Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ προκαλεί: «Δεν τους σκότωσε» λέει για τα θύματα του Μάικλ Τζάκσον

Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ προκαλεί: «Δεν τους σκότωσε» λέει για τα θύματα του Μάικλ Τζάκσον Facebook Twitter
7

H Μπάρμπαρα Στρέιζαντ προκάλεσε αντιδράσεις με δήλωση συμπόνοιας για τον Μάικλ Τζακσον σχετικά με τις καταγγελίες των δύο αντρών στο ντοκιμαντέρ Leaving Neverland και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Στρέιζαντ ανέφερε πως πιστεύει πως ο Τζάκσον κακοποίησε τον Γουέιντ Ρόμπσον και τον Τζέιμς Σέιφτσακ. Πρόσθεσε όμως πως «οι σεξουαλικές του ανάγκες (του Τζάκσον) ήταν οι σεξουαλικές του ανάγκες. Προήλθαν από το όσα έζησε στην παιδική του ηλικία ή τέλος πάντων το DNA του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη "ασέλγεια" όμως, όπως τους ακούσαμε να λένε, αυτά τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα που ήταν στη Neverland. Και οι δύο παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά, άρα μπορεί να πει κανείς πως αυτό που συνέβη εκεί δεν τους σκότωσε», είπε η τραγουδίστρια. 

Η Στρέιζαντ πρόσθεσε πως έχει «αμφίθυμα συναισθήματα» σε σχέση με το ντοκιμαντέρ και πως βασικά κατηγορεί τους γονείς των δύο αντρών που καταγγέλλουν τον Τζάκσον ως υπεύθυνους για ότι συνέβη.  

«Λυπάμαι για παιδιά. Νομίζω κατηγορώ τους γονείς τους που τα άφησαν να κοιμηθούν μαζί του», σχολίασε. 

Τα όσα είπε η Στρέιζαντ προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media. Ο Νταν Ριντ, ο σκηνοθέτης του Leaving Neverland, έγραψε στο Twitter: «Δεν τους σκότωσε. Το είπες αλήθεια αυτό Μπάρμπαρα Στρέιζαντ»;

Ένας άλλος χρήστης παρατήρησε πως δεν μπορείς ταυτόχρονα να λες πως πιστεύεις τις καταγγελίες και την ίδια στιγμή πως δεν φταίει αυτός που κατηγορείται. 

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πριν λίγο καιρό έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εις βάρος του Τζάκσον όσο και των δύο πρωταγωνιστών του. Οι διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον και η οικογένεια του έχουν χαρακτηρίσει τον Ρόμπσον και τον Σέιφτσακ ως «ψεύτες» και «συμφεροντολόγους». 

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM