ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.3.2019 | 13:50

Τα έχω δει κωλυόμενα

Είμαι 32 χρονών κι εχθές έμαθα πως κατά πάσα βεβαιότητα, μπορώ να κάνω παιδί μόνο με εξωσωματική.Δουλεύω σαν σκλάβα για 650€ σε μια δουλειά που σιχαίνομαι με κάτι ξιπασμένους νεόπλουτους για "αφεντικά" και ζω μόνιμα με τον φόβο ότι "Όπου και να πας έτσι θα είναι".Πρέπει να συμβιβαστώ σε μια δουλειά που σιχαίνομαι και που δεν υπάρχει μέλλον μόνο και μόνο για να μπορέσω να καλύψω τα έξοδα της εξωσωματικής; Κι αν το κάνω, θα αξίζει;Όλη μου τη ζωή ήθελα πάρα πολύ να γίνω γονιός.Έχω βρει έναν άνθρωπο που - με τα πάνω μας και τα κάτω μας- είμαστε ομάδα. Θέλω να κάνουμε οικογένεια, αλλά φοβάμαι...Θα τα καταφέρω; Κι αν τα καταφέρω, θα ανταπεξέλθω στα καθηκοντά μου ως γονιός; Θα τα φέρνω βόλτα οικονομικά; Νιώθω χαμένη...
3
 
 
 
 
σχόλια
Αρχικά μην αγχώνεσε. Υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί μεγάλο μέρος του κόστους απο την ασφάλεια σου. Οταν πας στον γιατρό θα σου τα εξηγήσει καλύτερα.Να εισαι ήρεμη και να τα προσπαθήσεις να βλέπεις θετικά την κατάσταση, γιατί πάντα υπάρχουν χείροτερες καταστάσεις που ακόμα και αυτή η λύση της εξωσωματικης δεν ειναι εφικτή (υστερεκτομές κλπ.)
Καλό μου κορίτσι, μην το βάζεις κάτω!Πρώτα απ'όλα, ψάξε, ρώτα:- Αν είναι 100% σίγουρο ότι μπορείς μόνο με εξωσωματική- Τα ακριβή κόστη μιας εξωσωματικής- Το δικό σου ακριβές "προφίλ" και τις πιθανότητες επιτυχίας / πιθανές προσπάθειες που μπορεί να χρειαστούν - δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, οπότε ό,τι ακούς για "μια γνωστή/ξαδέρφη/φίλη/σταυρανηψιά" δε σημαίνει ότι ισχύουν και για σένα- Τρόπους χρηματοδότησης και αποπληρωμής (π.χ μπορεί να υπάρχουν ειδικά δάνεια, ή να μπορεί να δικαιολογηθεί πχ κάποιο καταναλωτικό ή ασφαλιστικό πακέτο - ναι, κόστος κι αυτό, αλλά θα είναι σε δόσεις)- Κοντινούς που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά και θα μπορείτε να τους τα δίνετε πίσω λίγα-λίγαΔυστυχώς, δε γνωρίζω λεπτομέρειες για να βοηθήσω πρακτικά.. αλλά ΑΝ το αποφασίσεις και το μπορέσεις να πας για εξωσωματική, γνωρίζω να σου πω το εξής, λόγω εμπειρίας με κοντινό μου ζευγάρι:Πολύ συχνά, επειδή δεν ειδικεύονται όλοι οι γυναικολόγοι στης εξωσωματική, και ακόμα και αυτοί που τη βάζουν στις υπηρεσίες δεν είναι παντελώς εξοικειωμένοι με τη διαδικασία, απευθύνεσαι σε κάποιον άλλον, εξειδικευμένο. Ο στάνταρ γυναικολόγος σου συνεργάζεται με τον ειδικό, και αφού πετύχει με το καλό, σε παρακολουθεί και αναλαμβάνει και τη γέννα κτλ ο δικός σου.Όσο για το γενικότερο άγχος σου με τα οικονομικά και πώς θα ανταπεξέλθεις, είσαι πολύ σωστή που το σκέφτεσαι υπέυθυνα και σοβαρά - αλλά μην ξεχνάς ότι πάνω απ'όλα έρχεται η αγάπη και ότι φυσικά όλες οι οικογένειες με παιδιά γύρω μας δεν είναι πλούσιες, ούτε καν ευκατάστατες. Δε λέω φυσικά να φέρεις στον κόσμο παιδί σε συνθήκες πείνας, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ.Και φυσικά, μην αποκλείεις τίποτα, μπορεί να αλλάξουν οικονομικά οι συνθήκες σας, να βρεθεί κάποια καλύτερη δουλειά κλπ.Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο από καρδιάς!
Πάρε τον χρόνο σου να σκεφτείς . Δεν χρειάζεται να πάρεις καμία απόφαση τώρα. Αυτή την στιγμή έφαγες ένα ψυχολογικό πακέτο και σου μοιάζουν όλα μάταια. όμως δεν είναι. Χιλιάδες απο εμάς θα κάνουμε ή κάναμε εξωσωματική. Όταν σκεφτείς με ψυχραιμία θα ξέρεις τι θα κάνεις!
Scroll to top icon