ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.2.2019 | 11:03

ΑΛΛΑΓΗ ΤΌΠΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να πάρω μια τρίτη γνώμη σχετικά με το πακέτων θέμα...βρίσκομαι σε μια σχολή που έχει έδρα σε νησι...Έχω έρθει μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει η σχολή και όχι σαν μέρος...Είχα πρώτη επιλογή το τμήμα στην πρωτεύουσα αλλά λόγω μορίων πέρασα εδω...Αν και στους περισσότερους αρέσει η ζωή εδώ...Αν και έχω βρει Καλό σπίτι σχετικά κεντρικό οικονομικό έχω βολεύτει έχω βρει κάποιους ρυθμους, όταν βλέπω την πρωτεύουσα και το πανεπιστήμιο αυτό στεναχωριεμαι...σκέφτομαι να κάνω 10% ή μετεγγραφή αλλά τα έξοδα είναι πολλά και φοβάμαι μην βάλω στη διαδικασία τους γονείς μου να μπούνε σε τοσαα έξοδα και τελικά δεν είναι σωστή η επιλογή μου...εσείς τι θα κάνατε; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
7
 
 
 
 
σχόλια
Το νησί για πολλούς είναι ένα όμορφο και γαλήνιο μέρος να σπουδάσεις. Έχεις το προνόμιο να είσαι ανεξάρτητος μακριά από το πατρικό μεν, δεν είσαι όμως σε μια μεγαλούπολη όπου οι υποχρεώσεις θα είναι πολυσύνθετες, η μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο θα είναι δύσκολη και γενικά είναι πιο στρεσογόνο μέρος από ότι το νησάκι. Θα σου πρότεινα να συμβιβαστείς με κάποια πράγματα και αφού βολεύτηκες να μείνεις, απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις τους συμφοιτητές σου (σε παραπάνω σχόλιο)
Καταρχήν ευχαριστώ για το σχόλιο σου? ίσως το γεγονός ότι δεν έχω ζήσει σε κάποια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα να με κάνει να αγνοώ κάποια μειονεκτηματα όπως αναφέρθηκαν και σε παραπάνω σχολια όπως η δύσκολη μετακίνηση στην πόλη ή οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και κατά συνέπεια να μην με ενοχλούν αφού δεν τα γνωρίζω...Από εκεί και πέρα έρχομαι από κάποια κλείστη κοινωνία (επαρχία νόμου Σερρών) και ήθελα να δοκιμάσω να ζήσω σε μια μεγάλη πόλη την οποία είχα δηλώσει και ως πρώτη επιλογή...Το νησί βέβαια είναι πολύ όμορφο και είναι όλα δίπλα μπορείς να είσαι πιο ελεύθερος στους δρόμους κτλ αλλά έχοντας στο μυαλό αυτό που ήθελα εξ' αρχής να μην τα απολαμβάνω...Εν τέλει για να απαντήσω στο οικονομικό που αναφέρθηκα εννοώ ότι οι συμφοιτητές μου έρχονται από οικονομικά ευκαταστατες οικογενειες πάνω του μέσοι όρου θα έλεγα και σε καμία περίπτωση δεν είναι οι κλασσικοί φοιτητές που μαζευόμαστε στα σπίτια κτλ αλλά συνεχώς βόλτες και ψωνια ? και δεν μπορώ να ακολουθώ σε όλα καθώς δεν είμαι εισοδηματιας...Και διευκρινίζω ότι δεν είναι θέμα παρέας αλλά τόπου γιατί ολατρεύω τα παιδιά στο τμήμα όσους ξέρω δηλαδή είναι έτσι..
Γενικά η ζωή είναι ακριβή στο νησί και οι συμφοιτητές μου έχουν ένα άλλο επίπεδο ζωής που προς το παρόν δεν μπορώ να ακολουθήσω...Και εκτός αυτού με ενοχλεί που δεν έχω άμεση προσβάση σε κάποιο άλλο σημείο δηλαδή για να πάω σπιτι μου θέλω αεροπλάνο ή πλοίο γεγονός που περιορίζει τις κινήσεις μου σε σχέση με τη διαμονή στην πρωτεύουσα όπου μπόρων να μετακινηθω με λεωφορείο τρενο κτλ...Δεν ξέρω αν είναι αρκετά αυτά που αναφέρω ή είναι αδικαιολογίες αλλά είναι πράγματα που με ενοχλούν! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως?
Οι οικονομικοί λόγοι είναι σημαντικός παράγοντας.Τώρα η μετακίνηση για μένα είναι δικαιολογία. Λογικά το νησί θα έχει κάποια κομφορ εκτός και αν σπουδάζεις στη Λέρο...Αν τα οικονομικά μπορούν να βγουν από την εξίσωση θα πρότεινα να μείνεις εκεί που είσαι (υποθέτω το πατρικό είναι Αθήνα). Θα σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από τους γονείς σου..
Ίσως είναι θέμα προσαρμογής τέλικα τι να πω...Απο σερρες έρχομαι αλλά δεν μου λείπει σαν πόλη δηλαδή δε θέλω να γυρίσω πίσω αλλά ο περιορισμός του πλοίου όταν θέλω να φύγω είναι κάπως...Θα το σκεφτώ πολύ!! Να σαι καλα
Αν η οικονομική διαφορά δεν είναι απαγορευτική εγώ θα έμενα στο νησί.Μες στη μπιχλα είναι η Αθήνα. Θες 1 ώρα να πας από το Α στο Β.Το μόνο + ειναι το γεγονός ότι είναι η πρωτεύουσα και έχει πράγματα να κάνεις.
Scroll to top icon