ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.4.2019 | 10:39

Κούραση

Είναι τόσοι οι άνθρωποι που χρειάζονται στήριξη και έχουν ανασφάλειες που νιώθω την ανάγκη να απομονωθώ και να μη βλέπω κανέναν. Κουράστηκα πολύ δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι αλλά είναι πάρα πολλοί και δεν αντέχω πλέον ούτε να τους συναντώ τυχαία στο δρόμο. Παλιότερα προσπαθούσα να δίνω κουράγιο ή να βρω λύση αλλά τίποτε από τα δυο δεν βοηθάει μόνο εκείνη τη στιγμή νιώθουν καλύτερα σε λίγο πάλι τα ίδια. Μετά πήγαινα στο σπίτι και ήμουν στα πατώματα κάθε φορά και όσο περνάει ο καιρός μου στοιχίζει ψυχολογικά περισσότερο. Εξομολογούμαι ότι δεν θέλω πλέον ούτε καλημέρα να τους λέω γιατί δεν μπορείς να λες μόνο καλημέρα και να φεύγεις όταν τους γνωρίζεις. Επηρεάζομαι όλο και περισσότερο προτιμώ χίλιες φορές να κάνω κάτι χωρίς παρέα παρά παρέα με κάποιον καταθλιπτικό ή κάποιον που υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί και αδιάφοροι. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια καταθλιπτικοί μερικοί πάνε σε ψυχολόγο αλλά δεν αλλάζουν μπορεί να είναι έτσι ο χαρακτήρας τους να τα βλέπουν όλα μαύρα. Νομίζω ότι δεν μπορεί ο ψυχολόγος να το αλλάξει αυτό αν είναι κάποιος άνθρωπος έτσι φτιαγμένος πως να τον αλλάξει; Είναι πολλοί γύρω μου θα ήθελα να μην υπάρχουν νιώθω ότι μου παίρνουν το οξυγόνο που αναπνέω.
2
 
 
 
 
σχόλια
Εμένα λοιπόν με εκνευρίζουν πάρα πολύ οι άνθρωποι που κρίνουν αβερτα μια συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων, με την οποία βέβαια, δεν σε αναγκάζει κάνεις να συναναστρέφεσαι. Και σκέψου, ότι αν και οι πολλοί που αναφέρεις, σκεφτοντουσαν όπως εσύ, (που γράφεις ότι δεν θα ήθελες να υπαρχει η συγκεκριμένη 'κατηγορια' ανθρωπων) τότε δεν θα υπήρχε κανείς, παρά μόνο οι αψεγάδιαστοι. Σκέψου ότι όλο αυτό που γράφεις ίσως είναι προβληματικο.
Ακούγεται δύσκολη η κατάσταση που βιώνεις. Χρειάζεται όμως να αντιληφθείς κάτι. Τους άλλους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, δεν είναι στο χέρι μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Χρειάζεται λοιπόν να κάνεις μια βουτιά μέσα σου και να αναρωτηθείς. Τι υπάρχει μέσα σου που έλκει ανθρώπους που έχουν την ανάγκη σου; Που σε χρειάζονται σε τέτοιο βαθμό; Κι εσένα ποια ανάγκη σε ωθεί ώστε να βοηθάς ανθρώπους με πολλά προβλήματα συνεχώς, σε σημείο που χάνεις τον εαυτό σου; Τι κερδίζεις από αυτο; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Χρειάζεται να μάθεις να βάζεις όρια, να λες οχι όταν δε μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον, να μάθεις να προσέχεις και να βοηθάς εξίσου τον εαυτό σου κι όχι μόνο τους άλλους! Καλή συνέχεια !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon