ΕΕ: Τελευταία η Ελλάδα στις προσλήψεις νέων πτυχιούχων

ΕΕ: Τελευταία η Ελλάδα στις προσλήψεις νέων πτυχιούχων Facebook Twitter
2

Οι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχουν τη χαμηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη ζήτηση απολαμβάνουν οι σπουδαστές στη Μάλτα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της Κομισιόν για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση το 2018 και που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα του theknowledgeacademy.com, η Ελλάδα είναι με διαφορά τελευταία ανάμεσα στα 28 κράτη - μέλη, στις προσλήψεις νέων πτυχιούχων. 

Σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, το 80,2% των νέων πτυχιούχων βρίσκουν εργασία (στοιχεία 2017), αλλά στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό κατακρημνίζεται στο 52%, φέρνοντας τη χώρα μας στη χαμηλότερη θέση, πίσω από την Ιταλία (55,2%), την Κροατία (65,9%), την Κύπρο (71,5%) και την Ισπανία (71,9%). 

Στην κορυφή της λίστας για την απορρόφηση εργαζομένων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκεται η Μάλτα (94,9%) και ακολουθεί η Γερμανία (90,9%) και η Ολλανδία (90,4%).

Ολόκληρος ο χάρτης με τα ποσοστά ανά κράτος:

ΕΕ: Τελευταία η Ελλάδα στις προσλήψεις νέων πτυχιούχων Facebook Twitter

Παρά τις «αναταράξεις» από το ψηφισμένο Brexit και η Βρετανία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο, με 86,6%. Η ΕΕ επιδιώκει, μέχρι το 2020, να ανεβάσει το μέσο ποσοστό στο 82%.

Ο Τζόσεφ Σκοτ, εκπρόσωπος μιας ομάδας ειδικών της εκπαίδευσης που ανέλυσε τα δεδομένα, σχολιάζει ότι η Ευρώπη δεν απέχει πολύ από το επιτύχει τον επιθυμητό στόχο.

«Ελπίζουμε οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστό, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κροατία να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις συνθήκες για τους απόφοιτούς τους. Εξάλλου, η επένδυση στην εκπαίδευση εντός Ευρώπης, θα μας ωφελήσει όλους». 


«Αν οι απόφοιτοι μας μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους, θα δημιουργηθεί μία βιώσιμη δύναμη εργασίας, πτυχιούχων με αυτοπεποίθηση που θα είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν οτιδήποτε». 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια