Δεν έχεις λογαριασμό; Φτιάξε τώρα!

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2019 | 11:31

Φήμες

Λένε ότι άνθρωποι στις Σκανδιναβικές χώρες είναι ''κρύοι'' και ξενέρωτοι;Δε θα το λεγα.Μπαίνοντας σε καφετέρια στη Σουηδία για καφέ έπιασα κουβέντα με πολλούς εκεί μέσα..Ακομπλεξάριστοι , διατεθειμένοι και με πολύ όρεξη για κουβέντα σε διάφορα θέματα.Όπως επίσης και οι γυναίκες-κοπέλες εκεί να μην είναι καβαλημένες στο καλάμι τους και να περνάει η ώρα ευχάριστα..Τι πάει λάθος εδώ και με το που λέω ένα γεια κάποιον άγνωστο-άγνωστη με κοιτάει σαν εξωγήινο ; Και λέει κιόλας χέσε μας ρε μ@λ@κα.
28
 
 
 
 
28 σχόλια
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν καλοί και κακοί, αδιάφοροι , γενικά όλοι οι τύποι ανθρώπων.Τώρα από εκεί και πέρα συμφωνώ μέχρι ενός σημείου μαζί σου.Ανήκουμε κι εμείς σε μία από τις ηλίθιες χώρες που οι άνθρωποι κρίνουν από το ''φαίνεσθαι''.Αν είσαι πλούσιος, καλοντυμένος με πανάκριβα ρούχα, τότε όλοι τρέχουν και κάνουν ουρά να σε γνωρίσουν. Δεν πα να 'ναι κάποιος φασίστας ή το χειρότερο σκουπίδι, όλοι θα τρέχουν να τον γνωρίσουν.Αν έχεις δικό σου στυλ και δεν είσαι ένα πρόβατο της μάζας με συγκεκριμένη εμφάνιση, τότε ελάχιστοι ένας-δυο θα σε πλησιάσουν ή θα δεχτούν το δικό σου πλησίασμα.Βέβαια αυτό έχει και κάτι καλό, βλέπεις πόσο ηλίθια και επιφανειακή είναι η πλειοψηφία των συνανθρώπων σου και λες ευτυχώς που δεν μπήκα στον κόπο να γνωρίσω ανεγκέφαλους και να χάσω χρόνο μαζί τους.Στο εξωτερικό όντως υπάρχουν δεκτικοί άνθρωποι σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί δεν έχουν εμφανισιακό κόλλημα με τους άλλους. Μπορεί να σε πλησιάσει κάποιος με οποιαδήποτε εμφάνιση και να μην τον σνομπάρουν γιατί δεν έχουν την ανύπαρκτη νοημοσύνη του μέσου βλακοελληνάρα.Π.χ. τον φίλο μου τον Τ. που έχει μακριά μαλλιά και είναι μεταλάς κι έχει δικό του στυλ και κυκλοφορεί με το σακίδιό του και είναι κουλ και γνώστης πολλών πραγμάτων -αν συζητήσεις μαζί του θα δεις πόσα πράγματα ξέρει κι ειδικά για θέματα τέχνης- τα περισσότερα βλαμμένα μπάζα, άντρες και γυναίκες, τον προσπερνούν ή τον χλευάζουν και λένε χίλιες-δυο μαλακίες πίσω από την πλάτη του, πολλές φορές και μπροστά του κάποια θρσύδειλα σκουπίδια.Αν ήταν ακόμα ένας γραβατωμένος χλεχλές με γκούτσι και βερσάτσε σαν την πλειοψηφία των ηλιθίων που μας περιστοιχίζουν και ζούμε ανάμεσά τους, όλοι θα έτρεχαν να τον γνωρίσουν και να τον πλησιάσουν, ακόμα κι αν είχε μυαλό παίκτη ριάλιτι.Η Ελλάδα θέλει Ντάνους και χάνους.Στο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί, όχι όλοι αλλά αρκετοί, γιατί μπαίνουν στον κόπο να σε γνωρίσουν και να μιλήσουν έστω λίγο μαζί σου.Οι Ελληνάρες θέλουν ακριβό περιτύλιγμα, να ανήκεις στη μάζα, να βγαίνεις και να διασκεδάζεις όπως οι άλλοι, να περπατάς όπως αυτοί, γενικά αν διαφοροποιηθείς κι έχεις δικό σου στυλ τότε οι Ελληνάρες σε θεωρούν ή απατεώνα ή περιθωριακό ή άστεγο ή οτιδήποτε.Στο εξωτερικό δεν έχουν τέτοια κόμπλεξ.
Κάνεις και συ το ίδιο όμως, τυχαίε μου περαστικε. Αποκαλείς τον άνθρωπο που φοράει γραβάτα χλεχλε και τον μεταλα με τη χαίτη κουλ και γνώστη των πάντων. Μπορεί κάλλιστα και οι δύο να είναι πρόβατα. Δεν λέει κάτι. Βλέπεις τον μεταλα και σκέφτεσαι "Α είναι ο εναλλακτικός, ο γαμάτος κλπ κλπ ". Βλέπεις τον κουστουμαρισμενο και σκέφτεσαι ότι είναι ένας φλώρος. Λάθος για μένα. Κάνεις ακριβώς αυτο που κατηγορείς τους άλλους.
Springhunter:Στο εξωτερικό όντως υπάρχουν δεκτικοί άνθρωποι σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί δεν έχουν εμφανισιακό κόλλημα με τους άλλους. Μπορεί να σε πλησιάσει κάποιος με οποιαδήποτε εμφάνιση Πηγή: www.lifo.grΣτο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί, όχι όλοι αλλά αρκετοί, γιατί μπαίνουν στον κόπο να σε γνωρίσουν και να μιλήσουν έστω λίγο μαζί σου. Πηγή: www.lifo.grΤα δύο παραπάνω αποσπάσματα πιστεύω θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις το τι θέλω να πω αν και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο.Προσωπικά ποτέ στη ζωή μου δεν κρίνω ανθρώπους από την εμφάνιση.Αλλά αυτό που αναφέρω συμβαίνει. Το βλέπω καθημερινά μπροστά μου.Ανάλογα με την εμφάνιση κρίνουν οι άλλοι.Ποτέ δε σκέφτομαι κάτι για τον άλλο μόνο από την εμφάνιση. Μόνο αν μιλήσω μαζί του.Όσο για τη φράση ''κουστουμαρισμένος χλεχλές'' που έγραψα, το αναφέρω για τους κουστουμαρισμένους απατεώνες , αυτούς που βλάπτουν τους άλλους αλλά κρύβοβται πίσω από μια φαινομενικά αψεγάδιαστη εικόνα.Κουστούμια πλέον φοράνε και οι εκπρόσωποι του τρίτου στη βουλή κόμματος της χώρας μας και ίσως και κάποιοι υποστηρικτές τους. Δε σημαίνει όμως η αψεγάδιαστη εμφάνιση πως ο άλλος αξίζει. Αυτό είπα.Δεν πίστεψα ότι θα χρειαστούν διευκρινίσεις, ήταν ήδη ξεκάθαρο από την αρχή αυτό που έγραψα, κατά τη γνώμη μου. Τέλος πάντων. Ελπίζω να κατανόησες τώρα τι εννοώ.
Θέλεις να σου πω έναν από τους λόγους που οι Σουηδοί είναι ακομπλεξαριστοι, ορεξατοι και περισσότερο χαρούμενοι, (όπως κακως συγκρίνεις) από τους Έλληνες; Έχουν πολύ καλό βιοτικό επίπεδο, παιδεία, υγεια, ασφαλεια, συναισθήματικη και υλική, έχουν πολλά δικαιώματα με όλη τη σημασία της λέξης και όχι "ντεμεκ", επαγγελματική αποκατάσταση στο 94%. Με λίγα λόγια, η μιζέρια δεν θα υπάρχει τόσο πολύ στο δικό τους λεξικό. Χωρίς βέβαια να λέω ότι τα υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχια, την όρεξη και την εξωστρέφεια. Αλλά όταν ζεις σε μια χώρα που σε εμπνέει να προσπαθείς, όπως και να το κάνουμε, είσαι πιο ευτυχής. Αρα, δεν έχεις τόσα να σκέφτεσαι.
Γράφω για αυτά που ζω και γνωρίζω, δεν μπορώ να ξέρω τί γινόταν τοτε, αν και έχω μια ιδεα, όχι από συμπεριφορές, αλλά από γεγονότα και κατάστασεις που μας οδήγησαν εν μέρει εδώ που είμαστε σήμερα. Θα σου πω όμως, ότι πέρα (και αυτων που περιέγραψα πιο πάνω) από τις κουλτούρες των χωρών που είναι γενικά διαφορετικές, είναι και ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνει κανείς που συμβάλλει εν τέλει στην συμπεριφορά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των αξιών του. Επίσης, με εκνευρίζουν λίγο οι γενικολογιες. Ένα μέρος (μεγάλο ίσως) των Ελληνων-ιδων θα ήταν έτσι όπως αναφέρεις.
Αλλά όταν ζεις σε μια χώρα που σε εμπνέει να προσπαθείς, όπως και να το κάνουμε, είσαι πιο ευτυχής Πηγή: www.lifo.gr«Σε αναλογία, δυστυχία πρέπει να είναι η μη σύμπτωση ανάμεσα σε επιθυμία και πραγματικότητα.Με άλλα λόγια, δυστυχία μπορούμε να ονομάσουμε την απόσταση ανάμεσα σε επιθυμία και πραγματικότητα.Όσο μεγαλύτερη η απόσταση, τόσο πιο δυστυχισμένοι είμαστε.Ένας Έλληνας κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει το άνοιγμα ανάμεσα σε επιθυμία καιπραγματικότητα. Βασικά ο Έλληνας αγνοεί την πραγματικότητα. Ζει δύο φορές πάνω από τα οικονομικά του μέσα. Υπόσχεται τα τριπλά από αυτά που μπορεί να κάνει. Γνωρίζει τα τετραπλάσια από αυτά που πραγματικά έμαθε. Αισθάνεται (και συναισθάνεται) τα πενταπλάσια από όσα πραγματικά νοιώθει. Φθονούνε τους άλλους λαούς, ενώ διατυμπανίζουμε την ανωτερότητά μας. Ξενομανείς, ξενόφοβοι και ξενόδουλοι...Ο Έλληνας ζει κυκλοθυμικά σε μόνιμη έξαρση ή ύφεση. Μία συνέπεια: απόλυτη αδυναμία αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.
Και σου ξαναλέω ότι αυτό είναι ένα μέρος (μεγάλο ίσως) των Ελλήνων. Όχι όμως όλο. Είναι άδικο να σχετιζεις συγκεκριμένες συμπεριφορές, με εκάστοτε λαούς. Και ενώ δεν μου αρέσει να ρίχνω ευθύνες, όλες αυτές οι συμπεριφορές από κάπου πηγάζουν. Από τη δομή της κοινωνίας. Από τις κατάχρησεις αυτών που υποτίθεται πώς πρέπει να μας καθοδηγούν και να μας φτιάχνουν ένα καλύτερο μελλον, αλλά και παρον. Και ξέρεις υπάρχει και μεγάλη συσχέτιση αυτων των συμπεριφορών, με αυτών που υπάρχουν στην οικογένεια. Όπως ένα μικρό παιδί, αλλά και μεγαλύτερο, έχει υιοθετήσει ως επί το πλείστον, τις συμπεριφορές, τις αξιες και τα ερεθίσματα που λαμβάνει από την οικογένεια του, έτσι και οι πολίτες, εγκλωβισμένοι πολλές φορές σε αυτήν την πραγματικότητα, "δέχονται" και λαμβάνουν αυτα τα ερεθίσματα από τους ανώτερους στην κοινωνία ιεραρχίας ανθρώπους. Χωρίς να εξαιρω λοιπόν την ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς, θα ρίξω ένα πολύ μεγάλο μέρος ευθυνης, στους ανθρώπους που μας κυβερνούν, που φυσικά, εν μέρει, αντικατοπτρίζουν και τους πολίτες μας.
Ναι, συμφωνώ ότι είναι ιδιαίτερα προστιτοί και πιο ανοιχτοί σε κοινωνικές συναναστροφές..Ναι, οι κοπέλες είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμες (αν και μια γερή πλειοψηφία έχει σταθερή σχέση από τα 19-20!! - μετά το γάμο βέβαια χωρίζουν! το divorce rate σ' αυτές τις χώρες πλησιάζει το 50%)Όχι, δεν είναι κρύοι και ξενέρωτοι.. απλά πολλοί είναι ντροπαλοί και αυτή τους η συμπεριφορά παραξηγείται σε σνομπισμό..Ένας από τους λόγους που δεν είναι τόσο καβαλημένοι στο καλάμι -αυτό είναι προσωπική άποψη- είναι ότι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους από πολλοί μικροί.. ωριμάζουν δουλεύοντας στο οτιδηποτε.. και βγάζουν και δικά τους χρήματα επίσης από πολύ μικροί.. είναι στη φιλοσοφία τους σαν λαοί.. δεν είναι ότι είναι τρομερά δουλευταράδες.. τα καλοκαίρια οι περισσότεροι δουλεύουν για να βγάλουν χρήματα για την υπόλοιποι χρονιά.. επίσης δε νοείται σκανδιναβός να παίρνει χαρτζιλίκι από γονείς μετά τα 18.. έχω τύχει σε περιπτώση παιδιού 19 χρονών που επειδή μένει ακόμη με τη μάνα του, της πληρώνει ενοίκιο (απ' τη στιγμή που πέρασε τα 18).. βέβαια τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας για νέους από το κράτος είναι απίστευτα.. όλα αυτά τους κάνουν πολύ προσγειωμένους σαν ανθρώπους..ΑΛΛΑ όσο ανοιχτοί κι αν είναι για κουβέντα, τόσο δύσκολο είναι να σε βάλουν στο σπίτι τους και να σε κάνουν "δικό τους άνθρωπο".. ειδικότερα αν είσαι από άλλη χώρα.. κυριαχεί μία διάθεση κατά της μετανάστευσης -κυρίως στους μεγαλύτερους ηλικιακά/οι νέοι είναι πιο κουλ, λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια σκάνε κύματα οικονομικών μεταναστών/προσφύγων κυρίως από χώρες της ανατολής..Η ερώτηση σου στο τέλος είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα γιατί ΕΝ ΜΕΡΕΙ ισχύει και για κάποιο λόγο δε με έχει προβληματίσει ποτέ.. μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα κάποιες απαντήσεις αλλά επιφυλλάσσομαι να τις γράψω τώρα.. Γιο, το γράψα το σεντόνι μου και σήμερα.. πίσω στην τρύπα μου..
Σε κομμουνιστικό πλαίσιο η πικονομική εξάρτηση των μελών της οικογενείας είναι όπως σε μας;Η δε Πορτογαλία έχει εξ όσων γνωρίζω υψηλότερο βιοτικό επιπεδο, μεγαλύτερη ισότητα των φύλων και χαμηλότερη ανεργία.Η βασική μεταβλητή που ανεβάζει το διαζύγιο είναι αν η γυναίκα μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα. Αυτό.
Η Πορτογαλία (πρώτη στη λίστα) έχει παρόμοια υψηλό επίπεδο με το δικό μας, τα ίδιο και η Ισπανία (βρίσκεται στην τρίτη θέση - μια μόλις θεση πιο κάτω από την Κούβα.) Αντίθετά το Λουξεμβούργο που βρίσκεται στην δεύτερη έχει όντως πολύ υψηλότερο επίπεδο.
Εεεεε σόρρυ κιόλας αλλά έχεις πάει Ισπανία και Πορτογαλία; Σαν να είναι 50 χρόνια μπροστά είναι. Η ισότγτα των 2 φύλων πιστεύω ότι αποτελεί τον βασικό παράγοντα, η οποία εκδηλώνεται συο αν η γυναίκα εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγο (ή τους γονείς, οι οποίοι εμμέσως έτσι να μην επιτρέπουν το διαζύγιο). Αυτό το φαινόμενο συνέβαινε κατά κόρον σε προηγούμενες γενιές στην Ελλάδα. Γυναίκες που ζούσαν μαζί νε συζύγους που δεν επιθυμούσαν, ούτε αγαπούσαν στην ουσία, αλλά αντιμετώπιζαν ως καθήκον, επειδή δεν είχαν δικά τους χρήματα κι ασφάλιση. Το προικώο πώς νομίζετε προέκυψε; Για να προστατεύεται το περιουσιακό/κληρονομικό δικαίωμα (συνήθως έγγειο) από την πλευρά της συζύγου έναντι του γαμπρού που θα έχει οικονομική και πρακτική εξουσία πάνω της. Καταργήθηκε όταν επήλθε νομοθετικά μεγαλύτερη ισότητα στην δεκαετία του 1980.
Θα συμφωνήσω στο ότι οι γυναίκες διαλέγουν και η γυναίκες χωρίζουν -αν πει μία γυναίκα τέλος είναι τέλος οριστικά και αμετάκλητα - οι άντρες νιώθουν ενοχές (ακόμα και εάν χωρίζουν).Η πλήρης απελευθέρωση της γυναίκας είναι για τις γυναίκες η μεγαλύτερη παγίδα - και για μας τους άντρες η τελευταία μας ελπίδα.
Νομίζω δεν είναι οι ενοχές που τους κρατούν αλλά το βόλεμα. Ο γαμος κάνει καλό στον άντρα και κακό στην γυνσίκα στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παρόντες εξαιρούνται.Η πλήρης απελευθέρωση της γυναίκας θα σημάνει πιο ουσιαστικές σχέσεις. Χωρίς ανάγκη, μόνο από επιθυμία, από επιλογή.
Η πλήρης απελευθέρωση της γυναίκας θα σημάνει πιο ουσιαστικές σχέσεις. Χωρίς ανάγκη, μόνο από επιθυμία, από επιλογή.Ας ελπίζουμε. Μήπως έτσι και σταματήσει το «εγω ποτε θα γινω μανα;» απο τις γυναίκες καθώς και το «πότε εσύ θα ντυθείς νυφούλα;» απο τον ευρύτερο περίγυρο.Γιατί ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών δεν κάνει σεξ με άτομα του περίγυρού της, μόνο και μόνο μην τυχόν και κακοχαρακτηρίστει και χάσει τις πιθανότητες που νομίζει ότι έτσι έχει για ένα «καλό» γάμο. (κούνια που την κούναγε...)
Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη! Η "τσουλοδιαπόμπευση" εργαλείο καθυποταγής της γυναίκας είναι. Το ίδιο κι όλες οι κοινωνικές πιέσεις περί γάμου και τεκνοποίησης. Μην ξεφύγει καμμιά και τι θα γίνει...
ένα παράδειγμα θα δώσω. Είδα πρώτη φορά στην ζωή μου στην Ελλάδα να φτιάχνει η μάνα τοστακι για το 18 χρόνο γιοκα της, που προφανώς δεν ξερει καν που ειναι η τοστιερα. κ τελικα ειχε παράπονο γιατι δεν του έφερε κοκακολα αλλα σπραιτ.. Ήθελα να τον σκοτώσω. Εμείς απ τα 7 κόβουμε το ψωμί με μαχαίρι κ φτιάχνουμε κ για τους γονείς...
χα ναι.. σας βλέπουμε... μερικοί μας αρέσει το Ελαντα πάρα πολυ κ καθόμαστε εδώ... κ μας αρέσουν οι Ελληνίδες.. άλλα να, εσείς τους φοβαστε τους ξένους.. (η μας έχετε για καμιά ξεπετά...) κ εμείς με την σειρά μας.. τα βρίσκουμε με της ξένες... Φαντάσου... 20 χρονια, έχω κάνει γύρο στης 10 (κάπως πιο) σοβαρές σχέσεις, η μια μόνο ήταν Ελληνίδα. Μια! ..κ να έχω συνευρεθεί συνολικά με 6!... Εδω (βόρεια) 6 βρίσκεις στο tinder σε μια μέρα κ δεν ξες τι να διαλέξεις.. άσε..Εδω πάμε για τρίμερα,τετραήμερα πάνω.. να γαμ... (σοβαρά)
Scroll to top icon