ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.4.2019 | 01:02

Too good?

Μερικές φορές νιώθω ότι είμαι πολύ καλή παύλα δοτική στην σχέση μου και ότι αυτό θα μου βγει σε κακό. Αισθάνομαι ότι το να είμαι το στερεότυπικα καλό κορίτσι είναι κάτι κακό που θα κάνει τους άλλους να με βαριουνται η να πάυουν να με σέβονται. Δεν κάνω κάτι επιτηδευμένα απλά είμαι πλήρως ο εαυτός μου. Όταν είμαι κάποιον θέλω πάρα πολύ να τον βάζω σε προτεραιότητα, να τον στηρίζω, να τον σέβομαι και να του προσφέρω ότι μπορώ. Είμαι επίσης εκ φύσεως καλοβολη, με κατανόηση, περιποιητικη και κάπως υποτακτική στις σχέσεις μου, άρα η εικόνα που σας περιγράφω γίνεται πιο έντονη. Οκ φυσικά και περιμένω την ίδια προσοχη και αγάπη και επαναλαμβάνω ότι έτσι την βρίσκω δεν είμαι Αγία η κάτι, απλά παίρνω ικανοποίηση με το να φέρομαι όσο πιο καλά μπορώ στον σύντροφό μου. Η τωρινή μου σχέση είναι υπέροχη και το αγόρι μου με σέβεται πάρα πολύ και κάνει ότι μπορεί για να είμαι χαρούμενη, αλλά ακόμα με αγχωνει η ιδέα του ξαφνικά να με θεωρήσει δεδομένη και εγώ να πρέπει να αποχωρήσω. Ξέρω ότι η σκέψη μου δεν έχει λογική βάση, αλλά ίσως είμαι ακόμα επηρεασμένη από την πρώτη μου σχέση δεδομένου ότι δεν έχω πολλές εμπειρίες.
5
 
 
 
 
σχόλια
Είναι υπέροχο που σαν άνθρωπος σου αρέσει να προσφέρεις, να δίνεις στους ανθρώπους γύρω σου. Απλά χρειάζεται να αντιληφθείς τη διαφορά του "προσφέρω" οσο μπορώ και θέλω με το "προσφέρω σε σημείο να μη σκέφτομαι τις ανάγκες μου". Λες ότι είσαι υποτακτική, ότι δίνεις υπερβολικά πολλά στον άλλον, ότι νιώθεις το καλό παιδί. Χρειάζεται να τα δεις όλα αυτά, γιατί δεν είναι θέμα χαρακτήρα, είναι μια μάσκα όπως ανέφερε και η AnnaKid , η μάσκα του καλού παιδιού. Του ανθρώπου που θέλει όλους μα όλους να τους ικανοποιεί , να μη στεναχωρεί κάνενα, να προσφέρει γιατί έτσι νιώθει την αξία του. Εσύ πού βρίσκεσαι μέσα σε όλο αυτό; Εσύ ικανοποιείς τον εαυτό σου; Τον σέβεσαι; Ικανοποιείς τις ανάγκες σου; Ή βάζεις πάνω τις ανάγκες των αλλων; Σκέψου το!
Εισαι ανασφαλης . Βγαζεις καλο εαυτό για να κρατησεις διπλα σου καποιον.Ψαξε μέσα σου πιο βαθια.Αν δεν παρεις ανταποδωση, τι εαυτο θα βγαλεις;Είσαι ευτυχισμένη;Μηπως φοβάσαι πως οταν πέσει η μασκα που φοράς , θα μείνεις μονη;Ψαξε καλυτερα μεσα σου και απελευθερωσου
Γιατί είναι μάσκα; Κάποιοι νιώθουν όμορφα όταν μοιράζονται και φέρονται όμορφα και δεν το κάνουν για ανταπόδοση. Αυτό που συμβαίνει βέβαια είναι ότι όταν δεν υπάρχει αμοιβαιοτητα ή λαμβάνεις κακή συμπεριφορά το λογικό είναι να την κάνεις. Να κάνεις διαβρώνεσαι; Αυτό είναι χαζό.Υ. Γ. Και το κάτω σχόλιο δικό μου είναι.
Scroll to top icon