ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2019 | 10:26

24χρονος μεταναστης στο UK

Εδω και 1 χρονο εχω μετακομισει Αγγλια για δουλεια και προσφατα ηρθε και η κοπελα μου. Στην Ελλαδα δουλευα αλλα τα πραγματα ηταν ασχημα, κακες συνθηκες εργασιας, καμια πιθανοτητα αυξησης, εξελιξης κλπ, ο μισθος ηταν ψιχουλα, καμια σχεση με το αντικειμενο σπουδων. Με λιγα λογια καμια προοπτικη για τιποτα. Καθε μερα μιζεριαζα την ζωη μου και σκεφτομουν συνεχως ποτε θα φυγω απο εκει για να ασχοληθω με αυτο που θελω και να εχω μια προοπτικη για κατι καλυτερο. Στην Αγγλια μεσα σε 1 χρονο μενω μονος μου σε νεοχτιστη μεζονετα που ποτε στην Ελλαδα δε θα μπορουσα να την νοικιασω, εχω εναν παρα πολυ καλο μισθο, καλο αυτοκινητο δικο μου που Ελλαδα δε θα μπορουσα ποτε να το παρω, ξοδευω χωρις να το πολυσκεφτομαι, πολυ καλη δουλεια με πολλες προοπτικες για εξελιξη και καριερα και γενικα ολα μοιαζουν να ειναι ιδανικα. Εκτος απο τον καιρο, το οτι δεν εχω ουτε εγω ουτε η κοπελα μου παρεες και τα σαββατοκυριακα τα περναμε βλεποντας ταινιες και το οτι μου λειπει η Ελλαδα, η οικογενεια μου και οι γονεις μου που γερνανε και χανω πολυτιμες στιγμες μαζι τους. Μου λειπει που βλεπω τους φιλους μου στα social media να βγαινουν για καφεδες στις παραλιες με τον καλο καιρο, να χαιρονται τα σαββατοκυριακα τους και να ειναι εξω για ποτο και καφεδες και εγω εδω στην δουλεια καθε μερα τα ιδια, χωρις τιποτα διαφορετικο, να περιμενω να ερθει Δευτερα να ξεκινησει αλλη μια βδομαδα και να παω για δουλεια, κυνηγωντας μια καριερα στα 24 μου μολις. Τι κανω;
21
 
 
 
 
σχόλια
Eks. se katalavainw. Ki egw UK menw kai niwthw ta idia polles fores. H poiotita zwis omws edw sto synolo tis, de sygkrinetai me tin Ellada. Kai oso gia filous, to mono pou skeftomai einai pws apo ena simeio kai meta mono koutsompolia kai xazomares. kalytera na vlepeste araia kai pou, kai na pernate teleia, para kathimerinotita kai routina. :)
Οριστε και ενας ανθρωπος που βιωνει τα ιδια και μπορει να εχει αποψη και να με καταλαβει... Η ποιοτητα ζωης εξαρταται πολυ απο το που μενεις ισως, δε ξερω. Ακομα δεν εχω διαμορφωσει ολοκληρωμενη αποψη. Απλα νιωθω πως η ζωη εδω περιστρεφεται γυρω απο την δουλεια και ειναι μονο δουλεια - σπιτι και τιποτα αλλο. Κανω λαθος;
Ποιότητα ζωής...Βρε άνθρωπέ μου, όταν περπατάς στο πεζοδρόμιο κάνεις σλάλομ για να μην πατήσεις τις σκυλοκουράδες ανά 2 βήματα όπως εμείς ή όχι;Ασε, δεν χρειάζεται να απαντήσεις, έχω περα´σει το χρόνο μου και στο UK και αλλού. Δεν πιάνω όλα τα άλλα. Το παιδί μου το ίδιο ξέρεις τι λέει; "Η Αγγλία είνσα πιο όμορφη από την Ελλάδα γιατί τα πεζοδρόμια δεν έχουν σκυλοσκατούλες."Νομίζω το επίπεδο διαβίωσης φαίνεται ΚΑΙ από τα φαινομενικώς επιφανειακά. Το ότι δεν έχεις δικτυωθεί σε χώρα που και νυχτερινή ζωή έχει, και φοιτητόκοσμο κάργα, και Έλληνες σαν τα νεράντζια ατους δρόμους της Αθήνας, κακό του κεφαλιού σου, γιατί δεν το ψάχνεις λιγουλάκι; Ειλικρινά, ένα free οδηγό να πάρεις από κάποιο καφέ ή hostel γεμάτα προτάσεις είναι! Κρίμα είναι τόση γκρίνια για κάτι που λύνεται.
Σκυλοκουραδες οπως λες και εσυ δε βρισκω στο δρομο και δε παταω. Και τις παπιες μου εχω και το πρασινο μου εχω γιατι μενω σε επαρχια και τις λιμνες μου και τα παρκα μου για βολτα.Οταν δουλευεις ομως δεν εχεις την ευκαιρια να βρεις παρεες και να δικτυωθεις ευκολα, ειδικα οταν ειναι ολοι μεγαλυτερης ηλικιας!Ισως να κανω και λαθος...
Επιτρέπεται μα πεις πόλη; Γιατί έχω πάει/μείνει σε αρκετές και αναρωτιέμαι.Βόρεια, νότια, δυτικά...;Θα σου βρω εγώ δικτύωση, κάτσε! Βάλε πόλη να σου βάλω λινκς. Κι επιτέλους με την κοπέλα σου είστε, βγείτε μαζί και θα έρθουν και παρέες. Εν τω μεταξύ τα γερόντιά τους είναι κατά βάσιν πιο προχωρημένα από τα δικά μας επειδή δεν έχουν την νοοτροπία χωριού. Βλέπεις το the sun never sets in the British Empire εκείνοι το έχουν αναλογικώς πολύυυυυυ πιο πρόσφατο από μας....Ας προσέχαμε!
Ναι μωρέ τι άσχημο που είναι να έχεις οικονομική άνεση, ωραίο σπίτι, σταθερή δουλειά, ποιότητα ζωής, ασφάλεια και μια άνετη καθημερινότητα.Σε τρώει η ρουτίνα. Γύρνα στην Ελλάδα και ξαναζήσε τον μύθο σου. Εδώ η ζωή είναι μια διαρκής περιπέτεια - ακόμα και μια απλή βόλτα στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τους οδηγούς που περνάνε με κόκκινο σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη!Δεν θα βαρεθείς ποτέ - εγγυημένα!
Τον σταυρό σου (που λέει ο λόγος). Σύνελθε, να κλαίνε οι χήρες να κλαίνε κι οι παντρεμένες δηλαδή; Πώς το βλέπεις;Αν βγάζεις τόσα πολλά λεφτά να επισκέπτεσαι τους γονείς σου συχνότερα και να κάνεις εξορμήσεις με την κοπέλα σου, θα γνωρίσετε και κόσμο.Αλλιώς γύρνα πίσω να σερβίρεις με €300 και να τα χαλάς όλα σε ποτάρες.
ΠΕΣ ΤΑ!!!!Εν τω μεταξύ είναι στο UK που γίνεται κυριολεκτικά χαμός απο δραστηριότητες, happenings, εξόδους...Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνω. Ακόμα κι ο καιρός έχει γίνει (κσι θα γινεται ολοενα με την κλιματική αλλαγή) καλύτερος!Το μόνο valid είναι το μου λειπει η οικογενειά μου, αλλά μιλάμε για 3.5 ώρες ταξίδι απόσταση, ε; Αθήνα-Θες/νίκη με τραίνο ή αμάξι πιο πολύ κάνεις!
3.5 ωρες ειναι, αλλα in reality δεν ειναι μονο αυτο... Πρεπει να κανονισεις αδεια απο δουλεια, να βρεις φθηνα εισιτηρια (που δεν εχω καταφερει να βρω ακομα, μιλαμε για 300 καθε φορα), δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται.
Βρήκες άνθρωπο να το πεις, με οικογενειακό παράδειγμα....Ελλάδα θα έρχεσαι διακοπές. Για τίποτα άλλο δεν κάνει προς το παρόν έτσι πως την κατήντησαν (δεν λέω καταντήσαμε επειδή ουδέποτε ψήφισα επίμαχα κόμματα που σχετίζονται).
Για σπιταρόνα και αμαξάρα υπάρχουν, αλλά για τους γονείς πρέπει να βρεις φθηνά; Τι να την κάνεις την άδεια; Σχολάς Παρασκευή έρχεσαι και φεύγεις Κυριακή, ακόμα και μια φορά τον μήνα μπορείς να το κάνεις ή να τους βγάλεις τα εισιτήρια και να τους φιλοξενήσεις 10 μέρες κτλ. Φίλους σου έχεις καλέσει να μείνουν σπίτι σου, κρατάτε επαφές ή μόνο τους κατασκοπεύεις στα σόσιαλ και ζηλεύεις; Λύσεις υπάρχουν, κάτι δεν μου κολλάει όμως με αυτά που διαβάζω. Μήπως σ'έπιασε τεμπελιά και το βάρος της ευθύνης να κουμαντάρεις τη ζωή σου σε κάνει να θες να τα παρατήσεις; Δεν βλέπω λογική.
Επειδη βλεπω τα σχολια σου γενικα και σε αλλες εξομολογησεις και εχω καταλαβει τι τυπος εισαι...Απανταω στο σχολιο που εκανες πιο κατω βασικα. Την αδεια την χρειαζεσαι γιατι Παρασκευη και Κυριακη δεν εχεις πτησεις οπως ακριβως τις θελεις και τις φανταζεσαι. Πρεπει να βολευει και το αεροδρομιο ξερεις, να εχεις πτησεις την ωρα που θες και την μερα που θες. Δε μενουμε ολοι Λονδινο να εχουμε διπλα μας αεροδρομιο οταν το θελουμε. Για να βρω πτησεις για Αθηνα θα πρεπει να το εχω κανονισει μερες πριν και να εχω παρει αντιστοιχα αδεια απο την δουλεια, πραγμα που δεν ειναι ευκολο, ειδικα οταν εισαι σε θεση ευθυνης. Επομενως το Παρασκευη - Κυριακη δε παιζει σαν πλανο οπως το λες. Με φιλους εννοειται οτι κραταω επαφη αλλα δεν μπορουν να ερθουν να με επισκεφτουν για διαφορους λογους, θεμα αδεις και εκεινοι, budget κλπ. Οι γονεις μου δουλευουν και οι δυο σκληρα και δεν εχουν χρονο να παρουν το αεροπλανο και να ερθουν να κατσουν 10 μερες, ισως γινει το καλοκαιρι κατι τετοιο. Το βαρος της ευθυνης να κουμανταρω τη ζωη μου το εχω παρει εδω και τοσο καιρο που ειμαι Αγγλια και πορευομαι μονος μου, επομενως καλα θα κανεις να κοιταξεις τι κανεις εσυ για τον εαυτο σου καλυτερα και να μη κρινεις τον καθενα μεσω ιντερνετ, που στην τελικη δε ξερεις και σε τι κατασταση βρισκεται.
Πραγματικά δεν είμαι σε φάση να σου εξηγήσω ή να σε πιάσω με το καλό για να με "συμπαθήσεις", όντως δεν είναι και το στυλ μου αυτό. Όμως μόνο όταν ζορίζεται κανείς φέρνει αποτέλεσμα, δεν τα φέρνει η ζωή όλα σε όλους βολικά. Ακόμα και οι φιλίες ή η καλοπέραση που έχεις κατά νου θέλουν κάποιο είδος θυσίας είτε οικονομική είτε από άποψη χρόνου κλπ. Αφού δείχνεις να το θες τόσο πολύ που σε βαραίνει, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις και κάτι γι'αυτό, ώστε να αλλάξει κάπως η ζωή σου. Αντί να συνειδητοποιήσεις οτι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, νευριάζεις που σου το επισημαίνω και βρίσκεις δικαιολογίες για να το καταστήσεις μάταιο. Σου εύχομαι μόνο να μην περάσουν τα χρόνια και τελικά δώσεις δίκιο σε έναν άνθρωπο που νομίζεις οτι σου μίλησε σκληρά.
Μας ξαναειχες γραψει.Κοιταμε παντα αυτο που δεν εχουμε λεω εγω..Αν ησουν δηλαδη φοιτητης(μεταπτυχιακος,διδακτορικος) σε μια πολη μακρια απο τους γονεις σου και τους φιλους ,δε θα τους ειχες μακρια σου;Δε θα γερναγαν οι γονεις σου;Οι φιλοι σου δε θα εβγαιναν για καφε και ποταρες (οπως ειχες γραψει) και εσυ δε θα επρεπε να κανεις εκ νεους γνωριμιες;Τωρα και που απολαμβανεις τα υλικα σου αγαθα (μαλλον δεν ειναι αρκετα), κατι σου φταιει...Παντως μπορεις παντα να παρατησεις τη δουλεια σου και να επιστρεψεις Ελλαδα.Μπορεις παντα να ερθεις Ελλαδα και να ξαναφυγεις.Κανεις δε σε περιοριζει παρα μονο ο εαυτος σου.Ξεκινηστε καποια δραστηριοτητα,καποιο νεο χομπυ.Πηγαιντε σε καποια εκδηλωση.Γραφτειτε σε καποιο σεμιναριο.Δε μπορει, κατι θα κανουν κι αυτοι οι ανθρωποι εκει περα...Απλα βρες τι θελεις και κινεισου προς αυτη την κατευθυνση.Για το τι θελεις ,δε μπορουμε να σου πουμε.Ψαξε.Τελος,θα μπορουσες να κανεις λιγο υπομονη ακομα,να μαζεψεις καποια χρηματα ,να δικτυωθεις με ατομα απο εκει(επαγγελματικα κλπ)και να επιστρεψεις πχ Ελλαδα ,να προσπαθησεις για κατι περισσοτερο χωρις να σκεφτεσαι το θεμα της επιβιωσης.
Ναι ειχα οντως ξαναγραψει, απλα ηθελα να δω τι αλλα σχολια θα λαβει το ποστ... Εννοειται οτι ξερω πως εκανα το καλυτερο και εφυγα και πως ειμαι σε μια παρα πολυ καλη κατασταση αυτη την στιγμη που ο περισσοτερος κοσμος στην Ελλαδα θα ζηλευε. Απλα ειναι ακριβως αυτο που εγραψες, παντα θελουμε αυτο που δεν εχουμε. Πριν ερθω UK ηθελα καλη δουλεια, καλο μισθο, αναγνωριση των κοπων κλπ και εξελιξη και τωρα θελω αυτα που ειχα στην Ελλαδα. Ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου. Παντως περα απο την πλακα, δε θα γυρνουσα Ελλαδα γιατι ξερω πως ειναι η κατασταση... Απλα θα ηθελα να ειχα μια καλη δουλεια στην Ελλαδα και να μην αναγκαζομουν να φυγω μακρια απο ολους και ολα, στην τελικη βεβαια εμπειρια ειναι και αυτο
Απλα θα ηθελα να ειχα μια καλη δουλεια στην Ελλαδα και να μην αναγκαζομουν να φυγω μακρια απο ολους και ολα, Πηγή: www.lifo.grΑπλά θα ήθελα το αλλού να είναι εδώ, στην Ελλάδα. Όπως και όλοι μας...
Αγαπητε Stranger_foreigner,Το καλυτερο για τους πολλους, δε σημαινει παντα πως θα ειναι το καλυτερο για ολους.Δεν ειναι θεμα ζηλειας ή οχι.Προσπαθησε να μην παιρνεις ωστοσο, τοσο δεδομενα ολα αυτα που αναφερεις(καλο μισθο,αναγνωριση κοπων,εξελιξη κλπ) και προσπαθησε να ριξεις και μια ματια στο μεσα σου.Για τωρα εχεις καλυψει ενα πολυ βασικο κομματι της υπαρξης σου, την επιβιωση ,για να συνειδητοποιησεις πως τελικα και τα πολλα υλικα αγαθα δε φερνουν την ευτυχια.Αφου εχεις και την κοπελα σου,δικτυωθειτε οπως ειπα και στο προηγουμενο σχολιο μου καλυτερα και προσπαθησε να ερχεσαι Ελλαδα οσο πιο πολυ μπορεις.Αλλα και τα ταξιδια σε αλλους τοπους καλο θα σας κανουν.Αλλα μην ξεχνας, σε καθε περιπτωση "Eχεις τα πινελα, εχεις τα χρωματα, ζωγραφισε τον παραδεισο και μπες μεσα"!
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές μας λείπει αυτό που δεν έχουμε. Κάποιες από αυτές είναι χωρίς λόγο. Σκέψου όμως πόσα πράγματα έχεις καταφέρει, που εδώ ούτε να τα διανοηθείς δεν μπορουσες, και εστίασε σε αυτά. Ζύγισε τα. Έχεις την υγεία σου ώστε να μπορείς να δουλεύεις, μια κοπέλα που σε αγαπάει, (άρα δεν είσαι μόνος) έχεις μια πολύ καλή δουλειά με δυνατοτητες ανέλιξης, αυτοκίνητο καλο και σπίτι. Και όλα αυτά τα θεωρείς ίσως τόσο δεδομενα και ίσως τα σνομπαρεις, την ίδια στιγμή που πολλοί δεν τα έχουν. Και σκέψου τωρα και το γιατί θα ήθελες ενδεχομένως να γυρίσεις στην Ελλάδα. Για τον ήλιο και τις παρέες; Αυτά τα βρισκεις όποτε θες, την ποιότητα ζωής σου και την καλύτερη ψυχική σου υγεία, όχι.
Scroll to top icon