ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.5.2019 | 16:50

Σχεση και γονεις

Θα σας τα πω μπαμ μπαμ. Συζω με το φιλο μου μου 2 χρονια. Δυο χρονια σχεσης οπου εγω προερχομαι απο ευκαταστατη οικογενεια κι εκεινος απο υπερβολικα φτωχη. Ωστοσο ζουμε απτα δικα μας χρηματα. Απλα ειναι σημαντικο να καταλαβετε πως οποτε εχουμε προβλημα οι δικοι μου μας βοηθανε. Ζουμε και οι δυο για ενα μεροκαματο. Το προβλημα ποιο ειναι; Οι γονεις του χωρισανε και του κλαιγονται εμμεσα και χειριστικα για τους λειπαται. Του φορτωνουν συνεχως τα προβληματα της σχεσης τους αλλα και το γεγονος πως δεν εχουνε λεφτα. Αυτο εχει ως αποτελεσμα δυο χρονια τωρα να τους δινει λεφτα που εμεις εχουμε αναγκη. Το σουπερ μαρκετ μας και πολυ βασικα εξοδα, δεν αναφερομαι για πολυτελειες αλλα για τα βασικα ειδη αναγκης. Περα λοιπον απτο οτι στην ουσια τεμπελιαζουν και κανουν τη ζωη τους με τα λεφτα του αντρα μου, τον φορτωνουν και ψυχολογικα με αποτελεσμα να εχει νευρα συνεχως μαζι μου και να τσακωνομαστε με το παραμικρο. Τα πραγματα ειχαν βελτιωθει και ειπα οκ ολοι οι Ελληνες εχουμε προβλημα ας στηριξει τους ανθρωπους αλλα πλεον η κατασταση εχει ξεφυγει. Απο την αλλη εγω νιωθω και ασχημα γιατι οι γονεις μου τουχουνε προσφερει τοσα πολλα κι εκεινος δεν τους εχει κερασει ουτε εναν καφε. Και εχψ καταλαβει γιατι. Γιατι θεωρει δεδομενο οτι "α σιγα τι αναγκη εχουν αυτοι" αλλα δεν ειναι ετσι, ειναι καποιοι τροποι που μας οριζουν. Εναν καφε να κερασει κατι, ετσι για το ευχαριστω που 2 χρονια τωρα μας στηριζουν αρκετα. Ε λοιπον πλεον εχω εναν ανθρωπο που εχει πεσει σε πληρη καταθλιψη εξαιτιας της χειριστικοτητας των γονιων του, κι οσο και να τον στηριζω δεν ακουει δεν διορθωνεται και δεν κανει τιποτα. Δυο χρονια τωρα παλευω κι εγω με τα δικα μου προβληματα αλλα εχω ονειρα και στοχους, δε μπορω να ζω ετσι. Ειλικρινα, κουραστηκα. Τον αγαπαω αλλα νιωθω πως πια μου τρωει την ψυχη. Ολες οι σοβαρες σχεσεις περνανε απο χιλια κυματα αλλα εγω αναρωτιεμαι, μηπως πρεπει να φυγω; Τι λετε, πειτε μου τη γνωμη σας.
4
 
 
 
 
σχόλια
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Αν απομακρυνθείς θα σου πει "με παράτησες σε μια δύσκολη στιγμή και θα.εχεις (ίσως) ενοχές. Απτήν άλλη να συνεχίζεις να τον στηρίζεις (οικονομικά και συναισθηματικά) θα σε κουράσει κάποια στιγμή και θα ξενερώσεις..Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις να βάζεις όρια. Ξεκίνα απτό να σταματήσουν οι γονείς σου να σας βοηθάνε. Μετά σιγά σιγά περνα στο επόμενο όριο.
Πιστεύω πως οι δύο σας πρέπει να κάνετε μια πολύ σοβαρή κουβέντα. Έτσι όπως τα λες έχεις απόλυτο δίκιο από πλευράς σου αλλά καταλαβαίνω και τον άντρα σου γιατί γονείς του είναι. Εκεί που θα πρέπει να εστιασεις είναι στο γεγονός το ποσό η κατάσταση των γονιών του επηρεάζουν τη σχέση σας και την ψυχολογία σας. Δείξε την αγανάκτηση σου χωρίς να προσβάλεις τους δικούς του, γιατί εκεί το έχεις χάσει το παιχνίδι.. Από την άλλη φαντάζομαι σίγουρα ότι θα έχεις και εσύ και από τους δικούς σου μια γκρινιτσα για την όλη κατάσταση.. Επίσης αν το πάτε σοβαρά πες του πχ ότι αύριο μεθαύριο παίζει να κάνουμε ένα παιδί, θα στερεις από το παιδί σου πράγματα για να νταντευεις τους δικούς σου ?Οι γονείς του δουλεύουν ?Παίρνουν κάποια σύνταξη ή είναι αποροι ??Δες και εσύ μόνη σου αν δικαιούνται τίποτα επιδόματα και βαλτον και τον άντρα σου στη διαδικασία να τρέξει τα δεοντα ώστε να τα παίρνουν. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω θα του δείξεις και το ενδιαφέρον σου και ίσως και να βρεις και λύση στο πρόβλημα σου. Καλή τύχη ρε κοπέλα.
Δεν ξέρω τις ηλικίες σας, αλλά τυπικά έχετε τη δική σας οικογένεια εφόσον συζείτε και έχετε κοινό πορτοφόλι. Λοιπόν είναι γελοίο να επηρεάζεται ο φίλος σου από τον χωρισμό των γονιών σου είτε ψυχολογικά (τόσο πολύ πια) είτε πρακτικά /οικονομικά. Στη θέση σου θα έκανα λίγο πίσω με τα χρηματα, θα συμάζευα τους γονείς να παύσει λίγο η ενίσχυση και θα τον άφηνα χωρίς αυτή τη βοήθεια που τη θεωρεί δεδομένη όπως φαίνεται. Χρειάζεται μια σοβαρή κουβέντα για να διαχωριστουν οι ρόλοι, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις. Αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, να πάει να λύσει τα θέματά του.
*τον χωρισμό των γονιών του.Να προσθέσω οτι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτησή σου με τους τρόπους του, συμφωνώ και ξενερώνω όταν δεν δείχνει ο άλλος σημάδια (έμπρακτα) οτι εκτιμά τη βοήθεια, πόσο μάλλον όταν τη θεωρεί δεδομένη (εκεί νευριάζω για τα καλά).
Scroll to top icon