ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.2.2019 | 02:24

Να αντιδρατε!!

Δεν μπορω να κρατηθω και να μην αντιδρω απεναντι στην αδικια και την γαιδουρια καποιων συνανθρωπων μας. Μου ειναι πολυ δυσκολο να ερχομαι καθημερινα αντιμετωπη με τετοιους ανθρωπους και να πρεπει να διατηρω την ψυχραιμια μου. Βασικα πολλες φορες δεν την διατηρω, και αντιδρω. Θα μου πειτε και τι κερδιζεις? Τιποτα. Αντιθετως γινομαι χειροτερα, γιατι μετα ειμαι μες στα νευρα που μου προκαλεσε στην ουσια η συμπεριφορα καποιου αλλου. Απλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να στεκομαι με σταυρωμενα τα χερια απεναντι σε ολες τις βλακειες των αλλων και να λεω "ε νταξει δεν θα μαθει απο μενα". Ναι, σιγουρα αν καποιος ετσι εχει μεγαλωσει, δεν θα καταφερω εγω να τον συνετισω με 2 κουβεντες μου. Αλλα αν εστω για 10 δευτερολεπτα η δικη μου παρατηρηση τον κανει να αισθανθει αβολα και να σκεφτει, ε κερδος ειναι κ αυτο! Πολλες φορες στα ματια φιλων μου φαινομαι υπερβολικη ή υστερικη, γιατι νιωθω παντα την αναγκη να ξεμπροστιαζω οποιον κανει κατι που δεν ειναι σωστο, να του φωναξω κλπ. Πχ ας παρουμε τα βοδια που μπαινουν στο μετρο με το που ανοιξουν οι πορτες χωρις να αφησουν τους αλλους να βγουνε πρωτα...Εγω προσωπικα καθε φορα που το κανουν τους επισημαινω με εντονο υφος να περιμενουν να βγουμε. Δεν μπορω να μην αντιδρασω, γιατι νιωθω οργη που μερικοι ανθρωποι ζουν αναμεσα μας αλλα στην πραγματικοτητα νομιζουν οτι ζουν μονοι τους. Δεν μπορω να συναναστρεφομαι με απολιτιστα οντα. Και αν αυτοι δεν μπορουν να αλλαξουν, τουλαχιστον εμενα θα με εχουν παντα απεναντι τους να τους επισημαινω ποσο απολιτιστοι ειναι.Η ας παρουμε τα αλλα σπιρτα, που πετανε κατω σκουπιδια (ΝΑΙ και τα τσιγαρα σκουπιδια ειναι και το κανετε οι περισσοτεροι!!!!). Τη στιγμη που το κανουν αυτο, θελω απλα να παω να παρω ολες τις γοπες απο κατω και να τις χωσω μεσα στο στομα τους. ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ δεν ειμαι τρελη, δεν ειμαι για ψυχιατρειο, εσεις ειστε καθυστερημενοι, που δεν μπορειτε να κανετε υπομονη και να βρειτε ενα καδο να εναποθεσετε τα σκουπιδια σας. Ειλικρινα γινομαι εξαλλη. Δεν μπορω να διανοηθω οτι καποιοι φερονται ετσι. Πρεπει να αντιδραμε! Οχι για να κανουμε τους αλλους καλυτερους ανθρωπους, αυτο δεν παιζει, αλλα τουλαχιστον θελω να ελπιζω οτι οταν φωναξεις σ' εναν ανθρωπο ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και τον φερεις αντιμετωπο με τη λαθος πραξη του και επιπλεον τον κανεις και θεαμα στους γυρω του, ΙΣΩΣ αυτος απο ντροπη και μονο να φοβηθει να το ξανακανει, μηπως βρεθει καποιος που θα του την πει. Δεν ξερω, εγω ετσι το βλεπω. Ε στην τελικη δεν γινεται να καθομαστε ολοι με τα χερια σταυρωμενα συνεχως. Αυτη η απαθεια των περισσοτερων μας ειναι που δινει σε μερικους αυτο το θαρρος/θρασος και κανουν ο,τι γουσταρουν. Αν κατι σας ενοχλει, σας προσβαλλει ή αν βλεπετε καποιον που με τη συμπεριφορα του φερνει σε δυσκολη θεση καποιον αλλον, τον δυσκολευει κλπ, ΠΕΙΤΕ ΤΟ. Αντιδραστε. Δεν μπορω αλλο να βλεπω την απαθεια γυρω μου ο,τι κ αν συμβει.
4
 
 
 
 
σχόλια
Πολλά νεύρα.Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο νευριάζεις καθημερινά και με τι συχνότητα.Να κοιτάξεις τον εαυτό σου και αν θες να πεις κάτι, να το πεις με ήρεμο τρόπο για να μην ταράζεσαι.Είναι κακή συνήθεια και ο θυμός φέρνει θυμό.Σε άτομα αντιδραστικά τι επίδραση νομίζεις ότι έχεις άραγε?Θετική?Δεν νομίζω.Πολλες φορες στα ματια φιλων μου φαινομαι υπερβολικη ή υστερικη, γιατι νιωθω παντα την αναγκη να ξεμπροστιαζω οποιον κανει κατι που δεν ειναι σωστο, να του φωναξω κλπ Πηγή: www.lifo.grΑυτό σου το χαρακτηριστικό δεν νομίζω ότι περιορίζεται σε αυτές τις περιστάσεις, πρέπει να το δουλέψεις.Και όχι δεν σε λέω ''τρελή για ψυχιατρείο'' που είναι ένας άκομψος χαρακτηρισμός που μόνο πολιτισμό δεν δείχνει.Αλλά οξύθυμη με διάθεση να ελέγχεις τους ανθρώπους γύρω σου.
Δίκιο έχεις... κι εγώ εκνευρίζομαι πολύ. Αλλά και που μιλάω, είναι σαν να μιλάω σε τοίχο. Μια φορά πετυχαίνω έναν τύπο που από τα 3 μέτρα πέταξε τις σακούλες σκουπιδιών προς τον κάδο. Μπορεί να νόμιζε ότι ήταν ο Λεμπρόν, δεν ξέρω, αλλά δεν του βγήκε το σουτ και η σακούλα έπεσε έξω από τον κάδο. Και φυσικά ούτε που πήγε για το ριμπάουντ. Του φώναξα λοιπόν, να έρθει να τη μαζέψει και με κοίταξε με απαξιωτικό ύφος και απλά έφυγε... :/
Δεν είσαι εσύ υπερβολική, εδώ πάσχουμε από έλλειψη προστίμων και κυρώσεων που γίνονται πράξη. Οι συνέπειες συνετίζουν και δεν χρειάζεται να κάνουμε τους χωροφύλακες.Υ. Γ. Τα βόδια τι μας φταίνε; Γιατί δηλαδή να είναι προσβολή για τον άνθρωπο να τον πούμε βόδι και όχι για τον βόδι που τον συγκρίνουμε με τον άνθρωπο. Απ' όσο ξέρω δεν είναι καταστραφικά όντα σαν και του λόγου μας.
Scroll to top icon