ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.5.2019 | 21:37

Αισθάνομαι ότι οι γονείς μου θέλουν να είμαι μια άλλη.

Πως γίνεται να μην πληγώνεσαι όταν ακούς "είσαι αδύναμη"; όταν ακούς "δεν έχεις τον χαρακτήρα για να κάνεις το ένα ή το άλλο"; Πάντα πονάνε αυτές οι φράσεις. Δεν πα να είσαι δέκα ή εκατόν δέκα; Πως γίνεται να καμαρώνει ένας γονιός αλλά να τα λέει αυτά; Έχω φτάσει 28 και δυστυχώς δεν έχω τη σχέση που θα θελα μαζί τους. Τα λόγια τους με έχουν διαμορφώσει. Οι γονείς κάνετε το εξής λάθος, όλοι θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας. Το δικό σας "καλύτερο" όμως μπορεί και να μη συμπίπτει με το δικό τους.
2
 
 
 
 
σχόλια
Γλυκιά μου, οι γονείς ναι, κάνουν πολλές φορές λάθη. Λάθη που στοιχίζουν πολύ στα παιδιά. Αλλά πλέον, είσαι ενήλικας, δεν είσαι παιδί. Ίσως μέχρι τα 18 να μην είχες επιλογή, να ήσουν το θύμα της συμπεριφοράς τους, να τραυματίστηκες. Πλέον, είσαι ενήλικη, είναι επιλογή σου το τι θα κάνεις. Θα πας σε ειδικό να θεραπεύσεις τα τραύματά σου και να μάθεις να πιστεύεις στον εαυτό σου; Θα απομακρυνθείς από τους γονείς σου; Θα μάθεις να τους βάζεις όρια ώστε να μη σου ξαναμιλήσουν έτσι; Καταλαβαίνεις τι εννοώ, πλέον δεν έχουν ισχύ πάνω σου οι γονείς, το παιδί έχει μεγαλώσει. Κάνε τις επιλογές σου, μπορείς!
Αυτού του είδους η κριτική σίγουρα δεν σε βοηθάει. Οι γονείς σου όμως μπορεί να μην αλλάξουν συμπεριφορά ποτέ. Εσύ όμως χρειάζεται να προχωρήσεις στη ζωή σου και να τραβήξεις το δικό σου δρόμο. Και να βρεις τι κάνει εσένα χαρούμενη και πως θα είσαι καλά και ισορροπημένη μέσα σου άσχετα απ' αυτά που λένε οι γονείς σου. Όταν οι άνθρωποι μας δηλητηριάζουν την ψυχή, πρέπει να μάθουμε να αναπτύσουμε άμυνες και να μην δίνουμε και τόση σημασία σ' αυτά που λένε. Μένεις μαζί τους; Αν ναι, αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου, να φύγεις από κει. Μερικές φορές βολεύει κάποιους να μας κόβουν τα φτερά και έτσι να μας ελέγχουν. Μην τους το επιτρέψεις. Είσαι μόλις 28 χρονών και όλη η ζωή είναι μπροστά σου. Ίσως θα σε βοηθούσε να δεις ένα ψυχολόγο και να μιλήσεις μαζί του/της για το πως θα μπορούσες να διαχειριστείς την κατάσταση.
Scroll to top icon