ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.3.2019 | 03:04

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ

Η μεγαλη μου αδερφή πασχει από καρκινο και εχει περάσει στο τελικο στάδιο. Γενικά περνάμε πολυ δύσκολα σαν οικογένεια απο τοτε που εγινε αυτο. Τον τελευταίο καιρό εχει και κατάθλιψη δεν τρωει ούτε κοιμαται. Έχουν κλονιστει τα νευρα της και κλαιει με το παραμικρο. Θέλει απολυτη ησυχια για να κοιμηθεί και την ενοχλει ο παραμικρός ηχος.Χτες το βράδυ κατα τις μια οι γονεις μου καθοντουσαν με τον αδερφό μου και συζητουσαν αρκετα δυνατά. Την ακούω βγαίνει από το δωματιο και κατεβαίνει τις σκαλες ... σκεφτηκα ωχ... λεει ο μπαμπας μου εγω φευγω... του κανει...κάτσε κατω θέλω να μιλήσουμε...το ξερετε οτι εχω κατάθλιψη και δεν κοιμάμαι κανονικά. Τέτοια ώρα θα λύσετε τα θεματα σας? Εχω παρει ενα καρο χαπια εχω και πυρετο θέλω να κοιμηθώ τι καταλαβαίνετε? Της έδωσαν δικιο και πηγαν όλοι για υπνο.... σε λίγη ώρα την ακουω να φωνάζει τη μαμα μου... φωναζε,φωναζε αλλα δεν έδινε κανεις απόκριση ενω τα δωμάτια είναι διπλα... πηγαίνω στο δωμάτιο της μου λεει θέλω κι άλλο πάπλωμα κρυωνω. Χτυπάω την πόρτα των γονιών και τους λεω οτι τους φωνάζει.... έκαναν σεξ... Δυστυχώς τα παπλωματα βρίσκονται στην ντουλάπα των γονιών...Δεν ειδα τιποτε αλλα ντραπηκα. καταλαβαίνω ότι ειναι άνθρωποι και έχουν ανάγκες αλλα μετά απο ολο αυτο το σκηνικο αυτο είχαν πια τοσο αναγκη ρε παιδια? Ξενερώνω και με τους γονείς μου που ξαναλεω αναγκη ειναι κι αυτο αλλα και με το θεμα σεξ... δεν έχουν ολα μια προτεραιότητα? Ενταξει θα πεθάνει θα κάνουν οσο θέλουν... τωρα αντι να συζητήσουν πως να τη βοηθήσουν ψυχολογικά θα την κανουν να νιώθει ασχημα και οτι τους χαλαει τελείως τη ζωη ως αυτού του σημείου...?Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό ολο αυτο απο πλευρας μου και γενικα η σταση της μαριας που θελει ησυχια αλλα θα φυγει σε λιγο καιρο και τοτε ξέρω ότι ποτε δε θα ειναι τιποτε πια το ιδιο... ομως οι γονεις θα συνεχίσουν να το κάνουν η γη θα γυριζει και σε κανα 3 χρόνο θα περάσει ο πολυς πόνος και θρηνος... ετσι λεει ο ψυχίατρος...Εχουμε συζητήσει με την μητέρα μου καποια πράγματα για τη μεταξυ τους σχεση και μου ειπε πως ο πατέρας μου συχνα την πιεζει για σεξ σ αυτη τη φαση ενω η ίδια το βλεπει σαν αγγαρεία. Χτες δεν ήταν μια τετοια στιγμή ομως γιατί η μητερα μου ειχε αρρωστήσει και για να μην κολλησει τον μπαμπα κοιμοταν χωρια ως τα χτες...Σκεφτομαι πως η ζωη μας εχει γαμ@@@ κυριολεκτικώς...
7
 
 
 
 
σχόλια
Εμένα μου φαίνεται εντέλως αναίσθητο αυτό που κάνουνε..η αδελφη σ ειναι στα προθυρα θανατου, περναει τετοιο γολγοθα και αυτοι κοιτανε να καλοπερασουν! Είτε έχει καρκίνο είτε δεν έχει σαν να ναι το ίδιο πράγμα. Ναι ειναι ανθρωποι, ναι ειναι αναγκαιο να ικανοποιουνται αλλα σε αυτη την κατασταση τωρα μονο αναισθησια δειχνουν.
Αυτό που συμβαίνει είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους σας. Ίσως αυτή η επαφή των γονιών σου, να τους κρατάει ενωμένους, δυνατούς ώστε να μπορούν να διαχειριστούν κάτι τόσο οδυνηρό. Αν σταματήσουν να κάνουν έρωτα, δε θα γίνει καλύτερα η αδερφή σου, ούτε αν αφεθούν και πάθουν και οι ίδιοι κατάθλιψη. Είναι εξαιρετικά οδυνηρό να χάνεις παιδί και ίσως αυτή η επαφή να είναι κάτι που τους βοηθάει.
Αυτό το καιρό ό, τι και να σου πούμε, ακόμη και να το δεχτείς, θα βρείς κάτι άλλο να "κατηγορήσεις" που θα χαλάει την ηρεμία της αδερφής σου.Είσαι λίγο αυστηρή και ,ενδεχομένως, να είσαι και νεαρή. Το κομμάτι του σεξ δεν αφορά μόνο την λαγνεία και την καλοπέραση. Γιατί, για εμένα , αυτό σκέφτεσαι . Ότι εκείνοι περνούν καλά, ασχέτως με το τί συμβαίνει στο διπλανό δωμάτιο.Το σεξ, ο έρωτας, είναι επικοινωνία. Να δείχνεις συναισθήματα που δεν μπορείς να πεις , να νιώθεις πως δεν είσαι μόνος , να παίρνεις δύναμη κι ασφάλεια κι άλλα πολλά.Θα νευρίαζες το ίδιο αν απλά έβλεπαν τηλεόραση και δεν την είχαν ακούσει?Δεν είσαι μόνη σου υπεύθυνη για να διαχειρίζεσαι τη διευκολυνση της ζωής της αδερφής σου. Το κάνουν και άλλοι , απλά λόγω της συνθήκης, δεν το βλέπεις.Σας εύχομαι καλή δύναμη .
Εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα! Στη θέση σου θα έλεγα στους γονείς μου ακριβώς τι με ενοχλεί και μετά θα πήγαινα να μιλήσω σε πνευματικό. Γιατί σίγουρα θα χρειαζόμουν στήριξη κ εγώ από κάποιον. Να είσαι πολύ κοντά με την αδερφή σου. Να την κάνεις να γελάει πολύ και να φροντίσεις να ζεις κάθε στιγμή μαζί της όσο πιο ομορφα γίνεται!! Κανεις δε ξέρει τι θα συμβεί. Αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός. Αλλά ότι κ να γίνει εσύ φροντισε να την κάνεις να χαμογελάει. Σου εύχομαι να πάνε όλα Καλά!
Μην κρίνεις τόσο αυστηρά τους γονείς σου, δεν ξέρεις τι περνάνε, παιδί χάνουν...αν το σεξ τους βοηθάει να νιώσουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να αντιμετωπίσουν όσα περνάτε σαν οικογένεια καλύτερα, ας είναι. Δεν ειναι μονο γονεις, ειναι και άνθρωποι.Βλέπω (και είναι φυσιολογικό) οτι η κατάσταση της αδερφής σου σε επηρεαζει ψυχολογικά...ίσως θα σε βοηθούσε μια κουβέντα με ένα ψυχολόγο, για το πως θα αντιμετωπισεις καλύτερα κάποιες καταστάσεις.
Scroll to top icon