ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.4.2019 | 17:35

Άσχημο

Πόσο άσχημο να γυρνάει ο άνθρωπος που κάποτε αγάπησες και να σου λέει οτι ο μόνος λόγος που κάποιος που θα σε προσεγγίσει, για τον οποιοδήποτε λόγο, είναι για να σε γαμήσει. Σε λυπάμαι... Χαίρομαι που γλίτωσα από σένα
14
 
 
 
 
σχόλια
Έχω μία υποψία. Και νομίζω ότι η υποψία που έχω είναι πραγματική. Είπε αυτός «:ο μόνος λόγος που κάποιος που θα σε προσεγγίσει, για τον οποιοδήποτε λόγο, είναι για να σε γαμήσει.» Θα είμαστε υποκριτές εάν δεν λέγαμε ότι ζούμε σε έναν φυσικό κόσμο με ποικίλα ερεθίσματα και εάν δεν λέγαμε ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν μετράει, για την αρχική -έστω- προσέγγιση. Επομένως που είναι το κακό; Η απάντηση εδώ θα έπρεπε είναι μία και μοναδική : «Ναι το ξέρω ότι ο μόνος λόγος που κάποιος θα με προσεγγίσει, είναι για να σε γαμήσει - και κάνω και καλό κρεβάτι, δύο σε ένα δηλαδή- αλλά τον κάνω να μένει, για όλα τα υπόλοιπα.» Νομίζω όμως ότι εκείνο που θέλει να πει «ο ποιητής» είναι ότι είσαι ρηχή και συνηθισμένη. Και το ξέρεις καταβάθος ότι είσαι ρηχή και συνηθισμένη -και γι αυτό ίσως και να ντύνεσαι κάπως προκλητικά σε περιστάσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις που δεν αρμόζει τόσο προκλητικό ντύσιμο. Για να κρύψεις αυτήν την ανασφάλεια σου.Και γιατί το νομίζω αυτό; Γιατί συνήθως μας ενοχλεί κάτι που είπε κάποιος και έχει μια δόση αλήθειας.Εάν είναι έτσι, λέω ΕΑΝ...- και εφόσον σε ενοχλεί και θέλεις να βελτιωθείς για να μην στο πει και ο επόμενος- τότε άσε κατά μέρος τις μόδες και τα πρωινάδικα και ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία.Πραγματικά βιβλία, δεν χρειάζεται πολλά 20-30 σοβαρά βιβλία να καταφέρεις να διαβάσεις και θα είσαι οκ για όλη σου την ζωή - μετά άμα θες (που θα θες) συνεχίζεις. Ενδεικτική λίστα εδώ:https://www.politeianet.gr/thematikes-protaseis/ta-100-kalutera-biblia-olon-ton-epochon-419
Αυτό το τελευταίο να κρατάς, ότι γλύτωσες. Άνθρωπος που σε αγάπησε δε λέει τέτοιες κουβέντες. Δείχνουν τεράστια ασέβεια και μηδενική εκτίμηση. Αν δεν εκτιμάς και δε σέβεσαι τον άνθρωπο δίπλα σου, πώς τον αγαπάς. Μακριά κοπέλα μου.
Βρε κορίτσι μου και συ, πάμε να αποδομήσουμε αυτή την σαχλαμάρα. Να συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι η αξία μας ως φύλο έχει βάση στην ματιά του αρσρνικού, αν μας κρίνει άξιες "για σπίτι"; Αυτή η τσουλοδιαπόμπευση (κι η σιωπηλή αποδο ή της από μας ως valid αιτία στενοχώριας) πρέπει να σταματήσει κάποτε...
Όχι, καθόλου έτσι δεν το εννοώ. Κατανοώ την πρόθεση του, την πρόθεση του να μειώσει την αξία της, να την πονέσει. Και μάλλον χρησιμοποίησε κάτι που "πονάει" την εξομολογουμενη. Δεν μπορώ να φανταστώ να έχω αγαπήσει έναν άνθρωπο και ληγωντας τη σχέση, να του μιλάω έτσι.
Αν με πεις κοντοστούπα θα πονέσω; Όχι επειδή δεν είμαι κοντή. Σε δεύτερο επίπεδο όμως θα σκεφτώ πόσο χαμηλό επίπεδο έχει αυτός που το χρησιμοποιεί ως βέλος και θα τον απαξιώσω. Εν τω μεταξύ πολλοί άνθρωποι που αποδεδειγμένα αγαπούν παρεκτρέπονται σε ύβρεις που έχουν "αρπάξει" απο το περιβάλλον τους και την περιρέουσα κουλτούρα. Αν κάτι μας δείχνει αυτό το συγκρκριμένο βέλος είναι ότι το σεξ είναι κακό για την γυναίκα. Μόνο αν εξαυλωθεί κι επενδυθεί τον μανδύα του συναισθήματος και της έγκρισης της προσωπικότητας επί συγξεκριμένων προδιαγραφών, τότε και μόνο τότε γίνεται αποδεκτό. Εξ ου κι η απαξιωτική έκφραση "για τον ποutsΟ". Δηλαδή η απόληξη του συγκρκριμένου οργάνου υποτιμά ό,τι αγγίζει. Με το να πονάμε όταν το ακούμε διαιωνίζουμε αυτή την καταστροφική φαλλοκρατική θεώρηση που υποτιμά και τα δύο φύλα. Ο μόνος τρόπος να πάχει να ζρησινοποιείται ένα όπλο είναι οπταν πια δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Κατανοώ την οπτική σου και ομολογώ ότι δεν είναι κάτι που είχα σκεφτεί και θα το επεξεργαστώ. Αλλά για την ώρα είμαι πολύ ευαίσθητη στο θέμα της λεκτικής κακοποίησης, και ίσως να μη μπορώ να το δω πιο καθαρά!
Τώρα που το επεξεργάστηκα λίγο καλύτερα. Θεωρώ ότι όταν ο άλλος βρίζει, δε χρειάζεται να πάρουμε προσωπικά τα λόγια του γιατί ακριβώς τα λέει για να μας πονέσει και δυστυχώς χρησιμοποιεί κουβέντες που μπορεί να σημαίνουν κάτι βαθύ για μας. Είναι δικό του το θέμα. Κι αν δεν μπεις στο συναίσθημα μέσα, δεν επηρεαζεσαι κι εκεί χάνει κάπου τον έλεγχο που έχει πάνω μας. Από κει και πέρα όμως, δε σημαίνει ότι δε θα τον απομακρύνω επειδή δεν προσβλήθηκα από τη βρισιά του. Καταλαβαίνεις πως το εννοώ; Μετράει η πρόθεση του.
Ας δούμε με τα μάτια της Λογικής." ο μόνος ΛΟΓΟΣ που κάποιος που θα σε προσεγγίσει, για τον οποιοδήποτε ΛΟΓΟ, είναι για να σε γαμήσει"Θα σε προσεγγίσει για οποιονδήποτε λόγο (μεγάλο πλήθος επιλογών αιτίας) αλλά ο μόνος θα είναι το κοκό. Φάσκει κι αντιφάσκει. Δεν γέλασες;Έπειτα αυτή η σαχλαμάρα ότι το να σε δούν ως ερωτικό αντικείμενο δεν καταλαβαίνω γιατί ξεσηκώνει τα πλήθη!Πρώτον είναι μια σεξιστική ατάκα που ανακεφαλαιώνει έναν τεχνητό διαχωρισμό για τις γυναίκες, μιας και ποτέ κανείς πουθενά δεν είπε σε άντρα υποτιμητικά "μόνο για πήδημα είσαι".(Οι άντρες που κάνουν τόσο καλό σεξ ώστε να υπερτερεί αυτό όλων των άλλων ποιοτήτων τους πρέπει να είναι σπάνιοι π´σο το αυγουστιάτικο χιόνι!)Δεύτερο το έχουμε ξαναπει: θέλει skills και guts για να είσαι ερωτικό αντικείμενο. Δεν μπορεί καθένας και καθεμία. Οποιαδήποτε αμφισβήτιση του παρόντος ισχυρισμού κατατάσσει αναπόδραστα τον αμφισβητώντα/την αμφισβητούσα στην συνομωταξία αστερίας.Τρίτον, πώς είναι δυνατόν να προσβάλλεται κάποιος από κάτι που δεν σκάπτει μια αμφιβολία περί του εαυτού; Αν σε έλεγε καγκουρώ θα στρνοχωριόσουν;Είναι θλιβερά γελοία και εξοργιστικά κλισέ η μέθοδος που διάλεξε για να σε "πονέσει" και στη θέση σου θα έσκαγα στα γέλια για την μικρότητα του ανδρός και θα πάθαινα ανήκεστο αντι-κούκου απέναντί του αδ'όρου ζωής. Χα-μο-γέ-λα! Γλύτωσες.
Scroll to top icon