούσα να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό έστω με γκρουπ και προσφορές και κλείνοντας το καιρό πριν. Αυτοί πως και δεν μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο ρε παιδιά;;Εγώ νομίζω πως πιο εύκολα θα βγάλει κανείς λεφτά εδώ αν το θέλει πραγματικά και είναι εργατικός, που είναι λίγο δικτυωμένος, που γνωρίζει τη γλώσσα, τα κόλπα κλπ. παρά στήνοντας τα όλα φτου κι από την αρχή και μπαίνοντας στη ουρά των χιλιάδων μεταναστών ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Μιλάω τουλάχιστον για ανθρώπους χωρίς πολύ εξειδικευμένη μόρφωση γιατί τώρα φεύγουν και τέτοιοι.Τι έχετε να πείτε;
3
 
 
 
 
σχόλια
Όπως έχει ειπωθεί, δοκιμάζουν να φτιάξουν τη ζωή τους στο εξωτερικό, καθώς είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να συναντήσουν ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας και πιο ανθρώπινες συχνά συνθήκες εργασίας, βιοτικό επίπεδο, κλπ. Επειδή τυγχάνει να έχω σεβαστό ποσοστό φίλων και συγγενών που ζουν εκτός Ελλάδας, θα σου πω πως εκείνοι που θέλουν, έρχονται. Πολλές φορές και δύο, και τρεις φορές κάθε χρόνο! Όσοι δεν επιθυμούν πάλι, πράττουν αναλόγως. Και πάλι όλα είναι σχετικά, αναλόγως το άτομο και την κάθε περίπτωση, που είναι ξεχωριστή.
Κάτι δεν "πιάνεις".Φεύγουν επειδή δεν θέλουν άλλο να εξαρτώνται από "κόλπα" κι από από συγγενείς. Φεύγουν για να βρουν κράτος και να ζήσουν με δομή.Κι επειδή το βρίσκουν, κι είναι πολύ πιο πολύτιμο από την απουσία του εδώ, δεν έχουν και μεγάλη σκόρδοκαιλα να γυρίσουν. Αν γυρίσουν γυρνάνε για διακοπές και χτυπάνε το κεφάλι τους με αυτά που βλέπουν.
Μπορεί να μη θέλουν να γυρίσουν, έστω ούτε και για διακοπές. Δεν ξέρεις ο καθένας τι αναμνησεις έχει από τον τόπο του, μπορεί να μην είναι όλες καλές. Για πολλούς είναι μια καινούρια αρχή σε ένα τόπο οπου άγνωστοι μεταξύ αγνώστων μπορούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Και η τελευταία παράγραφος δεν ισχύει, οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα δε συγκρίνονται με αυτές σε πιο οικονομικά ισχυρές χώρες (ακόμα κι όταν μιλάμε για ανειδίκευτες εργασίες που βγάζεις το βασικό μισθό).
Scroll to top icon