ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.4.2019 | 14:20

Διατροφικές διαταραχές

Είμαι γυναίκα , 1,56 και 60κιλα.Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω σχέση εξάρτησης με το φαγητό. Το τι θα φάω και πόσο ,επηρεάζετε άμεσα από το πώς νιώθω.Τρωω τα συναισθήματα μου με λίγα λόγια. Γιαυτο και πιστεύω ότι ολο αυτό οφείλεται καθαρά στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί έχω βρει να ξεσπάω από μικρή. Η ευχαρίστηση όμως δε διαρκεί για πολύ,με πιάνουν τύψεις.Μια ζωή προσπαθω να αδυνατίσω. Για να καταλάβετε ,μεσα σε μια μικρή χρονική περίοδο έχω ζυγίσει 45 και 70 κιλά αντίστοιχα. Τα τελευταία χρονια διατηρώ το ίδιο βάρος ,με δύο τρία κιλά πάνω ή κάτω, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένη θέλω να αδυνατίσω κι όταν το κάνω δεν είμαι ικανή να τα διατηρήσω. Έχω βουλιμικες τάσεις και μπορώ να καταναλώσω τεράστιες ποσότητες γλυκών. Έχω προσέξει επίσης ότι όταν είμαι ερωτευμένη, μόνο τότε αποσπαμαι και δε σκέφτομαι το φαγητό όλη μέρα, συνεπώς και αδυνατίζω εκείνη την περίοδο. Αυτό όμως δεν γίνεται να συμβαίνει συνεχεια όπως καταλαβαίνετε. Πώς θα μπορούσα να το χειριστώ μόνη μου ; Συμπάσχει κάνεις;Επίσκεψη σε ειδικό δεν μπορεί να γίνει γιατί εκτός απ' τα οικονομικά μένω και σε απομακρυσμένη περιοχή. Ευχαριστώ που με ακούσατε (διαβάσατε).
3
 
 
 
 
σχόλια
δεν φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω.κατά τη γνώμη μου οφείλεις στον εαυτό σου να αναζητήσεις βοήθεια από ειδικό ψυχολόγο ή διατροφολόγο ή ακόμα καλύτερα ψυχολόγο με ειδίκευση σε διατροφικές διαταραχές. πλέον γίνονται συνεδρίες μέσω σκάιπ ενώ σε μερικούς δήμους προσφέρεται δωρεάν ψυχοθεραπεία. Αν είσαι φοιτήτρια ψάξε στην μέριμνα του πανεπιστημίου για ψυχολόγο, αλλιώς γκούγκλαρε για τηλεφωνικές γραμμές δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης. αν πάλι μέχρι να επικοινωνήσεις με ειδικό θες να μιλήσεις σε κάποιον, μπορείς να μου στείλεις.
Δυστυχώς δεν μπορείς μόνη σου. Οι διατροφικές διαταραχές έχουν πολύ βαθιά αίτια για να τα βρεις και να τα δουλέψεις μόνη σου. Δεν είναι θέμα βάρους, δίαιτας, γυμναστικής, όρεξης, άλλα πράγματα κρύβονται από πίσω. Χρειάζεται ψυχίατρος με εμπειρία στις διατροφικές διαταραχές για να σε βοηθήσει. Έχεις κάνει ένα πολύ βασικό βήμα, αναγνωρίζεις ότι η διατροφική σου συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική. Κάνε λοιπόν και το επόμενο, ζήτα τη βοήθεια ειδικού.
Καλή μου δε γίνεται να υπάρξει εξέλιξη χωρίς ειδικό. Πίσω από τις διατροφικές διαταραχές, υπάρχει ψυχολογικό υπόβαθρο. Χρειάζεται να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, να βρεθεί η αιτία και με την καθοδήγηση του ψυχολόγου να θεραπευτεί και να αρχίσεις να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Σχετικά με την απόσταση, μπορείς να κάνεις συνεδρία μέσω σκαιπ και η αλήθεια είναι ότι αν το ψάξεις υπάρχουν οικονομικές τιμές πλέον. Το αξίζεις, διεκδίκησε το.
Scroll to top icon