ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.5.2019 | 19:05

Πώς λειτουργούν οι ελεύθερες σχέσεις?

Τον τελευταίο καιρό έχουμε με ένα παλικάρι ελεύθερη σχέση (βέβαια δεν ψαχνομαι όταν βγαίνω και από ότι κατάλαβα, ούτε υπάρχει και σε αυτόν κάτι άλλο στη ζωή του ). Έγιναν κάποιες ατυχείς συγκυρίες μες τη βδομάδα με αποτέλεσμα να μην βρεθούμε πριβέ . Με έκαιγε πολύ αυτές τις μέρες γιατί δεν μου έστειλε να βρεθούμε μες το ΣΚ , αλλά είπα πως θα "κρατήσω χαρακτήρα" και δεν θα του στείλω πρώτη. Πριν λίγο όμως ανετρεξα στις συνομιλίες μας του τελευταίου μήνα και είδα πως στο 95% των περιπτώσεων, αυτός ήταν που μου έστελνε πρώτος . Και μάλιστα τον τελευταίο καιρό τα μηνύματά μας είναι κάθε δεύτερη μέρα (για να μην πω σχεδόν καθημερινά) . Και όταν βρισκόμαστε , κάνουμε πολύ όμορφες συζητήσεις και συμπεριφερόμαστε πολύ τρυφερά μεταξύ μας σαν να έχουμε σχέση. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε αγκαλιασμενοι και με φιλί. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και νιώθω περίεργα. Θέλω να πω , έτσι γίνεται στις ελεύθερες σχέσεις ή ίσως εξελίσσεται προς κανονική σχέση ? Νόμιζα πως στις ελεύθερες σχέσεις ήταν λίγο πιο "στεγνά " τα πράγματα, τύπου "περαστε-ψεκαστε-σκουπιστε-φυγετε". Μόνο έτσι δεν είμαστε όταν βρισκόμαστε. Τέλος, πήρα πρωτοβουλία και είπα να αφήσω τους εγωισμούς μου και τον "χαρακτήρα" μου και να του στείλω αν θα βρεθούμε σήμερα ή να κανονίσω με άλλη παρέα . Κανονίσαμε τελικά να πιούμε ένα σύντομο καφεδάκι. Νιώθω όμως λίγο περίεργα , γιατί δεν τον "είδα" και πολύ θερμό . Λέτε να ένιωσε "πίεση" που του έστειλα πρώτη ? Λέτε πριν μερικές μέρες να γνώρισε κάποια άλλη και να αποφάσισε να βάλει τέρμα ? Ή απλά παραλογιζομαι και να κάτσω να απολαύσω που επιτέλους τον πρόλαβα εγώ μια φορά ? Θα ήθελα γνώμες από άτομα που είναι /ήταν σε ελεύθερες σχέσεις..
3
 
 
 
 
σχόλια
Δανείζομαι."Η δήλωση “δε θέλω σχέση” στην εισαγωγή της γνωριμίας, είτε είναι η πρώτη/δεύτερη φορά που βρίσκεστε, είτε η πρώτη φορά που κάνετε σεξ, πάντως πριν καν αρχίσει να υπάρχει οικειότητα, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα:Θέλω να είμαι σε θέση να δίνω όσο και όποτε γουστάρω (πχ αν θέλω αγκαλίτσες να κάνουμε αγκαλίτσες, αν θέλω να φύγω αμέσως μετά το σεξ, θα φύγω αμέσως μετά το σεξ), να επικοινωνώ όσο θέλω (δηλαδή να εξαφανίζομαι για όσο θέλω), να ανταποκρίνομαι σε όποιο τόνο θέλω (τυπικά ή τρυφερά), χωρίς να έχω την υποχρέωση να λογοδοτώ και να αναλαμβάνω την ευθύνη για τη συμπεριφορά μου. Εφόσον δήλωσα ότι δε θέλω σχέση, δήλωσα και πως θα φέρομαι όπως μου καπνίσει και δεν έχεις δικαίωμα να μου ζητήσεις το λόγο.Γιατί μόνο αν είσαι σε επίσημη σχέση οφείλεις να συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα, σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείς να είσαι αλλοπρόσαλλος και να μη λαμβάνεις επ’ουδενί υπόψη σου τα συναισθήματα του άλλου ατόμου.Και ένα ακόμα μεγάλο αβαντάζ. Με το που προφέρεις τη φράση, ξεκόβεις στο άλλο άτομο το δικαίωμα να ζητήσει κάτι διαφορετικό αν το θελήσει. Αν το άλλο άτομο στην πορεία θελήσει κάτι παραπάνω, το πιο πιθανό είναι να μην εκφράσει αυτή την επιθυμία, μιας και εσύ έχεις ξεκαθαρίσει τη θέση σου. Ή αν την εκφράσει, να μπορείς να πεις “εγώ είχα ξεκαθαρίσει εξαρχής, τι κι αν σου έστελνα μιξ μηνύματα που έδειχναν ότι δένομαι, η δήλωση εξακολουθεί να ισχύει εφόσον δεν την πήρα πίσω”.Έτσι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν σου ζητούνται παραπάνω ευθύνες, και φυσικά αν εντέλει εσύ αλλάξεις γνώμη, μπορείς να το εκφράσεις, αν δεν έχει γίνει και από την άλλη πλευρά αυτή η δήλωση. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.soukaivou (ampa)"
Κάθε σχέση είναι διαφορετική. Συνήθως , ως ελεύθερη σχέση εννοείται ότι ο ένας (ή και οι δύο) είναι με το ένα πόδι έξω και βολεύεται μέχρι να βρει κάτι καλύτερο. Έχω και ένα ζευγάρι Ολλανδών όμως, που απλώς αλλάζουν που και που σεξουαλικούς συντρόφους. Κατά τα άλλα μένουν μαζί, σκέφτονται να κάνουν μωρό, γνωρίζει ο ένας την οικογένεια του άλλου. Αγαπιούνται κι έχουν συναισθηματική δέσμευση, αλλά κάνουν σεξ και με άλλους.Εγώ δε θα μπορούσα να υπάρξω σε καμία από τις δύο.
Θα σου μιλήσω εκ πείρας: υποτιμάς τον εαυτό σου με το να μπαίνεις σε ελεύθερη σχέση, εσύ πλάθεις όνειρα και για τον άλλο είσαι ένα κρεβάτι, βρες εκεί ένα καλό παληκάρι να γουστάρετε κι ας τα αυτά γιατί σύντομα θα βρει κάποια που θα του το παίξει κυρία ή και οχι κι εσύ θα βρεθείς να κλαις μην υποτιμάς τον εαυτό σου και μην πέφτεις σε κανενός το επίπεδο...
Scroll to top icon